Menu

pondelok 28. apríla 2014

Rimmel Airy Fairy rúž: Dokonalé " Nude Lips" vol. 2

Značka Rimmel to s rúžmi skrátka vie. Línia Lasting Finish patrí k mojim najobľúbenejším. Rúže sú krémové, voňavé a dlhotrvajúce. Farebná pigmentácia je tiež vynikajúca a výber farieb obrovský. Cena je krásne nízka a kvalita produktu krásne vysoká. Po prečítaní týchto riadkov vás určite neprekvapí, že v tomto príspevku pôjde o pozitívnu recenziu. Poďme ale pekne po poriadku. Predstavíme si rúž na pery od značky Rimmel, z línie Lasting Finish Lipstick s názvom 070 Airy Fairy (úžasný názov :)).


Línia Lasting Finish je rozdelená na dve časti: klasickú a tú vytvorenú Kate Moss. Kate si svoju časť rozdelila ešte na lesklé a matné rúže. Rozoznať ich môžete podľa balenia. Klasika má tmavo fialový obal so striebornými detailami. Kate si pre svoje rúže zvolila čiernu pre lesklé, a červenú pre matné rúže. Šikmo skosený vrchnáčik je tradičným poznávacím znamením týchto rúžov. 

Samotná línia rúžov Lasting Finish je, ako som už spomínala, dlhotrvajúca. Bežne vydrží na perách aj niekoľko hodín, po jedení si budete musieť rúž znova aplikovať. Má jemné, krémové zloženie, vďaka ktorému nevysúša pery a preto sa rúž pohodlne nosí niekoľko hodín. Čo si určite všimnete na týchto rúžoch ako prvé, je to, že majú silnú, sladkú vôňu. Ucítite ju hneď, ako otvoríte rúž. Mne osobne sa vôňa páči, ale ak by sa niekomu nepáčila, žiadne strachy. Z pier ju cítiť nebudete. Pigmentácia tejto línie je tiež dobrá. Vždy záleží aj na prirodzenej farbe vašich pier, ako rúž nakoniec ukáže. Ale v tomto prípade sa rozhodne nejedná o priesvitné rúže. Farba je výrazná. Základná línia Lasting Finish má viac ako 20 odtieňov, ale my sa dnes budeme bližšie zaoberať len jedným. Názov má Airy Fairy a je to krásna ružovo béžová farba, vynikajúca na vytvorenie prirodzeného looku vašich pier. 


Airy Fairy má jemne lesklý, polomatný finiš. Tento odtieň je takmer rovnaký ako majú moje pery, preto je to úplne dokonalý rúž na vyčarovanie " Nude Lips " looku. Tento look je vhodný úplne všade, na každú príležitosť a ku každému očnému líčeniu. Skrátka dodáte perám trochu lesku, trochu farby, ale nič neprehnané. Jemné zvýraznenie, ktoré si vaše pery zaslúžia. Na " nude lips " je najlepšie to, že ich vie nosiť absolútne každá. Farebné pery, ako červená či ružová, môžu byť občas zradné a keď chcete niečo viac ako len lesk, pery v telovej farbe sú to pravé. 

Vol. 2 v názve príspevku nie je náhodný. Dokonalé " Nude Lips " tu už na tomto blogu sú. A zhodou okolností sú tiež vyčarované pomocou značky Rimmel. Lasting Finish by Kate Lipstick a jej odtieň 03 je ďalší skvelý odtieň na telové pery. 


Čo majú spoločné a v čom sa líšia tieto dva odtiene? 

Spoločné majú zloženie rúžu. Dlhotrvácnosť, krémovosť a vôňu majú rovnakú. Rozdielne sú očividne vo farbe. 03 je béžová so silnejším hnedým nádychom. Hodiť sa bude viac k tmavšej, opálenejšej pokožke. Alebo ak chcete pery zvýrazniť o trošku viac. 070 je ružová, ale zmiešaná s béžovou, čo jej dodáva staroružový nádych. Hodiť sa bude k svetlejšej pokožke, napríklad v zime. Oba odtiene sú však jemné a zemité, preto ich môžete nosiť kedy chcete, v ktoromkoľvek ročnom období. Čo sa týka odtieňa pokožky, tmavšia farba na svetlej pleti, alebo svetlá farba na tmavšej pleti nebude vyzerať úplne " Nude ", ale určite bude vyzerať krásne. Preto vám oba odtiene odporúčam vyskúšať a uvidíte, ako často po nich siahnete. 

Hodnotenie odtieňa 03 si môžete prečítať v tomto príspevku

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Lasting Finish Lipstick sa predáva za cenu okolo 3 - 4 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Clinique hydratačný krém: Moisture Surge Intense

Značka Clinique je najviac známa vo svete starostlivosti o pleť. Ich výrobky sú antialergické a bez parfumov. Parfumy ako pridané látky v kozmetike síce prevoňajú produkt a tak spríjemnia aplikáciu, ale na druhej strane posledné štúdie dokazujú, že parfumy sú zodpovedné za predčasné starnutie pokožky. A to určite nie sú účinky, ktoré chceme od kozmetiky určenej na starostlivosť o pleť. A aj vďaka tomu, že Clinique parfumy do svojej kozmetiky nepridáva, sa ich produkty tešia veľkej obľube. Samozrejme určite za tým stojí aj kvalita a úspešnosť prípravkov. Značka Clinique patrí k tým drahším, ale občas sa naozaj oplatí siahnuť hlbšie do vrecka, ak ten výsledok bude stáť za to. Či za to stojí aj Clinique Moisture Surge Intense hydratačný krém, sa môžete dočítať v tomto príspevku. 


Moisture Surge Intense je hydratačný krém pre veľmi suchú a kombinovanú suchú pokožku. To znamená, že je určený pre pokožku s vysušenými šupinkami alebo len s niektorými vysušenými oblasťami na tvári. Surge Intense je hustý krém vo forme gélu, ktorý neobsahuje žiadne oleje. Suchú pokožku posilní a tá sa stane pružnou, poddajnou a hladkou. Pokožka sa bude cítiť pohodlne po dobu 24 hodín. Ak Surge Intense budete používať pravidelne, pleť bude menej vysušená a viac odolná voči vonkajším vplyvom ako klimatizácia, vykurovanie, suché podnebie alebo pri cestovaní lietadlom. Krém môžete aplikovať ráno aj večer alebo kedykoľvek, keď vaša pleť potrebuje povzbudiť. 

Surge Intense je hustý biely gél, ktorý je po rozotrení priesvitný. Krém sa rýchlo vstrebe do pokožky a nezanecháva žiaden mastný film, keďže neobsahuje oleje. Napriek tomu pleť zanechá jemne rozžiarenú. Niekedy je mi až ľúto aplikovať si mejkap, keď pleť vyzerá tak žiarivo a zdravo. Keďže produkt nemá žiadne parfémy, veľmi príjemne teda nevonia. Ale dá sa na to zvyknúť. Ja si ho aplikujem väčšinou ráno a v pohode sa naňho dá aplikovať mejkap. Nemusíte čakať polhodiny, kým môžete s tvárou niečo robiť. Narozdiel od Elisabeth Arden 8 Hour Cream Skin Protectant, ktorý je síce vynikajúci na veľmi vysušenú pokožku, ale trvá mu večne, kým sa vstrebe. 


Hydratačná schopnosť tohto krému je skutočne vynikajúca. Poradí si s lokálnym vysušením a pri dlhodobom používaní uvidíte aj zmenu pleti celkovo. Ak sa napríklad ráno zobudíte s vysušeným miestom na tvári, stačí sa naniesť Moisture Surge Intense a za pár minút je kríza zažehnaná. Ak váš typ pokožky je suchá až veľmi suchá, tento krém vám tiež určite odporúčam. Pravidelné používanie vám pomôže vybudovať viac odolnejšiu pleť, ktorá menej podlieha vysušovaniu. Ak máte mastnú pleť a hľadáte hydratačný krém, Surge Intense môže byť trochu príliš. Vyskúšajte radšej nejaký ľahší krém, ako napríklad Neutrogena Oil Free Moisturizer


Kozmetiku značky Clinique si môžete kúpiť v parfumériách alebo online. Moisture Surge Intense hydratačný krém sa predáva za cenu od približne 30 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

nedeľa 27. apríla 2014

Astor SkinMatch lícenka

Lícenka je skvelá na dodanie života vašej pleti. Správny odtieň rozjasní a omladí tvár. Krásne na lícenke je to, že ich môžete mať vo všetkých odtieňoch ružovej, oranžovej či bordovej, ale úplne vám stačí aj jedna. Tá správna. Lícenka vo farbe vašich líc, keď sa prirodzene červenáte. Ak máte problém, kde správne lícenku naniesť, je to presne na tie miesta, kde sa prirodzene červenáte. V tomto príspevku si zhodnotíme lícenku, ktorá má viac odtieňov, aby ste si mohli namiešať presne ten odtieň, ktorý sa vám najviac hodí. Lícenka je od značky Astor s názvom SkinMatch Blush v odtieni 001 Rosy Pink


Línia SkinMatch je vytvorená tak, aby sa čo najlepšie prispôsobila všetkým odtieňom pokožky. Nájdete v nej mejkapy, korektory, púdre a podobne. Čo sa týka líceniek, predávajú sa v troch odtieňoch po troch farbách v každej. Účelom tejto lícenky je vytvoriť svieži, prirodzený a žiariaci nádych lícnych kostí. Preto lícenka obsahuje tri odtiene, aby ste ich mohli zmiešať podľa aktuálnej potreby alebo použiť len vybratý odtieň. SkinMatch lícenka má vrúbkovaný povrch, ktorý je zvrchu presprejovaný jemnou perleťovou farbou. 


SkinMatch lícenka je púdrová a obsahuje miniatúrne trblietky, tie však na lícnych kostiach nebudete vidieť. Jej pigmentácia je priemerná, farba budete vidieť na tvári, ale budete musieť aplikovať trochu viac produktu. Lícenky, ktorých sa stačí len zľahka dotknúť a hneď môžete aplikovať sýtu farbu, sú napríklad od Essence Silky Touch lícenky. Pri tejto od Astor môžete smelo ponoriť štetec do produktu a nabrať ho aj viackrát. Povedala by som, že je vhodnejšia pre začiatočníčky alebo povedzme menej pozorné, pretože s touto lícenkou to len veľmi ťažko preženiete. Narozdiel od Essence, s ktorou sa to dá veľmi ľahko prehnať.

Odtieň, ktorý mám je 001 Rosy Pink. Tento odtieň sa skladá z troch farieb: svetlo ružovej, perleťovej a tmavo ružovej. Každá farba sa skladá z ôsmych štvorčekov farby. Farebný pás je dosť široký na to, aby sa dal nabrať na štetec aj samostatne. Ružové odtiene môžete použiť na lícne kosti, perleťový odtieň ako zvýrazňovač. Ak všetky odtiene zmiešate spolu, dostanete ružovú farbu stredného odtieňa. Keďže farba je zmiešaná s perleťovým odtieňom, zároveň má žiariaci efekt. Na obrázku sú odtiene samostatne dole a všetky spolu hore. 


Balenie lícenky okrem samotného produktu obsahuje aj zrkadielko a štetec na aplikáciu. Zrkadielko sa hodí, aj keď v ňom nie je vidno celú tvár, ale lícne kosti uvidíte. Čo sa týka štetca je trošku hrubý, ale lícenka sa ním aplikovať dá. Osobne som ho však použila len raz. Rozhodne preferujem štetec s dlhou rúčkou a jemnými štetinkami. Štetec na aplikáciu lícenky je šikmo zastrihnutý a viac sa o ňom dočítate v príspevku Kozmetické štetce, ktoré musíte mať. Keď sa však bavíme o cestovaní, tak potom je toto balenie veľmi vhodné. Máte tam lícenku, zrkadlo aj štetec a tiež pevné uzatváranie. 


Kozmetiku značky Astor si môžete kúpiť v drogérii alebo online. SkinMatch Blush sa predáva za cenu 7 - 8 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 3 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


sobota 26. apríla 2014

Essence Pure Skin línia

Essence má vo svojej kozmetickej ponuke aj líniu Pure Skin. Táto línia je zameraná na mastnú pleť so sklonom k akné. V línii nájdete kozmetiku aj prípravky na ošetrenie pleti. V tomto príspevku si zhodnotíme púder a mlieko na vyrážky. 

Kompaktný púder aj SOS spot killer mlieko obsahujú komplex clearderm, ktorý pôsobí proti vyrážkam. Clearderm komplex obsahuje zinok a výťažky z kvetov nechtíka a kamilky

Kompaktný púder prekryje nedokonalosti pleti bez toho, aby upchal póry. Zároveň má upokojujúci a protizápalový účinok. Púder dobre poslúži na zmatnenie pleti, ale veľmi mastná pleť bude musieť púder reaplikovať po niekoľkých hodinách. Púder má aj kryciu schopnosť, rozhodne nie je transparentný. Odtieň, ktorý mám je 01 beige a mne celkom pasuje. Veľký výber odtieňov však nenájdete. Čo sa  týka upchávania pórov, púder je ľahký a naozaj neupcháva póry. Pleť po aplikácii vyzerá prirodzene. Žeby však nejako extra pomáhal pri boji s vyrážkami, to nemôžem povedať. Aj keď som si púder aplikovala každý deň, s akné nič neurobil. Tento kompaktný púder je okej, nemám voči nemu väčšie výhrady, ale zázraky ohľadom akné od neho rozhodne nečakajte. 


SOS spot killer mlieko na vyrážky je dvojfázová emulzia. Vo fľaštičke je biely prášok a emulzia. Obe zložky zmiešate pretrepaním dokopy a pomocou priloženého štetca aplikujete priamo na vyrážky. Mlieko je biele a aplikuje sa večer, aby pôsobilo celú noc. Mlieko zaschne a zostane biele. Ráno si tvár umyjete a výsledok je zmenšené a vysušené akné. Mlieko obsahuje alkohol a ten je cítiť vo vôni produktu. Alkohol však môže veľmi ľahko spôsobiť podráždenie pokožky, preto si dávajte pozor. Ja som žiadne podráždenie nezaznamenala. Mlieko pomáha s veľkými vyrážkami, ktoré práve vznikli. Na čierne bodky a stopy po akné veľmi nezaberá. Mlieko skrátka vysuší vyrážku, na jej doliečenie si budete musieť nájsť niečo iné, alebo to nechať na prírodu, kým vyrážka zmizne sama. Priložený štetec je trochu hrubý a škrabe. Pre mňa je tiež trochu veľký, ale produkt sa ním dá aplikovať. Ďalšia vec, pri spaní sa časť produktu zotrie na vankúši a ak sa zotrie z vyrážky, ktorú chcete vyliečiť, očividne sa vám to nepodarí. Ak mlieko necháte voľne zaschnúť, trochu začne opadávať na oblečenie. Ale celkovo, ak sa nebudete v noci veľmi prehadzovať a nanesiete primeranú vrstvu mlieka na vyrážku, ráno bude zmenšená. Samozrejme za noc úplne nezmizne, ale pomôže urýchliť ten proces. 


Oba produkty stoja okolo 3 - 4 €. Kúpiť si ich môžete v drogérii alebo online.

Celkové hodnotenie púder: 3 z 5.

Celkové hodnotenie mlieko: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 25. apríla 2014

Max Factor Face Finity mejkap

A je to tu. Ak tento blog sledujete už dlhšie, určite viete, že Max Factor mejkapy mám zvyčajne veľmi rada. Sľúbila som vám hodnotenie ďalších mejkapov od tejto značky a tá chvíľa prišla práve teraz. Zhodnotíme si mejkap s názvom Face Finity od značky Max Factor


Koncept Face Finity mejkapu je taký, že v tejto fľaštičke nájdete podklad, korektor a mejkap všetko v jednom. Mejkap zároveň obsahuje ochranný faktor 20. Znie to ako splnený sen. Jeden produkt, ktorý vám vyčaruje dokonalú pleť, ochráni vás pred škodlivými slnečnými lúčmi a zároveň vydrží celý deň. 

Face Finity sa predáva v 30 ml fľaštičke s vrchnáčikom a pumpičkou. Pumpička sa dá otočiť a zablokovať a to veľmi výhodné najmä pri cestovaní. Nemusíte sa báť, že sa vám mejkap rozleje v kozmetickej taške. 

Tento mejkap je tekutý a je jeden z najtekutejších, aké mám. Zároveň má ľahkú konzistenciu a vôbec nemáte pocit omietky. Najlepšie sa aplikuje štetcom. Pri použití prstov sa mejkap rýchlo roztečie a preto musíte pracovať rýchlo. Taktiež s prstami je ľahké mejkap rozotrieť až príliš a potom nebude krycia schopnosť taká dobrá. Môj najobľúbenejší štetec na mejkap je od značky e.l.f. a viac sa o ňom môžete dočítať v článku Kozmetické štetce, ktoré musíte mať. Mejkap sa dá aplikovať aj s navlhčenou hubkou, ale opäť, podľa mňa, tá mejkap rozotrie až príliš. 

Čo sa týka krycej schopnosti tohto mejkapu, tá je stredná. Stredný level krytia znamená, že mejkap zjednotí odtieň pokožky, ale ak máte nejaké výrazne začervenané miesta alebo podobne, budete potrebovať aj korektor. Problém začervenania môžete vyriešiť napríklad podkladom určeným špeciálne pre tento problém, napríklad od Catrice Prime and Fine. Inak tento mejkap na predĺženie trvania podklad ani nepotrebuje. Na obale sa píše, že mejkap funguje aj ako podklad a to je pravda. 

Korektor však potrebovať budete, minimálne pod oči. Ak sa však vyskytne potreba zakryť niečo viac na tvári, kľudne môžete naniesť druhú vrstvu mejkapu a vklepať ju na dané miesto. Mejkap nebude pôsobiť neprirodzene a vďaka tekutej konzistencii splynie s prvou vrstvou. 

Ochranný faktor 20 je dostatočne vysoký na to, aby ste už nemuseli použiť dodatočný krém na opaľovanie. Ak však nejaký skvelý krém na opaľovanie na tvár hľadáte, vyskúšajte Elisabeth Arden Sun Defence


Face Finity mejkapu trvá asi 10 minút, kým úplne zaschne a odvtedy sa už z tváre nepohne. Odporúčam vám nechať ho zaschnúť, urobiť si oči a až potom aplikovať púder. Aj keď s týmto mejkapom púder ani nebudete potrebovať, ak máte normálnu pleť. Mejkap má matný finiš. Ak však máte suchú pleť, tá sa s týmto mejkapom veľmi rada mať nebude. Zachytáva sa na vysušených miestach a to nepôsobí pekne ani prirodzene. 

Odtieň, ktorý mám, má názov Warm Almon 45. Je to svetlá béžová farba so žltými podtónmi. Len by som chcela upozorniť, že odtieň 45 warm almond sa nachádza aj pri Max Factor mejkape Miracle Touch a ten by som ja rozhodne nepoužila, pretože je o niekoľko odtieňov tmavší. Prečo dali rovnaké meno rôznym odtieňom naozaj nechápem, takže sa nespoliehajte na názov a budete musieť nájsť svoj odtieň odznova. 

Celkovo tento mejkap hodnotím skvelo. Je ľahký, má matný finiš a ľahko sa rozotiera. Krytie je stredné, ale dá sa aplikovať ďalšia vrstva, ktorá vyzerá prirodzene. Keď mejkap necháte zaschnúť, vydrží celý deň a nemusíte použiť ani podklad. Navyše obsahuje ochranný faktor a praktickú pumpičku. Občas tento mejkap zmiešam s Estee Lauder Double Wear a nepriestrelný mejkap s perfektným krytím je na svete. 

Kozmetiku značky Max Factor si môžete kúpiť v drogérii, parfumérii alebo online. Face Finity mejkap stojí približne 11 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

pondelok 21. apríla 2014

Avon pleťová maska - Bali Botanica

Máme tu ďalšie hodnotenie pleťovej masky. Keď používam pleťovú masku, mám pocit, že pre svoju pleť niečo skutočne robím. Dodávam jej vitamíny, čistím ju, obrusujem hrubé hrany, bojujem s nedokonalosťami alebo ju hydratujem. Moja zbierka pleťových másk je dosť široká a neustále sa rozrastá. Teraz som zo svojej zbierky vytiahla masku od Avonu s názvom Bali Botanica, aby som ju pre vás zhodnotila a povedala vám, či sa oplatí minúť na ňu vaše peniaze. 

image

Bali Botanica je pleťová maska s kvetmi plumérie a citrónovou trávou. Slúži na osvieženie pleti a vyčistenie pórov. Pleť bude po použití tejto masky hebká a obnovená. 

Maska sa nanáša v tenkej vrstve na celú tvár, s výnimkou očného okolia a pier. Bali Botanica schne približne päť minút a potom ju môžete zotrieť teplou vodou. 

Ja osobne masky najradšej nanášam štetcom na pleťovú masku. Je to malá plochý štetček, ktorý vyzerá ako zmenšenina maliarskeho štetca. Stojí okolo 2 - 3 € a pomáha rovnomerne rozotrieť masku. Zároveň si vôbec nemusíte špiniť ruky. Masku vytlačte priamo na štetec a hneď aplikujte na tvár. Maska je rozotrená rovnomerne a pravidelne, preto zaschne celá tvár za rovnaký čas. Štetec treba samozrejme po každom použití umyť a nechať vyschnúť v ležatej polohe, aby z neho nezačali vypadávať štetinky. Pri odstraňovaní masky sa mi najviac osvedčil mokrý malý uteráčik. Ten zachytí masku jedným ťahom a celú ju odstráni. S rukami to ide niekedy veľmi pomaly a ťažko. 

image

Bali Botanica je biela krémová maska a príjemnou vôňou za plumériou. Pluméria je pôvodom tropický kvet, ktorý pochádza z Indie. Iný názov pre plumériu je frangipani a táto rastlina má ukľudňujúce účinky a využíva sa aj na starostlivosť o rany. Citrónová tráva má čistiace a sťahovacie účinky. Maska však vôbec citrónovo nevonia, naopak má výraznú kvetinovú vôňu, ktorú budete cítiť aj po nanesení masky.

Táto maska je krémová a ľahko sa rozotiera. Zároveň je hustá a úplne pokryje celú pleť, neostanú tam vynechané miesta. Maska zaschne pomerne rýchlo a približne za 5 minút je vyschnutá a začne praskať. To je ten správny čas dať ju dole. 

image

Pri tom ako maska zaschýna cítiť spevnenie pleti. Pri procese zaschýnania, ale maska začne opadávať. Často sa stalo, že mi na tričku ostali malé biele zaschnuté kúsky masky. Síce to tričko nepošpiní, keďže už boli vyschnuté, ale aj tak, nemalo by sa to stávať. 

image

Musím povedať, že táto maska nepatrí k mojim obľúbencom. Hlavným dôvodom je to, že okrem dočasného spevnenia pleti som nič iné nezaznamenala. Jej čistiace účinky ma nejako míňajú. Možno to pre vás bude alebo je iné. To, že maska opadáva by som vedela odpustiť, ak by naozaj vyčistila moje póry. Výraznejšie čistú pleť som však nevidela. Maska má však veľmi peknú vôňu a tak má vďaka nej relaxačné účinky. Ak by ste teda chceli vyskúšať spevňujúcu a relaxáciu v podobe aromaterapie, možno sa vám Bali Botanica zapáči. Mne však veľmi nevyhovuje a neplánujem si ju opäť kúpiť. 

Kozmetika značky Avon sa predáva cez katalóg alebo online. Bali Botanica pleťová maska stojí približne 2 € (kúpiť tu). Avon má z radu Bali Botanica aj iné výrobky, preto ak sa vám páčia kvetinové vône, skúste vyskúšať napríklad telový krém alebo telový olej. 

Celkové hodnotenie: 2 z 5. 



Gosh očné tiene - Effect Powder

Očných tieňov nikdy nie je dosť. Nájdeme ich v rôznych formách, odtieňoch či finišoch. Dnes si zhodnotíme práškové očné tiene vo forme voľného pigmentu s malými trblietkami od značky Gosh s názvom Effect Powder


Effect Powder je voľný práškový tieň v malom šrubovacom tégliku. Obsahuje farebné pigmenty a trblietky. Pri jeho otváraní a nanášaní treba byť dosť pozorný, aby tie tiene neskončili úplne všade. Na aplikáciu je najlepší špongiovitý aplikátor, aký sa predáva s takmer každými tieňmi.

Pigmentácia je celkom dobrá, ale treba tiene správne aplikovať v trochu hrubšej vrstve. Ak chcete pigmentácii ešte viac pomôcť, aplikátor jemne navlhčite, malé množstvo púdru si vysypte do vrchnáčika a odtiaľ aplikujte na viečko. Vlhký aplikátor nedávajte do produktu, lebo môže zhrudkovatieť. 

Pri aplikácii vám trochu tieňa spadne na líca, aj keď ste veľmi pozorní, preto odporúčam najprv nanášať tieto tiene, až potom mejkap. 

Odtiene, ktoré mám sú Lime - machovo zelená a Petal - fialová. 


Celkovo by som povedala, že tieto tiene sú pre tie skúsenejšie. Treba trochu viac zručnosti pri naberaní aj aplikovaní týchto tieňov. Ak sú však aplikované správne, na očiach vyzerajú veľmi pekne. Odtiene, ktoré mám sú pigmentované a spolu vytvárajú pekné duo.


Koncept takýchto voľných tieňov je ten, že majú byť viac pigmentovanejšie ako napresované tiene. Tieto tiene pigmentované sú, ale nezdá sa mi, že by boli niečo super extra oproti normálnym tieňom. Avšak odtieň Lime je veľmi pekný, priam až jedinečný v drogérii. Ak teda chcete Effect Powder vyskúšať odporúčam práve tento odtieň. Odtieň Petal je pekná fialová, ale vzhľadom na trochu ťažšiu aplikáciu si myslím, že podobný odtieň v nejakej paletke určite nájdete. 

Celkové hodnotenie: 2,5 z 5. 

Podobný koncept voľných pigmentov majú aj L´Oreal Infaillible tiene, tie sú ale viac stlačené, preto je aplikácia jednoduchšia. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

nedeľa 20. apríla 2014

Garnier hydratačná očná starostlivosť - Essentials

Očná starostlivosť by sa mala začať v pomerne skorom veku. Aj keď v 20-tke ešte nejde o vrásky, predsa len s maľovaním a následným odličovaním dávame svojim očiam riadne zabrať. A keď sa o ich okolie poriadne nepostaráme hneď od začiatku, prvé vrásky sa dostavia veľmi skoro.

Tu je niekoľko krokov pre spokojné očné okolie v každom veku:

Dostatok spánku - základ zdravej pleti, tela aj ducha. Počas spánku sa naše telo dáva opäť dokopy, preto ho netreba zanedbávať. Poriadny spánok každý deň je jedna z najlepších kozmetických rád. 

Veľmi šetrná aplikácia tieňov a korektoru - žiadne hrubé štetce alebo prílišný tlak pri rozotieraní korektoru.

Najjemnejšie možné odličovanie - momentálnym trendom v jemnom odličovaní je micelárna voda, napr. od Garnier. Tá pritiahne k sebe mejkap a nečistoty a vy si potom nemusíte šúchať pleť alebo oči. Ďalšou výhodou micelárnych vôd je to, že sa dajú použiť na pleť, oči aj pery zároveň. 

Ochrana pred slnkom - ochranný faktor a slnečné okuliare sú must-have. Bez nich sa v lete vonku nezaobídete, zvlášť so stenčujúcou sa ozónovou vrstvou. 

Starostlivosť o očné okolie  - krémy, séra, očné masky. Samozrejme primerané vášmu veku a súčasným potrebám. 

A práve o kréme na očné okolie si povieme v tomto príspevku, konkrétne o Hydratačnej očnej starostlivosti od Garnier Essentials.


Tento očný krém je určený najmä na hydratáciu očného okolia. Používať ho môže akákoľvek veková skupina, ale primárne je určený pre vekovú skupinu do 25 rokov. Očný krém sa predáva v balení 15 ml, čo je štandardná veľkosť. 

Línia Essential v sebe spája detoxikačné účinky výťažkov z hroznového vína a vitamín E, ktorý chráni a intenzívne hydratuje. Multiaktívne zloženie výrobku tak dokáže regenerovať, chrániť a hydratovať pleť celých 24 hodín. Pokožka je chránená proti nepriaznivým vplyvom vonkajšieho prostredia. Hydratácia preniká do hĺbky pokožky a produkty tak zanechajú pleť jemnú, hebkú a príjemnú na dotyk. 

Očný krém z línie Essential obsahuje okrem výťažkov z hroznového vína a vitamínu E aj bambucké maslo alebo kofeín. Neobsahuje pridané parfumy alebo parabény. 

Očný krém má bielu farbu a ľahko rozotierateľnú konzistenciu. Produkt sa rýchlo vstrebe do pokožky a nezanecháva žiaden film. 


Tento očný krém hodnotím priemerne. Neoslní, ale ani neurazí. Aplikácia je ľahká a príjemná. Krém nemá žiadnu výraznú vôňu a zanechá pohodlný pocit na očnom okolí. Na aplikáciu vám stačí malé množstvo, ktoré si jemným vklepaním vmasírujete okolo očí. Hydratácia je priemerná. Ak máte normálnu pokožku, potom vás Garnier Essentials očný krém poteší. Ak máte suchú alebo vysušenú pokožku, tak krém čiastočne pomôže, ale asi by som sa radšej porozhliadla po nejakom intenzívnejšom kréme. 

Kozmetika značky Garnier je bežne dostupná a línia Essential patrí k jedným z tých najpredávanejších. Môžete si ju kúpiť v drogériách, hypermarketoch alebo online. Essentials Hydratačná starostlivosť o očné okolie sa predáva za cenu okolo 4 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 3 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Elisabeth Arden - denný hydratačný krém SPF 15

Denný hydratačný krém je dôležitý pre zdravý vzhľad našej pokožky. Pleť o hydratáciu pripravuje veľa faktorov, napríklad zmeny počasia, znečistenie, klimatizácia, občas aj mejkap alebo iná kozmetika a mnohé ďalšie. Našťastie pomoc je na ceste. K jedným z mojich najobľúbenejších línii hydratačných krémov patrí Elisabeth Arden 8 Hour Cream

Legenda hovorí, že 8 hour cream bol vytvorený v roku 1930 kombináciou petrolátu, beta hydroxidov a vitamínu E. Balzam žltej farby bol vynikajúco účinný a keď jedna lojálna klientka použila tento krém na liečenie odretého kolena svojho dieťaťa, presne po 8 hodinách bolo koleno vyliečené. Odvtedy sa balzam nazýva 8 Hour Cream a jeho vynikajúce liečivé účinky sa používajú do súčasnosti. Samozrejme už v rozšírenej verzii. Pod touto líniou totiž vzniklo niekoľko rôznych krémov na tvár, telo, ruky, na opaľovanie a ďalšie. V tomto príspevku si zhodnotíme Intensive Daily Moisturizer for Face SPF 15, v preklade intenzívny denný hydratačný krém s ochranným faktorom 15. 


Intenzívny denný krém s ochranným faktorom 15 nám o sebe tvrdí, že všetko, čo máme radi na originále, 8 Hour Cream Skin Protectant, máme teraz k dispozícii vo forme denného krému, navyše aj s ochranou proti škodlivým slnečným lúčom. Tento denný hydratačný krém zanechá pleť jemnú, hladkú a hydratovanú minimálne osem hodín. Formula obsahuje zloženie a klasickú vôňu línie 8 Hour Cream a navyše chráni pleť pred efektmi extrémneho počasia a klimatických zmien, zatiaľ čo ochranný faktor poskytuje zábranu škodlivým účinkom slnka. Tento krém odporúča aj Skin Cancer Foundation (nadácia proti rakovine kože). Krém je vhodný pre každý typ pokožky a tiež každú vekovú skupinu. 

Denný hydratačný krém sa aplikuje na vyčistenú tvár a krk každý deň. Jeho aplikácia je veľmi jednoduchá, krém sa ľahko rozotiera a rýchlo vsiakne do pokožky. To je jeden z rozdielov medzi týmto krémom a 8 hour cream originálom. Zatiaľ čo originálu veľmi dlho trvá, kým úplne vsiakne do pokožky, hydratačný krém sa vsiakne takmer okamžite. Ak teda chcete benefity tejto línie bez čakania, lepšou voľbou bude asi tento krém. 

Intenzívny hydratačný krém je biely krém, narozdiel od originálu, ktorý je žltý, a aj textúra je iná. Originál je skôr balzam, tento krém má textúru klasického hydratačného krému. Práve preto sa vynikajúco hodí pod mejkap. Ak sa potrebujete suchej pokožky zbaviť rýchlo, tento krém vám určite pomôže. 

Vôňa je, ako už bolo spomenuté, klasická pre túto líniu. Výrazná, ostrá a viem si predstaviť, že by niekomu mohla prekážať. Nepatrí ani medzi moje obľúbené, ale už som si na ňu zvykla. 


Intenzívny denný hydratačný krém hodnotím veľmi pozitívne. Páči sa mi celá línia krémov od Elisabeth Arden, pretože to nie sú len obyčajné krémy, ale majú aj viaceré pridané benefity. Ale čo je najdôležitejšie hydratujú naozaj dlhý čas. Ak si k tomu prirátame ľahkú aplikáciu a okamžité vsiaknutie tohto krému, pridáme ochranu proti slnku a odpočítame tú vôňu, máme výborný hydratačný krém na každý deň. Už nemusíte používať ochranný faktor zvlášť a navyše krém obsahuje aj vitamín E, ktorý hydratuje a prospieva pokožke viac ako 8 hodín. 

Kozmetiku značky Elisabeth Arden si môžete kúpiť v parfumériách, hypermarkete alebo online. Intensive Daily Moisturizer for Face SPF 15 sa predáva za cenu od 24 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4,5 z 5. 

Viac o Elisabeth Arden 8 Hour Cream Skin Protectant originále si môžete prečítať v tomto príspevku. Hodnotenie Krému na tvár s ochranným faktorom 50 z tejto línie si môžete prečítať v tomto článku

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB