Menu

štvrtok 8. mája 2014

Garnier Dark Spot Corrector - hydratačný krém

Garnier Dark Spot Corrector je denný hydratačný krém určený na rozjasnenie pokožky a odstránenie tmavých škvŕn na tvári. Tmavé škvrny môžu vzniknúť na tvári v každom veku. Vyrážky a akné môžu spôsobiť malé jazvičky alebo červené škvrny. Hormonálne zmeny spôsobené antikoncepciou, tehotenstvom, menopauzou alebo aj stresom môžu spôsobiť zmenu pigmentácie pokožky. Vynechať nemôžeme ani UV lúče a slnečné lúče, ktorá dokážu poškodiť našu pleť, ak ju nechránime krémom s ochranným faktorom. Jeden z mojich obľúbených je Elisabeth Arden Sun Defence for Face SPF 50. Všetky vyššie spomenuté faktory môžu spôsobiť nadmernú produkciu melanínu, ktorý je zodpovedný za tmavé škvrny. Garnier Dark Spot Corrector si dal za cieľ odstrániť škvrny od slnka, starecké škvrny a stopy po akné a zanechať pleť jednotnú a rozjasnenú. 


Ako Dark Spot Corrector funguje?

Ako prvé zabraňuje vzniku tmavých škvŕn tým, že bojuje proti vonkajším vplyvom, ktoré sú zodpovedné za ich vznik. Ďalej koriguje a pomáha s blednutím škvŕn tak, že dodáva pokožke vitamín C. A nakoniec hydratuje pokožku 24 hodín. 

Vitamín C je známy svojim rozjasňujúcim a zosvetľujúcim efektom. Prinúti kožné bunky zrýchliť obnovovací proces, rozbije tým škvrny na koži a tak ich sa ich zbavíte. Vitamín C zároveň bojuje s nevýraznou a povednutou pokožkou a zjednocuje odtieň pleti. Dark Spot Corrector obsahuje 5 % čistého vitamínu C. 

Pokožke môžete dopriať kúru s vitamínom C veľmi jednoducho. V drogérii alebo v lekárni si kúpte vitamín C v prášku, ktorý sa rozpúšťa vo vode. Ten potom každý deň pridajte ku svojmu bežnému hydratačnému krému alebo séru. Musí to byť krém alebo sérum, nie olej, pretože tie obsahujú vodu a vitamín C sa v nich rozpustí. Vitamín pridajte vždy každý deň na jedno použitie, nie do celého krému, pretože ten po čase začne oxidovať a tým strácať na sile.  

Ako Dark Spot Corrector používať?

Produkt sa aplikuje na celú tvár ako denný hydratačný krém, po dobu najmenej 4 týždňov. Nasledovať by mal krém s ochranným faktorom, pretože nemá zmysel bojovať proti škvrnám, ak potom vyjdete na slnko a tvár je opäť vystavená škodlivým vplyvom. 


Moje hodnotenie:

Tento hydratačný krém som spotrebovala celý. Predáva sa v kovovej tube, aby sa čo najviac zabránilo oxidácii vitamínu C. Vnútri je ľahký biely krém, ktorý sa okamžite vstrebe do pokožky. Ku koncu produktu sa krém ťažšie vytláčal z tuby, keďže je kovová a trochu neohybná. Po aplikácii krému bola moja pleť rozjasnená a hneď som na ňu mohla aplikovať mejkap. Pleť je po použití hydratovaná, ale je to ľahký hydratačný krém. Odporúčala by som ho mastnej pokožke, pretože suchej nedodá dostatok hydratácie. Čo sa týka odstránenia tmavých škvŕn, 50 ml krém som spotrebovala celý a nejaký extra výsledok som nezaznamenala. Moja pleť je jasnejšia vtedy, keď používam tento krém, ale zosvetlenie škvŕn je len mierne. Vitamín C je látka, ktorá vás škvŕn dokáže zbaviť, ale obávam sa, že 5 % koncentrácia je pre moje škvrny po akné malá. Ak vás trápia miernejšie škvrny, možno vám táto koncentrácia bude stačiť.

Kozmetiku značky Garnier si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Dark Spot Correktor sa predáva za cenu okolo 8 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára