Menu

pondelok 1. decembra 2014

Olay - čistiaci gél - Refreshing face wash

Čistenie pleti by malo byť samozrejmosťou každé ráno a každý večer. Aj počas dní, kedy nenosíme mejkap je potrebné pokožku tváre dôkladne vyčistiť. Nečistoty, baktérie a iné škodlivé faktory spôsobujú upchaté póry, vyrážky či sivastý nádych pleti. Pravidelné čistenie je prvým krokom ku krásnej pokožke a v tomto príspevku si zhodnotíme gél na čistenie pleti s názvom Refreshing Face Wash od značky Olay


Olay Refreshing Face Wash je čistiaci gél určený pre normálnu, suchú a zmiešanú pokožku. Moja pleť je zmiešaná, ale napriek tomu mám pocit, že pre suchú pleť tento gél nebude. Po jeho použití ostane pleť mierne vysušená, a ak máte prirodzene suchú pleť, bude vás po tomto produkte nepríjemne ťahať. 

Čistiaci gél má byť vhodný na každodenné použitie a to môžem potvrdiť. Ja gél používam každý deň a je dostatočne jemný. Síce je po ňom pleť mierne vysušená, ale tento stav je len dočasný. Trvale pokožku nevysušuje. 

Refreshing Face Wash obsahuje extrakty z uhorky a aloe vera, a tým efektívne odstraňuje zvyšky mejkapu a nečistoty. Pleť je po použití tohto gélu pekne čistá a na tvári nič neostane. Je však potrebné aplikovať si nejaký hydratačný krém alebo sérum, pretože pokožka neostane hydratovaná.

Ďalšou úlohou tohto gélu je osviežiť pleť. V tomto bode však nesúhlasím, pretože gél je mierne vysúšajúci a to môže niekedy byť nepríjemný pocit. Počas požívania gélu je však osvieženie vo forme jemnej vône, ktorá naozaj pripomína uhorku a aloe vera. 

Použitie tohto gélu je rovnaké ako pri ostatných produktoch tohto typu. Malé množstvo gélu si jemne masírujete po navhlčenej pokožke a pomocou teplej vody ho dôsledne opláchnete. S týmto gélom sa veľmi dobre používa aj automatická kefka na čistenie pleti, ktorá vykoná hĺbkovejšie čistenie. Jednou z takýchto kefiek je aj Mary Kay Skinvigorate (hodnotenie tu).


Refreshing Face Wash má tekutú konzistenciu, preto sa ľahko rozotiera po pokožke a pri masírovaní začne tiež jemne peniť. Pena je jemná a spríjemňuje používanie produktu. Ak budete používať aj kefku, dosiahnete väčšiu penu, ako len pri použití prstov. Pre mňa je najjednoduchšie používať tento gél v sprche, práve kvôli tekutej konzistencii (gél sa rýchlo rozleje všade naokolo) a pena je pri vlhkom prostredí výraznejšia. 

Balenie tohto gélu má 150 ml, a keďže vám stačí malé množstvo gélu, vydrží vám dosť dlho, aj niekoľko mesiacov. Produkt bol dermatologicky testovaný a neupcháva póry. 

Ja tento gél rada používam, ale najbližšie skúsim nejaký iný prípravok na čistenie pleti. Nie je to len preto, že tento blog si to priam vyžaduje, ale trochu mi vadí ten pocit vysušenia po použití. Ak máte mastnú pleť, možno práve toto hľadáte, pretože gél odstráni aj všetok maz z pokožky. Ja mám radšej gély alebo krémy na čistenie, ktoré zanechajú pokožku hydratovanú. 

Celkové hodnotenie: 3 z 5. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára