Menu

piatok 24. októbra 2014

Paletka očných tieňov: Naras - Saturn 12

Naras je čínska značka kozmetiky, ktorá na trh vstúpila v roku 2007. Vo svojej ponuke má zatiaľ tiene na oči a lesky na pery. Túto kozmetiku si môžete kúpiť aj u nás, a to online. Jedna z Naras paliet má názov Saturn 12, môžete ju nájsť vo dvoch farebných kombináciách a viac sa o nej dočítate v tomto príspevku. 


Naras Saturn 12 je paletka s 12 očnými tieňmi. Predáva sa v dvoch farebných kombináciách. Ja mám odtieň 01. Nájdete v ňom väčšinou odtiene hnedej a béžovej. Odtieň 02 obsahuje viac sivej a hnedej. Čo sa týka finišov, je to mix medzi trblietavými, metalickými a matnými odtieňmi. 

Balenie má táto paletka malé a kompaktné - 5 x 15 cm. Zvonku je celé čierne s čiernym nápisom Naras. Vrch vnútornej strany je zrkadlo, ktoré sa dá veľmi dobre využiť pri líčení. V balení nájdete aj špongiovitý obojstranný aplikátor. 


Všetky tiene v tejto paletke sú púdrové. Je to viac menej paletka v hnedastých, zemitých odtieňoch. Napriek tomu nie je nudná a farby sa neopakujú. Aj keď sa môže zdať, že niektoré tiene vyzerajú rovnako, na očiach vyzerá každý inak. Nájdete tu jeden biely tieň ako zvýrazňovač, potom niekoľko jemných trblietavých odtieňov ružovej a béžovej. Ďalej je tu jeden matný a jeden trblietavý zlatý odtieň. Na konci nájdete tri odlišné odtiene hnedej a úplne posledná je matná bordová farba.


Pigmentácia týchto tieňov nie je jednotná. Niektoré sú výrazné a plné, iné sú zase oveľa menej pigmentované, ako by som očakávala. Najlepšie pigmentované sú stredné odtiene hnedej a béžovej. Tie svetlejšie a tmavšie tiene však nemajú úžasnú pigmentáciu. Napríklad posledný odtieň, matná bordová, je podľa mňa dosť slabo pigmentovaný a na očiach vyzerá skôr ako svetlo červená. Tiene, ktoré sú trblietavé, majú lepšiu pigmentáciu ako matné.


Výdrž týchto tieňov je priemerná. Rozhodne potrebujú podklad pod očné tiene (môj najobľúbenejší je od Essence I ♥ Stage). Tiene z očí neopadávajú, čo je dobré, ale napriek tomu podklad potrebujú na predĺženie výdrže. Tiene sa ľahko aplikujú aj rozotierajú do stratena, s tým nie je žiaden problém. Najjednoduchšie je to štetcami, ja pribalený špongiovitý aplikátor už ani nemám, s ním sa mi nepracovalo dobre.

Celkovo je táto paletka malá a príjemná. Odtiene sú pekné a hodia sa na každú príležitosť. S tou pigmentáciou je to všelijaké, preto sa treba s tieňmi pohrať a zistiť, ktoré ako vyzerajú na očiach. Nižšia pigmentácia pri tmavších odtieňov tu naozaj chýba a napríklad pri tmavšom líčení budete musieť vytiahnuť aj iné tiene, pretože v tejto palete ich nenájdete. Saturn 12 paletka sa hodí skôr na denné líčenie, pretože stredné odtiene sú dobré. 

Naras Saturn 12 paletka očných tieňov stojí okolo 5 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Tip na líčenie s Naras Saturn 12 paletkou: 

Pri tejto palete mám najradšej jednoduché denné líčenie, kde *1* ide na celé vrchné viečko a *2* je rozmazaná do záhybu oka. *3* je nanesená pod oči a s čiernou linkou (L´Oreal Super Liner) je líčenie hotové.

Druhým look-om s touto paletkou je zlaté líčenie a odtieň *4* je krásna a výrazná zlatá, ktorá rozžiari pohľad.

Pri tejto palete sa mi ešte páči aj líčenie s jedným tieňom, ktorý sa nanesie okolo celého oka. Dá sa to s metalickými tieňmi, ktoré pri rôznom dopade svetla vyzerajú inak. Takýto odtieň je napríklad *5*. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára