Menu

utorok 25. novembra 2014

Dermedic Normacne - nočný krém pre pleť s akné

Proti akné sa veľmi dobre bojuje počas noci. V priebehu dňa sedí na tvári mejkap alebo je tvár vystavená vonkajším vplyvom. Počas noci sa pokožka obnovuje a lieči. A hoci je potrebné ísť raz za čas spať s tvárou bez akéhokoľvek prípravku, aby sa tieto prirodzené procesy podporili, väčšinou jemný produkt, ktorý bojuje proti nedokonalostiam nezaškodí, práve naopak. V tomto príspevku si zhodnotíme nočný obnovovací a čistiaci pleťový krém od značky Dermedic z línie Normacne


Dermedic je poľská dermatologická spoločnosť, ktorej výrobky sa predávajú v lekárňach alebo v dermokozmetických predajniach. Značka Dermedic vyvinula líniu Normacne špeciálne pre mastnú a aknóznu pokožku. V tejto línii nájdete napríklad antibakteriálne regulačné tonikum, zmatňujúci denný krém, nočný regulačný a čistiaci krém, micelárnu vodu, lokálnu starostlivosť proti akné, antibakteriálny čistiaci gél alebo aj sérum pre rozšírené póry.

Produkty spoločnosti Dermedic sú vyrobené zo 100 % čistej vody s pridaním vysoko účinných látok, ktoré vyliečia mastnú aknóznu pleť. Nočný regulačný a čistiaci krém obsahuje kyselinu salicylovú, zinok a látky sensiva sc 50, AHA kyselina a L-arginín. Balenie nočného krému je 55 g a výrobok je hypoalergénny.

Kyselina salicylová čistí póry, odstraňuje zápal a hojí pleť. Kyselina pôsobí aj ako prevencia proti vzniku akné a upokojuje pokožku. Zároveň dokáže upokojiť podráždenie a znížiť produkciu mazu. Zinok pomáha pri hojení rán a regenerácii tkaniva. Sensiva sc 50 zabraňuje rastu a tvorbe bakteriálnej flóry. AHA kyselina odstraňuje odumretú kožu a zabezpečuje lepší prístup ostatných aktívnych látok do hlbších vrstiev pleti. Táto kyselina tiež pomáha pri obnove nových buniek a pri tvorbe kolagénu, sťahuje póry, bieli pigmentové škvrny a zlepšuje hydratáciu a pružnosť pleti. L-arginín prispieva k tvorbe kolagénu a tiež lieči bakteriálne infekcie. 

Tento nočný krém sa predáva vo veľmi výhodnom balení s pumpičkou, pomocou ktorej si primerané množstvo krému vytlačíte na prsty a rozotriete ho na vyčistenú pokožku. Krém má jemnú a viac vodovú konzistenciu, je veľmi ľahký a rýchlo sa vstrebe do pokožky. Jeho vôňa je jemná a svieža, ale pripomína mi podobné prípravky na ošetrenie pleti proti akné. 


Ja tento krém používam niekoľko krát do týždňa, ale nie každý večer, pretože vtedy už mierne začína vysušovať pleť. 3 až 4 krát do týždňa je pre mňa primeraná aplikácia, s ktorou vidím výsledky. Čo som si všimla ako prvé po pravidelnou používaní tohto krému, je zmiernenie tvorby mazu na pokožke. Na prevenciu akné zatiaľ krém veľmi nezabral, ale na druhej strane ani žiadne nové nespôsobil. Tento krém mi tiež pomohol pri liečení, respektíve doliečení už existujúceho akné. Ak vyrážka už odoznela, ale na tvári po nej ešte ostala červená značka, s týmto krémom sa stratí rýchlejšie ako bez neho. Ako bude krém účinkovať u vás závisí od reakcie vašej pleti na aktívne látky ako kyselina salicylová či AHA kyselina. 

Kozmetiku značky Dermedic si môžete kúpiť v lekárňach online. Normacne nočný krém pre pleť s akné stojí okolo 13 - 15 €. 

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára