Menu

streda 29. októbra 2014

MISSHA - kórejská maska na tvár s aloe vera

Masky, ktoré sú vo forme nastrihnutej látky napustenej gélom, mám rada. Sú najjednoduchšie na použitie, nemusíte si špiniť ruky, ani nič z tváre umývať. Medzi nevýhody takýchto masiek patrí to, že zvyčajne musia ostať na tvári dlhšie ako iné masky a podstatne obmedzujú mimiku tváre. 

Od značky Missha som vyskúšala už dve z ich bavlnených másk, jednu s výťažkom z kaviára a druhú s výťažkom z citróna. Kaviárová maska je určená na vyživenie a vyhladenie pleti. Tá bola príjemná, ale nebolo po nej vidieť okamžitý výsledok. Citrónová maska sa mi veľmi páčila. Krásne stiahla póry a mala sviežu vôňu. Hodnotenie kaviárovej masky si môžete prečítať tu a hodnotenie citrónovej masky si môžete prečítať tu.

V tomto príspevku si zhodnotíme ďalšiu z množstva bavlnených masiek od značky Missha, tentokrát s výťažkom z aloe vera


Missha Pure Source Aloe vera je bavlnená maska určená na upokojenie pleti. Najvhodnejšie je ju použiť, ak bola vaša pleť počas dňa namáhaná. Napríklad po dlhom dni na pláži, po kúpalisku, stanovačke, celodennej lyžovačke alebo ak trpíte alergiami či podráždením. Táto aloe vera maska je tu pre vás na upokojenie pleti a navrátenie jemnosti a pružnosti pokožky. Ako niečo extra môžete masku pred použitím skladovať v chladničke a pri aplikácii si potom vychutnáte masku ako z luxusných spa.

Hlavnou ingredienciou tejto masky je aloe vera. Rastlinka aloe dokáže doplniť vlhkosť pokožky, zjemniť ju a tiež má antibakteriálne účinky. Aloe vera obsahuje vitamíny skupiny B, betakarotén, vitamín C, E, kyselinu listovú, horčík, zinok, vápnik, draslík, mastné kyseliny, aminokyseliny a mnohé ďalšie kráse prospešné látky. 

Použitie: Pleť pred použitím masky zbavte mejkapu (napríklad pomocou Biodermy) a vyčistite ju (Dermacol BB wash + Mary Kay čistiaca kefka na tvár). Masku jednoducho pritlačte na tvár, odstráňte vzduchové bubliny a nechajte pôsobiť minimálne 20 minút. Potom môžete masku odstrániť a zvyšky gélu nechajte vsiaknuť do pokožky. Ak plánujete počas použitia masky ležať, pridajte si na oči ešte kúsky uhorky pre kompletné osvieženie. 


O maske: Maska s aloe vera má ten istý problém, ako má aj kaviárová verzia, a to sú zle vystrihnuté oči. Citrónová maska bola v pohode, no tu sú opäť šikmé oči, a preto je potrebné si ich trochu nastrihnúť, aby lepšie sedeli. Aloe vera má jemnú a príjemnú vôňu, ktorá je relaxačná. 

Výsledok: Po použití tejto masky som si všimla, že zmizlo všetko začervenanie pleti a pokožka dostala aj dávku hydratácie. Zvyšky gélu ostali na pokožke a tie som si jemne vmasírovala, takže už nebol potrebný ani hydratačný krém. Maska sľubovala upokojenie pleti a to aj priniesla, preto ju hodnotím pozitívne. 

Vyskúšala som aj iné masky s aloe vera, ktoré boli tiež v látkovej forme. Boli to masky od značky Balea a Collagen (hodnotenie tu). Bojovali spolu v súboji a jednoznačne tam vyhrala Collagen Essence Sheet Mask. Ak by som ju mala porovnať s touto maskou od Missha, povedala by som, že aj túto predčí. Táto maska je dobrá a upokojí pleť, ale Collagen moju pleť aj vyživí. 

Kozmetiku značky Missha si môžete kúpiť online. Maska na tvár s výťažkom z aloe vera stojí okolo 2 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára