Menu

nedeľa 6. apríla 2014

Clinique Chubby Stick: balzam na pery

Značka Clinique vznikla približne pred 45 rokmi. Založila ju spoločnosť Estée Lauder a kozmetika značky Clinique sa drží dodnes. Medzi jej najznámejšie výrobky určite patria tie z rady starostlivosti o pleť. Clinique vyvinula pre každý typ pleti radu výrobkov, ktoré zoradila väčšinou do troch jednoduchých krokov. Tieto sady sú určené napríklad pre suchú či mastnú pleť, vrásky alebo akné. Clinique vyrába okrem prípravkov na pleť aj prípravky na telo, parfumy a kozmetiku. V tomto príspevku si ohodnotíme jeden z jej najznámejších kozmetických prípravkov - Chubby Stick


Chubby Stick = moisturizing lip colour balm = hydratačný, farebný balzam na pery. Chubby stick je jednoducho balzam na pery, ktorý má vaše pery obohatiť a hydratovať výťažkami z manga a bambuckého masla. Vysušené pery sa s ním budú cítiť pohodlne a hebko. Balzam má zároveň pridané aj farebné pigmenty, ktoré dodajú perám ľahkú farbu. 

Chubby stick sa predáva v podobnom balení ako tradičný balzam na pery, produkt sa vysúva zospodu, ale je v trochu krajšom a dospelejšom prevedení. Aspoň podľa mňa je to také sofistikovanejšie balenie balzamu na pery. Chubby stick má špicatý vrch, ktorý vám umožní presnejšiu aplikáciu. 

Celkovo je na trhu okolo 20 odtieňov. Niektoré sú špeciálne kolekcie len pre určitý rok, ostatné sú v permanentnej línii. Farebná škála zahŕňa všetko od telových, cez ružové, červené, fialové, oranžové až po hnedé. Každý odtieň pokožky si tak môže nájsť ten správny odtieň, ktorý mu najviac pristane.

Odtieň, ktorý mám ja, sa nazýva 16 Voluptuous Violet. A je to fialová ako sa patrí, teda aspoň v tube. Prvý pohľad na tento balzam by možno nasvedčoval tomu, že nebude nositeľný, ale opak je pravdou. Vďaka tomu, že je to balzam, farba nie je taká pigmentovaná ako pri rúžoch či leskoch. Mierny náznak fialovej tam síce cítiť je, ale to vôbec nie je na škodu, práve naopak. Je to krásne rozšírenie mojej zbierky balzamov. Tento fialový je iný, ale zároveň rovnaký ako ostatné. Možno priláka trochu viac pohľadov, keď ho vyberiem z kabelky, ale po nanesení je odtieň prirodzený a nositeľný na každý deň. 


Čo sa týka hydratačných kvalít tohto balzamu, je to lepší priemer. Chubby stick dodá perám hydratáciu, ale ak máte veľmi vysušené pery, farebné pigmenty to niekedy môžu zvýrazniť. Preto odporúčam Chubby stick používať na normálne, prípadne mierne vysušené pery.

Chubby stick nemá žiadnu výraznú vôňu. Kozmetika Clinique do svojich výrobkov umelé parfumy nepridáva, preto ich produkty voňajú tak, ako voňajú zložky prípravkov. Pri niektorých ich produktoch ma tá vôňa prísad vyrušuje, pri Chubby stick však nie je cítiť nič. 


Kozmetiku značky Clinique si môžete kúpiť v parfumériách alebo online. Chubby Stick sa predáva za cenu okolo 17 € (kúpiť tu). Cena Chubby stick je podstatne drahšia ako cena obyčajného balzamu, ale Clinique je značková kozmetika, preto tomu zodpovedá cena, kvalita aj balenie produktu. 

Celkové hodnotenie: Chubby stick je v podstate balzam na pery v krásnom balení za vyššiu cenu. Ako balzam pôsobí celkom dobre, farebné kombinácie má krásne. Ak si teda chcete dopriať sofistikovanejší balzam na pery, preberte sa tým množstvom odtieňov a nájdite ten svoj. Ak máte radšej balzamy z drogérie, môžete si prečítať o Balea Lippenpflege Perlglanz balzame alebo o Blistex Lip Brilliance balzame

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára