Menu

utorok 14. októbra 2014

Tangle Teezer - kefa na vlasy

Hodnotenie kefy na vlasy som tu ešte nemala, ale keďže toto je špeciálna kefa, zaslúži si špeciálnu pozornosť. Tangle Teezer je kefa špeciálne navrhnutá na rozčesanie zauzlených vlasov, s ktorými sa ťažko pracuje. Celý názov je The Professional Detangling Hairbrush od značky Tangle Teezer. Ja mám model z línie Salon Elite v kombinácii ružovej a fialovej farby s názvom Sweet Lilac


Tangle Teezer vymyslel kaderník s tridsať ročnou praxou. Po rokoch výskumu prišla na svet špeciálna kefa na rozčesávanie vlasov. Táto kefa vyzerá odlišne, dodá vám odlišný pocit a odlišne aj rozčesáva vlasy. Ako hovorí vynálezca: "Už nemáte žiadnu výhovorku pre zlé vlasy. Zmeňte svoju kefu na vlasy, nie svoj životný štýl. Tangle Teezer sa stará o vlasy, ktoré nosíte.

Unikátne na tejto kefe sú štetinky, ktoré vyrobené z umelej hmoty, sú flexibilné a ohýbajú sa nad zauzleným miestom. Štetinky masírujú pokožku hlavy, ľahko kĺžu cez vlasy a eliminujú zamotanie vlasov. Štetinky majú rôznu veľkosť, aby čo najlepšie dokázali rozčesať vlasy bez zbytočného poškodenia. Výsledkom sú zdravo vyzerajúce a lesklé vlasy. Túto kefu môžete použiť na každý druh vlasov, rovné či vlnité, krátke alebo dlhé, je vhodný aj na farbené a predĺžené vlasy. 


Táto kefa nemá žiadnu rúčku a chce to istú dobu zvyknúť si na jej používanie. Jej tvar je však navrhnutý tak, aby sa presne zmestil do celej dlane. Tvar kefy sa môže mierne líšiť v závislosti od modelu, ktorý máte. Modely Salon Elite (ktorý mám), Original a Compact Styler sú dosť podobné. Modely Aqua Splach a Magic Flowerpot sú odlišné. Osobne som si na Salon Elita tvar rýchlo zvykla a teraz je to jediná kefa na vlasy, ktorú používam. Aj keď občas by sa rúčka zišla, najmä na rýchlejšie prečesanie. 

Vlasy sa s Tangle Teezer dajú česať či sú mokré alebo suché. Kefa je šetrná najmä k mokrým vlasom, ktorých rozčesávanie je s ňou 10 krát jednoduchšie. Skladovanie je už trošku menej praktické, najmä kvôli rozmerom kefy. Odporúčanie je skladovať ju zubami hore, aby sa štetinky zbytočne neohýbali. Na čistenie vám stačí obyčajná teplá voda, prípadne mydlová voda na silnejšie znečistenie. Kefu stačí nechať voľne vyschnúť. 


Ja používam túto kefu na všetko. Rozčesávam si s ňou mokré vlasy po sprchovaní, češem s ňou aj vlny či kučery, ktoré mám vďaka kulme alebo žehličke na vlasy. Vďaka jej zúbkom sa s ňou dajú vlasy aj mierne natupírovať, ale tiež aj uhladiť pre vyšší lesk. Najlepším pomocníkom však ostáva pri mokrých vlasoch. Vtedy sú vlasy veľmi zraniteľné a s nesprávnym hrebeňom môže dôjsť k ich polámaniu a rozštiepeniu končekov. Nie však s Tangle Teezer a toto bol aj hlavný dôvod prečo som si ho kúpila. 

Ak máte jemné vlasy, nebude pre vás rozdiel medzi obyčajnou kefou a Tangle Teezer až taký dramatický. Avšak dlhé, kučeravé a často zauzlené vlasy ho spoznajú už pri prvom použití. Kefa je naozaj unikátna a šetrná k vlasom. Napriek svojej jemnosti je však účinná a s ňou budú vaše vlasy vždy dokonale rozčesané. 

Tangle Teezer kefy na rozčesanie vlasov si môžete kúpiť online. Línia Salon Elite stojí okolo 7 - 8 € za jednu kefu (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára