Menu

štvrtok 15. mája 2014

Nivea Pure & Natural - pleťová maska

Hydratácia. Potrebuje ju každý typ pleti, v každom veku a v každom ročnom období. Väčšina z nás má hydratačný krém položený na poličke a pravidelne ho používa. Občas však prídu tie dni, keď náš hydratačný krém nestačí. Silný vietor, pálivé slnko, klimatizácia, bazén a mnoho iných faktorov môžu výrazne vysušiť pleť. A práve v takýchto situáciách je najlepšie vytasiť ťažké zbrane. Určite viete, že zbožňujem pleťové masky a práve tie vám pomôžu v boji za krajšiu pleť. V tomto príspevku si zhodnotíme hydratačnú masku od značky Nivea s názvom Pure & Natural.


Nivea Pure & Natural pleťová maska je určená pre všetky typy pleti. Sľubuje intenzívnu hydratáciu a upokojenie. Dodá vám zdravo vyzerajúcu a prirodzene žiariacu pokožku. 95 % tejto masky sú prírodné ingrediencie. Neobsahuje parabény, silikóny, farbivá ani minerálne oleje. Hlavnými vyživujúcimi zložkami sú bio arganový olej a bio aloe vera. 

Arganový olej je rastlinný olej, ktorý je veľmi obľúbený v kozmetike. Získava sa z arganovníka, stromu, ktorý rastie v Maroku, Alžírsku a Izraeli. Olej lisovaný za studena sa používa na kozmetické účely. Obsahuje vitamíny A, E a F, ďalej esenciálne mastné kyseliny, karotenoidy a iné účinné látky. Účinky arganového oleja na pleť sú nasledujúce: pomáha udržiavať mladistvý vzhľad pokožky, vyhladzuje vrásky a spevňuje pleť, udržiava vodu v pokožke a slúži ako prevencia strií a celulitídy. 

Aloe Vera obsahuje vitamíny, minerály, aminokyseliny, enzýmy a mnoho ďalších látok. Aloe posilňuje pokožku, pomáha odstraňovať odumreté bunky a podporuje vznik nových. Pokožka je tak hladká a pevná. Tiež dokáže viazať vlhkosť pleti a zároveň urýchľuje hojenie pokožky. 

Aplikácia:

Táto pleťová maska má formu krému. Najlepšie sa aplikuje štetcom na masku alebo prstami. Maska sa nanáša na dokonale vyčistenú pleť a inštrukcie na obale tvrdia, že tam má ostať 10 až 15 minút. Zvyšky masky si zmyjete teplou vodou. Pleťovú masku môžete aplikovať 1 až 2 krát týždenne. 


Nivea Pure & Natural je biela maska s jemnou vôňou. Aplikuje sa veľmi jednoducho a ľahko sa rozotiera. Celú pleť úplne nezakryje. Hneď po nanesení sa pokožka mierne oteplí. Inštrukcie na obale znejú nechať pôsobiť 10 až 15 minút. Ja zvyčajne nechávam krémové hydratačné masky dlhšie. Ak sa moja pleť cíti v pohode, čakám až kým maska takmer úplne nevsiakne. Napriek tomu odporúčam po 10 minútach masku na tvári premasírovať, aby rýchlejšie vsiakla.

Približne po pol hodinke je maska napoly vsiaknutá a po 40 minútach je vsiaknutých 90 %. Na mojej pleti aj takého dlhšie pôsobenie nebolo vôbec nepríjemné. Počas pôsobenia tejto masky sa dá rozprávať, jesť, piť - nezaschne do tvrdej podoby, ale postupne vsiakne. Po približne 50 minútach je celá maska vsiaknutá a jej zvyšky je dobré zotrieť navlhčeným uteráčikom.

Túto masku som mohla mať na tvári bez štípania alebo nepríjemných pocitov určite aj kvôli prírodnému zloženiu. Po tejto relaxačnej hodinke je pleť upokojená, matná, hebká a stredne hydratovaná. Nájdu sa masky aj s lepšou hydratáciou, ale Nivea Pure & Natural vám určite dokáže pleť hydratovať. 

Celkové hodnotenie: 

Plusové body za prírodné zloženie, príjemný pocit na pleti a hebkú, upokojenú pleť.

Mínusový bod za "len" strednú hydratáciu. 

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Kozmetiku značky Nivea si môžete kúpiť v drogériách, supermarketoch alebo onlineNivea Pure & Natural pleťová maska stojí od 1 do 2 € (kúpiť tu)

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára