Menu

sobota 3. januára 2015

Oleje pre krásu - ricínový a čajovníkový olej

Pleť sa nám určite poďakuje, ak do našej starostlivosti o pleť zaradíme viac bio produktov. Čisté rastlinné oleje patria medzi ne, a v tomto príspevku si povieme niečo viac o ricínovom a čajovníkovom oleji.

Ricínový olej je vhodný pre suchú pokožku. Má regeneračné schopnosti a zlepšuje stav po zahojených jazvách. Dajú sa s ním robiť aj teplé obklady, ktoré prospejú namáhaným častiam tela. Ricínový olej je najznámejší pre svoje účinky na vlasy a riasy. Olejové zábaly vlasov prispejú k hustejšej a pevnejšej hrive. Jemná masáž mihalníc ricínovým olejom ich posilní.


Čajovníkový olej má silné antiseptické, protiplesňové a antimikrobiálne účinky. Dokáže preniknúť hlboko do pokožky a zničiť baktérie, vírusy, kvasinky a pliesne. Je vhodný pre pokožku, ktorú trápi akné. Môžete ho zriediť s vodou a nastriekať na vankúš, aby ste zabránili tvorbe akné počas noci. Čajovníkový olej môžete primiešať aj k šampónu, pre zdravšiu pokožku hlavy. Malá množstvo oleja naneste priamo na miesta postihnuté baktériami, pliesňami, akné a inými neduhmi -100 % čajovníkový olej má silu poradiť si s týmito problémami. 


2 komentáre:

  1. Ahoj, mohla by som vedieť kde si kúpila čajovníkový olej? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho mám z parfums (cena 4-5 €):

      http://www.parfums.sk/topvet/tea-tree-oil-100-silice/

      :)

      Odstrániť