Menu

piatok 14. novembra 2014

Dermacol - Rozjasňujúca paletka pre tvár a telo

Mladá a zdravá pokožka sa vyznačuje, okrem iného aj leskom. Prirodzený a svieži lesk na líčkach či na nose prebudí unavenú pokožku a dodá jej nový rozmer. Mejkap občas dokáže vytvoriť z tváre masku bez tieňov a práve vtedy prídu na rad bronzéry a rozjasňovače, aby vytvorili ilúziu dokonalej pleti a rovnomernej stavby tváre. Rovnako dobrú službu vedia tieto produkty urobiť aj na tele. Pri špeciálnych príležitostiach sa dá zvýrazňovačom rozžiariť aj pokožka tela. Značka Dermacol má vo svojej ponuke aj rozjasňujúcu paletku pre tvár a telo, ktorá obsahuje dva púdre na zvýraznenie: ružový odtieň s trblietkami a biely matný púder. Aká je táto paletka, to si môžete prečítať v tomto článku. 


Dermacol rozjasňujúca paletka sa skladá z dvoch častí. Navrchu je svetlo ružový púder plný malých trblietok, táto časť vyzerá ako malá tehlička a tohto púdru je v balení pomerne veľa. Druhá časť je biely púder, ktorý je úplne matný. Tento púder je napresovaný do obdĺžnika ako bežný tieň na oči. 

Balenie je malá kompaktná paletka, ale má trochu zvláštny uzáver a zo začiatku som ju asi päť minút nevedela otvoriť. Napriek tomu je balenie pevné a dobre sa s ním cestuje. S produktom sa nepredáva žiaden štetec, preto musíte mať vlastné. Najlepšie sú tu menšie púdrové štetce, prípadne štetec na lícenku, s ktorými dosiahnete rovnomernú aplikáciu len na vybrané miesta na tvári. Hodnotenie sady štetcov na tvár si môžete prečítať v tomto príspevku


Prezentácia tejto paletky je veľmi príjemná, ružový púder má na sebe vytlačený srdiečkový vzor a oba púdre sú voňavé. Paletka má v sebe pridané umelé parfumy. Vôňa je jemná a podľa mňa veľmi príjemná. Cítiť ju budete len v balení, pri aplikácii sa stratí. 

Ružový púder navrchu obsahuje trblietky, ktorú sú malé a multifarebné. Tento púder má trochu tvrdú konzistenciu a pri aplikácii sú viditeľné len tie trblietky. Táto horná časť sa ťažšie aplikuje, pretože púder je tvrdý. Zrejme taký musí byť, aby mohol byť vystúpený z balenia, ale sťažuje to aplikáciu. Z ružového púdru sa teda na tvár alebo na telo dostanú len trblietky, žiadna farba alebo zvýraznenie.

Biely púder je úplne matný a aj pri aplikácii má bielu farbu. Tento púder je však úplný opak ružového a trochu sa rozpadáva. Pri aplikácii štetcom treba byť veľmi opatrný, pretože tento púder skončí všade. Biela farba však pekne zvýrazní vybrané miesta a zanechá jemný perleťový nádych. Aj pri tomto púdri je teda aplikácia ťažšia, aj keď kvôli úplne opačnému dôvodu ako u ružového púdra. Výsledok je však omnoho lepší. Zvýraznenie je viditeľné a púder sa dobre rozotrie do pokožky. Vďaka matnému finišu ho môžete aplikovať kdekoľvek na tvár aj na telo, a nebude to pôsobiť umelo.


Celkovo je tento produkt pre mňa priemerný. Hornú časť takmer vôbec nepoužívam, ale skúsim ju trošku rozrýpať, potom bude možno lepšia, keď sa prederiem tou vrchnou tuhšou vrstvou. Spodná časť je na tvári pekná, ale treba s ňou pracovať opatrne, čo je podľa mňa nevýhoda. Určite sa nájde zvýrazňovací púder, s ktorým dosiahnete rovnaký efekt, ale bude mať lepšiu konzistenciu. Napriek týmto nevýhodám je táto paletka použiteľná, ale treba s ňou istý čas pracovať, aby sa človek naučil, aká aplikácia bude najvýhodnejšia. 

Kozmetiku značky Dermacol si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Rozjasňujúca paletka stojí okolo 9 €.

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára