Menu

štvrtok 12. júna 2014

DIY - urobte si vlastný TELOVÝ PÍLING

Dosiahnuť krásnu, rozžiarenú a hebkú pokožku je jednoduchšie než si myslíte. Stačí na to len telový píling. V tomto príspevku si ukážeme ako si môžete telový píling urobiť sami doma. 

image

Potrebujeme: prázdne zatváracie nádoby + kryštálový cukor + olej (olivový, kokosový, tekvicový,...) + citrónová šťava.

image

Uzatváracie nádoby musia byť dokonale vyčistené a stačí keď si vyberiete jeden z olejov. Ja som si však urobila mix z olivového a tekvicového oleja. Tekvicový olej je čierny, preto aj môj píling má tmavší nádych. Tu sú potrebné pomery:

image

Postup je super jednoduchý. Všetky ingrediencie zmiešame spolu vo veľkej mise a lyžicou naplníme pripravené nádoby. Podľa potreby môžete dodať cukor alebo olej - je na vás, akú konzistenciu pílingu preferujete. 

image

Píling sa najlepšie používa v sprche a keďže nádoby sú uzatvárateľné môžete ich v sprche aj skladovať. Píling je na olejovej báze, preto aj vaša pokožka ostane jemne mastná. Ak vám to nie je po chuti, stačí po pílingu použiť ešte mydlo, aby ste zmyli olejové zvyšky. Ak vám to nevadí, nemusíte už po pílingu použiť telové mlieko - olej pokožku vynikajúco hydratuje a vyživí. 


Ak vás bavia DIY, vyskúšajte si tiež urobiť: vlastnú konštrukciu na laky na nechty alebo pre vlasové doplnky

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára