Menu

sobota 3. mája 2014

Avon čistiaci pleťový gél 3 v 1

Kozmetika značky Avon má popri mejkape, vôňach a bižutérii aj cenovo dostupnú starostlivosť o pleť. Vyskúšala som už viaceré z ich másk na pleť. Na tomto blogu sa tak môžete dočítať o Avon Perfectly Purifying,  Avon Heavenly Hydration a Avon Bali Botanica maskách. Dočítate sa ako fungujú a čo dokážu urobiť pre krásu vašej pleti. V tomto príspevku si rozoberieme ďalší dôležitý krok ku krásnej pokožke a tým je poctivé odličovanie a čistenie pleti. Zhodnotíme si čistiaci pleťový gél 3 v 1 z línie Avon Care od značky Avon.


Tento čistiaci gél je výrobok 3 v 1. Stále si myslím, že výrobky 2 v 1, 3 v 1, všetko v jednom a podobne poväčšine vedia len jednu činnosť poriadne, ostatné vykonávajú poslabšie. Avon čistiaci gél teda tvrdí, že okrem čistenia zvládne aj tonizáciu a hydratáciu. Obsahuje výťažky z aloe vera a zázvoru. Predáva sa v pomerne veľkom balení 200 ml, ktoré vydrží naozaj dlho. 

Aloe vera obsahuje veľké množstvo antioxidantov, vyživuje pokožku, stimuluje regeneráciu, zvyšuje tvorbu kolagénu a pôsobí ako prírodná čistiaca látka. Zároveň zmierňuje zápaly, opuchy, vyrážky či rany. V kozmetike je využívaná vo veľkom a môžete si ju kúpiť aj vo forme čaju, tabliet, štiav alebo si ju rovno vypestovať na okennej doske. 

Zázvor je zdrojom viacerých minerálnych látok a tiež je zdrojom antioxidantov. Pleť dokáže chrániť, vyliečiť akné, spomaliť starnutie a tiež dokáže vypnúť a tonizovať pokožku. 

Avon čistiaci pleťový gél sa používa na odlíčenú pleť ráno a / alebo večer. Prípravok si nanesiete na jemne navlhčenú pleť a krúživými pohybmi asi minútu masírujete. Potom si pleť opláchnite teplou vodou a je to. Na obale sa píše, že gél treba masírovať dokiaľ nespení, ale u mňa prípravok vôbec nepení. Má ľahkú gélovú konzistenciu a je dosť tekutý. U mňa preto býva v sprche, kde je jeho použitie pre mňa najjednoduchšie. 


Jeho čistiaca schopnosť je veľmi dobrá. Pleť zbaví všetkých nečistôt a zanechá ju hladkú, vyčistenú, bez prebytočného mazu či zvyškov mejkapu. Ak však máte nejaké otvorené rany na tvári, tak opatrne. Vtedy tento gél môže nepríjemne štípať. Asi to bude tým zázvorom, lebo aloe by mala byť upokojujúca látka. 

Toner je prípravok, ktorý navráti vašej pleti to správne pH po čistení. Tento gél obsahuje zázvor, ktorý ako toner pôsobí a preto po aplikácii gélu pleť nie je nepríjemne vysušená. Pleť si zachováva určitý level pH a preto nie je napnutá. Tá tonizačná schopnosť tohto gélu je teda priemerná. Čistiaci gél nie je príliš tvrdý na pleť, ale ja osobne toner aj tak používam. V súčasnosti od Essence My Skin Toner

Hydratačná schopnosť čistiacich prípravkov je pre mňa diskutabilná. Tento gél rozhodne pokožku nevysušuje, ale že by ju nejako extra hydratoval počas tej minúty, čo je na mojej pleti, to sa tiež nedá povedať. Rovnaké výhrady o hydratácii mám aj voči ďalšiemu prípravku na čistenie pleti Dermacol BB wash umývací krém. Na hydratáciu sú tu hydratačné krémy, prípadne masky na pleť. 

Celkovo sa tento čistiaci gél ľahko používa, má príjemnú čistú vôňu a vyčistí pokožku. Pleť tiež mierne tonizuje a nevysúša. Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Čistiaci pleťový gél 3 v 1 sa predáva za cenu okolo 2 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

1 komentár:

  1. Mám rada tieto gély, lepšie mi ale vyhovuje čistiaci pleťový gél 3v1 s echinaceou a olejom z pšeničných klíčkov so zmatňujúcim účinkom.

    http://panoptikumkrasy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť