Menu

pondelok 7. júla 2014

Garnier Pure - samozahrievacia pleťová maska

Moja láska k pleťovým maskám nepozná hraníc. Pre mňa sú najjednoduchšou formou ako si na počkanie vylepšiť pleť. Samozrejme je potrebné, aby maska fungovala, treba ju správne aplikovať a treba si vybrať tú najvhodnejšiu na daný problém. Maska v tomto príspevku je určená na ozdravenie a vyčistenie pórov. 

Rozšírené póry vedia potrápiť každého. Najmä v lete sa pokožka potrebuje ochladzovať a rozširuje póry. Tie sa vtedy veľmi ľahko zanesú a potom ostávajú viditeľné. V lepšom prípade ich stihnete vyčistiť skôr, ako sa stihnú upchať a na ich mieste sa vytvorí vyrážka. Problémy s rozšírenými pórmi môže mať každý typ pleti, no najmä mastnej spôsobujú naozajstnú zlobu. Ak vás zväčšené póry trápia dlhú dobu, potrebuje používať špeciálne krémy alebo séra na ich stiahnutie, napríklad Bioderma Sebium Pore Refiner

Ako príležitostná starostlivosť o rozšírené póry môže slúžiť pleťová maska. V tomto príspevku si zhodnotíme samozahrievaciu pleťovú masku na zväčšené póry od značky Garnier

image

Samohrejivá pleťová maska od Garnier má hĺbkovo vyčistiť a ozdraviť pleť. Zanesené póry uvoľní od nečistôt a kožného mazu. Pleť sa neleskne a póry ostávajú ozdravené na 7 dní. Hlavnou účinnou látkou je tu zinok. Ten sa využíva pri problémoch s mastnou pleťou veľmi bežne, pretože má niekoľko pozitívnych účinkov na pleť. Redukuje produkciu mazu, pomáha hojiť rany a má protizápalové účinky. Pleť doslova stiahne a preto tiež zabraňuje ochabnutiu a starnutiu pleti. Zinok zároveň dokáže ochrániť vašu pleť pred UV žiarením. 

Balenie tejto masky je určené na dve použitia, každé po 6 ml produktu. Masku treba naniesť na oblasť T-zóny, teda čelo, nos a brada - miesta, kde sa rozšírené póry najviac vyskytujú. Tým, že je maska hustá, je dosť problematické rozotrieť masku na celú tvár. Doba pôsobenia je len 3 minúty, potom stačí masku opláchnuť a je to. 

Konzistencia tejto masky je veľmi hustá, mne dosť pripomína rozťahanú žuvačku. Maska je tak hustá, že je najlepšie aplikovať ju prstami, štetec si ňou len zbytočne zalepíte. Táto svetlo modrá maska nemá žiadnu výraznú vôňu.

Aplikuje sa na úplne vyčistenú pleť, buď suchú alebo mokrú. Ak ju aplikujete na suchú pleť, hrejivý efekt nebude mať skoro žiaden. Pri vlhkej pleti budete pri aplikácii cítiť mierne zohrievanie. To efektívnejšie otvorí póry a hustá konzistencia masky na seba nalepí a vytiahne nečistoty z pórov. Maska ostáva počas celej doby na tvári lepkavá a nezaschne. 

image

Počas pobytu na tvári Garnier pleťová maska neštípe, ani nepáli. Nevyvoláva žiadne nepríjemné pocity. Je však trochu problematické masku naniesť a následne ju zmyť, kvôli jej tuhej konzistencii. Najlepšie je podľa mňa aplikovať si ju tesne pred sprchou a pomôcť si horúcou vodou a uteráčikom, aby išla ľahšie dole. 

Výsledok:

Čo sa týka vyčistenia pórov, to maska dokáže. Má na to tú správnu konzistenciu aj účinné látky. Pri ozdravení pórov už si nie som taká istá. Predsa len, ak má zinok naozaj vyliečiť otvorené póry, treba ho aplikovať alebo užívať najmenej tri mesiace. A posledné tvrdenie tejto masky, že póry ostanú čisté celý ďalší týždeň je tiež prehnané. Bez poriadneho čistenia každé ráno a každý večer to nepôjde. 

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Kozmetiku značky Garnier si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Samozahrievacia pleťová maska na rozšírené póry stojí od 1 do 2 € (kúpiť tu). 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára