Menu

streda 3. decembra 2014

Rimmel - Stay Matte - mejkap

V tomto príspevku si zhodnotíme mejkap od značky Rimmel s názvom Stay Matte Liquid Mousse Foundation. Tento mejkap by mal byť ľahký, prirodzený a jeho hlavnou úlohou je kontrolovať tvorbu mazu na tvári po celý deň. Ako som s ním spokojná ja, to sa môžete dočítať v tomto príspevku.

image

Rimmel Stay Matte je zmatňujúci mejkap, vďaka ktorému bude pleť perfektne matná, svieža a zdravo vyzerajúca. Mejkap má ľahkú textúru a gélový emulgátor, ktorý zabezpečí jednoduchú aplikáciu a rozotieranie po pokožke. Rimmel Stay Matte obsahuje extra jemné zmatňujúce púdre, ktoré prirodzene zmatnia pleť a zanechajú ju hladkou na dotyk. K dispozícii máme 5 odtieňov, môj odtieň 100 Ivory je najsvetlejší. 

Balenie tohto mejkapu je 30 ml. Mejkap dostanete v plastovej tube s pekným fialovým dizajnom. Stay Matte mejkap je určený pre mastnú pleť, ako to už vyplýva aj z jeho názvu. Ak máte suchú pleť, tento mejkap vám určite nesadne, pretože suché miesta veľmi zvýrazní. 

Konzistencia tohto mejkapu by mala byť podľa názvu Liquid Mousse - tekutá a penová. V tube má mejkap penovitú konzistenciu a po vytlačení je mejkap tuhý. Keď ho začnete rozotierať medzi bruškami prstov alebo rovno po pokožke, zmení sa na tekutý. 

Rozotieranie mejkapu je zo začiatku ťažšie kvôli tuhšej konzistencii, ale po zohriatí produktu to už ide veľmi jednoducho. Najlepšie sú na rozotieranie jednoznačne prsty. Tento mejkap je príliš tuhý a penový pre štetec na mejkap. 


Úroveň krytia je v tomto mejkape naozaj veľmi dobrá. Krytie je vysoké a na mnoho nedokonalostí už nebudete potrebovať ani korektor. Rimmel Stay Matte ich bezpečne zakryje. Keďže konzistencia mejkapu je penovitá, druhá vrstva na tvári už nevyzerá prirodzene a preto by som vám ju neodporúčala. Ak sa vyskytnú nejaké miesta, ktoré potrebujú vyššie krytie, určite využite korektor a púder namiesto ďalšej vrstvy mejkapu. 

Tento mejkap nie je dlhotrvajúci. Na tvári vydrží väčšinu dňa, ale na konci dňa už začne strácať na intenzite a je na pokožke veľmi viditeľný. Ak hľadáte mejkap, ktorý vydrží doslova celý deň a prežije všetko, Rimmel Stay Matte nebude ten pravý. 

Finiš má tento mejkap matný, mnohokrát aj zabudnem na púder. Tento finiš ostane na normálnej pokožke po celý deň, pri mastnej pokožke budete musieť použiť púder, ale až po niekoľkých hodinách. 

Celkové hodnotenie:

Rimmel Stay Matte mejkap má svoje výhody aj nevýhody. Medzi výhody patrí vysoké krytie, ktoré je pri problematickej pleti veľmi potrebné a vďaka tuhšej konzistencii mejkap zakryje naozaj veľmi veľa. Jeho matný finiš je výhodou pri mastnej pleti. Druh mejkapu s takýmto finišom si vyžaduje použitie lícenky, bronzéra či zvýrazňovača, aby tvár nevyzerala ako maska. 

Medzi najväčšiu nevýhodu tohto mejkapu patrí nižšia výdrž na pokožke. Aj s použitím podkladu pod mejkap, Rimmel Stay Matte neostane na pleti celý deň v absolútne bezchybnom stave. Mejkap je určený pre mastnú pleť a tá pracuje počas celého dňa. Na konci už mejkap nevie brániť prenikaniu mazu a preto začne byť viditeľný a neprirodzený. Táto situácia nastáva približne po 10 hodinách nosenia. 

Napriek nevýhodám sa mi tento mejkap páči a rada ho používam. Jeho vysoké krytie prevyšuje menšiu výdrž a ak potrebujem mejkap na tvári dlhšie ako 10 hodín, tak si ho zotriem a aplikuje opäť. Malé množstvo vystačí na zakrytie celej tváre.

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Stay Matte mejkap stojí od 4 do 8 €.

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára