Menu

pondelok 23. júna 2014

Rimmel EXAGGERATE podklad pod očné tiene

Dnes môžeme v drogérii nájsť podklady pod mejkap, očné tiene, riasenku či rúž. Ich hlavnou úlohou je predĺžiť výdrž rôznych kozmetických produktov. Okrem toho pomáhajú zvýrazniť intenzitu farieb a zvýšiť priľnavosť produktov k pleti. Mnohokrát aj uľahčia aplikáciu, pretože vyhladia povrch, na ktorý produkt aplikujeme. Podklady sú extra krok, ktorý zlepší váš celkový mejkap. Vzhľadom na to, že sú bežne dostupné v každej drogérii, bola by škoda nevyužiť túto príležitosť. Najmä keď urobiť zo svojho mejkapu profesionálne dielo každý bežný deň je tak ľahké.

Na tomto blogu som sa zatiaľ prevažne venovala podkladom pod mejkap. Použiť ich môžete naozaj každý deň, či si už mejkap na vrch aplikujete alebo nie. Dokážu zmatniť pleť a vyhladiť jej povrch. Ak si navrch aplikujete mejkap, predĺžite jeho výdrž o niekoľko hodín a celý deň bude vyzerať ako čerstvo nanesený. Môžete si prečítať o týchto podkladoch pod mejkap: Rimmel Fix & Perfect (zatiaľ môj favorit), Catrice Prime and Fine (zelený podklad na začervenané miesta), Garnier 5 sec Perfect Blur (najlepšie vyplní zväčšené póry), Bioderma Sébium Pore Refiner (na veľmi mastnú pleť). 

Nájde sa tu už aj jeden príspevok o podklade pod očné tiene, konkrétne Essence I ♥ Stage Eyeshadow base. Tento podklad mám veľmi rada, páči sa mi najmä jeho krémová konzistencia a fakt, že očné tiene s ním ostanú na svojom mieste od rána do večera. Ako je to s podkladom pod očné tiene od značky Rimmel s názvom Exaggerate Undercover Shadow Primer si môžete prečítať v tomto príspevku. 


Exaggerate v preklade znamená preháňať alebo zveličovať. Žeby nám tým Rimmel chcel povedať, že nám pomôže predĺžiť výdrž a zvýrazniť farby tieňov až prehnane? V každom prípade má byť našou tajnou zbraňou na maximalizáciu farby a výdrže očných tieňov po dobu 4 až 7 hodín. Vyhladí viečko a pripraví ho na akúkoľvek formu očných tieňov. A aby toho nebolo málo, každý tieň zabezpečí proti rozmazaniu. 

Tento podklad si najprv aplikujete na viečko, necháte ho zaschnúť a potom aplikujete očné tieneAplikátor je klasický, malá špongia. Je mäkká a príjemná a slúži len na aplikáciu podkladu. Prstami ho potom rozotriete dostratena. Môžete ho naniesť na horné viečko, ale aj pod oko, ak si tam budete aplikovať tiene. Zabránite tým rozmazaniu tieňov do vrások pod očami. 


Rimmel Exaggerate podklad pod očné tiene je biely, ale po rozotrení je úplne priesvitný. Najprv má hrudkovitú konzistenciu, po rozotrení je skôr silikónový. Vôbec nie je krémový, ako napríklad podklad od Essence, ten sa hneď rozotrie do pokožky a takmer máte pocit, že na viečku nič nemáte. Podklad od Rimmel zanechá viečko hebké. Po zaschnutí (ktoré trvá asi 10 sekúnd) môžete aplikovať očné tiene.

Podľa mňa farebnosti tieňov veľmi nepomôže. Ak je tieň menej pigmentovaný, tento podklad to nezmení. Tiene ostanú s použitím Exaggerate podkladu na mojom viečku v rovnakom stave presne 6 hodín od nanesenia. Treba povedať, že existujú aj podklady, ktoré vydržia dlhšie (aj podklad od Essence). Na druhej strane Rimmel podklad o sebe tvrdil, že vydrží od 4 do 7 hodín a to aj splnil. 


Opäť musím zdôrazniť, že pri podkladoch na očné tiene platí pravidlo: Menej je viac. Malé, dobre rozotrené množstvo je tá správna cesta. Ak si podkladu dáte veľa, spôsobí presne toho, čomu chcete zabrániť. Tiene vôbec nezostanú na mieste. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. 

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Rimmel Exaggerate Undercover Shadow Primer stojí okolo 3 - 4 € (kúpiť tu). 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára