Menu

štvrtok 29. januára 2015

Garnier Repair *balzam na pery*

Kolekcia Repair v značke Garnier obsahuje produkty pre suchú pleť. Jej úlohou je takúto pokožku ozdraviť a uľaviť nepríjemnému ťahavému pocitu. V tomto príspevku si zhodnotíme balzam na pery z tejto línie. 


Tento balzam na pery má formu obyčajnej bielej tyčinky, ktorá má ľahkú ovocnú vôňu. Na perách nezanechá takmer žiaden lesk a jej konzistencia je trochu voskovitá. 


Vyskúšala som už niekoľko produktov z línie Garnier Repair a zatiaľ sa mi všetky páčili. Avšak tento balzam na pery je podľa mňa trochu podpriemer. Nielen v porovnaní s ostatnými výrobkami z línie, ale aj s ostatnými balzamami. Nemá dobrú hydratáciu a aby ste nemali pocit vysušených pier, musíte si balzam opakovane aplikovať a aj tak to veľmi nepomôže. Určite nájdete na trhu aj lepšie balzamy ako tento.

Celkové hodnotenie: 2 z 5.

streda 28. januára 2015

Dr. Hauschka - revitalizačná pleťová maska

Dr. Hauschka je značka prírodnej bio kozmetiky, ktorej produkty obsahujú množstvo liečivých rastlín. Vyskúšala som už niekoľko produktov a úprimne, všetky sa mi páčili. Prečítať si môžete hodnotenia čistiaceho krému na tvár (hodnotenie tu), pleťového oleja (hodnotenie tu) či čistiacej ílovej pleťovej masky (hodnotenie tu). Okrem týchto článkov som napísala aj jeden s názvomSpa u vás doma (článok tu) a v ňom som spomínala aj Revitalizačnú pleťovú masku. Vtedy som mala len 5 ml vzorku a tak sa mi zapáčila, že som si kúpila veľké balenie. Skvelé na tejto maske je to, že ju môžete používať hneď na niekoľko vecí. Viac o nej si môžete prečítať v tomto príspevku. 
Revitalizačná maska je intenzívna maska pre všetky typy pleti. Jej úlohou je rozjasniť a omladiť pleť, zjemniť póry a upokojiť podráždenú pokožku. Maska je vhodná aj pre mladú pleť s drobnými jazvičkami po akné, pre bledú a nečistú pleť, rozšírené póry či citlivú pleť so zníženou vlhkosťou. Revital maska uvoľní a aktivuje vlhkostné procesy v pokožke, vyhladzuje, oživuje a upokojuje pleť náchylnú k alergiám. Masku môžete použiť aj ako regeneráciu po opaľovaní. 
Ak je vaša pokožka veľmi pórovitá či zjazvená môže túto masku použiť ako intenzívnu liečbu. Niekoľkokrát do roka po dobu štyroch až šiestich týždňov si túto masku aplikujte v tenkej vrstve pod denný krém. Revital maska premení pokožku na hladkú a jemnú. Maska pôsobí účinne aj na zrelú a zmiešanú pleť. Ak ju zmiešate spolu s pleťovým olejom, môžete ich spolu aplikovať namiesto denného krému. 
Aktívnymi látkami sú tu semeno z dulí, bôľhoj lekársky, kamilka, jojobový olej, marhuľový olej a olej z pšeničných klíčkov.
Spôsoby použitia tejto masky:
1, Pleťová maska - prvé použitie je samozrejme ako pleťová maska. Primeranú vrstvu si aplikujete na vyčistenú pokožku a necháte pôsobiť približne 20 minút. Po tejto dobe sa maska čiastočne vstrebe do pleti a zvyšky si jednoducho zotriete. Masku si môžete aplikovať aj na očné okolie a na krk či dekolt. Ja však tento produkt ako masku často nepoužívam, radšej mám nižšie uvedené využitia. 
2, Denný krém - Masku si môžete zmiešať s pleťovým olejom (alebo aj nemusíte) a aplikujte si ju v tenkej vrstve ako denný krém. Ja som Revital masku dlhý čas používala ako denný krém. Jednoducho som si ju ráno aplikovala pod mejkap, maska sa veľmi rýchlo vstrebe do pokožky, keď je aplikovaná v tenkej vrstve. Výsledkom je omnoho hladší povrch pokožky. 
3, Očný krém - Keďže masku môžete aplikovať aj okolo očí, rozhodla som sa, že ju vyskúšam aj namiesto očného krému. Aj tu sa mi výborne osvedčila. Používam ju večer a ráno je očné okolie svieže a svetlé. 
Skrátka táto maska má všemožné využitie. Keď si ju kúpite, určite jej nejaké nájdete využitie aj vo svojej kozmetickej výbave. Ja po tejto maske siaham veľmi často a vidím aj výsledky. Pleť je hladšia a rozžiarenejšia. Navyše aj zopár jazvičiek po akné, čo som mala, sú vyhladené. Ja vám túto masku 100% odporúčam vyskúšať. 
Kozmetiku značky Dr. Hauschka si môžete kúpiť online. Revital maska stojí okolo 24 €. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

utorok 27. januára 2015

Max Factor * Kohl Pencil* ceruzka na oči

Značka Max Factor má vo svojej ponuke aj klasickú ceruzku na oči s názvom Kohl Pencil. Nájsť ju môžete v niekoľkých farbách a ja som si vybrala oceľovo modrú s názvom 080 Cobalt Blue


Nebola to však šťastná voľba. Ceruzka má peknú farbu a dobrú pigmentáciu, ale je veľmi tvrdá. Zle sa nanáša na oči a ťahá pri tom pokožku. Ceruzka nie je krémová a ťažšie sa rozotiera. No skrátka, podľa mňa sa vôbec neoplatí Max Factor Kohl Pencil kupovať. Omnoho lepšie sú ceruzky od Rimmel s názvom Scandaleyes (hodnotenie tu).

Celkové hodnotenie: 2 z 5.

Ďalšie hodnotenie ceruzky na oči od Max Factor: Liquid Effect Pencil

pondelok 26. januára 2015

La Roche-Posay *Cicaplast Baume B5* pleťový balzam

La Roche-Posay kozmetika je vhodná pre pokožku, ktorá je citlivá a potrebuje extra starostlivosť. Cicaplast Baume B5 je pleťový balzam, ktorý upokojuje a ozdravuje pleť. Použiť ho môžete dvakrát denne, aplikuje sa na vyčistenú pleť, s výnimkou očného okolia. 


Účinné látky:

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 obsahuje komplex minerálov, konkrétne meď, zinok a magnézium, ktorý stimuluje tvorbu nových buniek. 5 % pantenol upokojuje podráždenie a iritáciu. Madecassoside je extrakt z Centella Asiatica a táto látka podporuje optimálnu organizáciu buniek, a zároveň pôsobí antibakteriálne. 

Pre koho sa tento krém hodí:

Cicaplast krém môže používať každý typ pokožky, suchá, normálna aj mastná. Hodí sa najmä pre citlivú pokožku, ktorá má sklony k začervenaniu a podráždeniu. Ak je vaša pleť po dermatologickom zákroku, trápia ju lišaje či drobné poranenia - aj pre vás sa hodí tento krém. Skrátka, ak potrebujete pokožku upokojiť a zahojiť, tento krém je určený presne na to.

Konzistencia:

Tento krém má hustejšiu konzistenciu, ale napriek tomu sa rýchlo vstrebe do pokožky. Neupcháva póry, neobsahuje parabény, ani parfumy. Vôňa preto nie je extra príjemná, ale krém dlho neostane na pokožke, a preto mi to nevadí. 


Moje skúsenosti:

Tento krém som si kúpila, keď ma trápila suchá pokožka a akné zároveň. Moja pleť bola vtedy červená a podráždená, necítila som sa príjemne, bol to taký nepríjemný ťahavý pocit. Navyše na nej boli vysušené šupinky a veľmi citlivé miesta. Keď som si prečítala popis tohto krému, rozhodla som sa ho vyskúšať. Kúpila som si menšie 40 ml balenie, ale predávajú ho aj vo veľkosti 100 ml. 

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 sa mi zapáčil od začiatku používania. Má balzamovú konzistenciu, čo znamená, že je ľahký a hustý zároveň. Rýchlo sa vstrebe do pokožky, ale budete cítiť, že ste si nejaký krém aplikovali. Pleť ostane nielen upokojená, ale aj hydratovaná. To je veľmi veľké plus, pretože už som nemusela používať ďalší krém na hydratáciu, aj keď som mala suchú pleť. Ak je vaša pleť mastná, možno bude vhodnejšie krém používať večer. Cicaplast sa rýchlo vpije do pokožky, ale zanechá na nej ľahký film. Suchej pleti sa to bude určite páčiť, vyzerá to zdravo. Ale mastnej pokožke by to mohlo prekážať. 

Aplikovať si stačí tenkú vrstvu a treba ju dobre vmasírovať do pokožky. Je dobré, keď krém prenikne hlbšie do pokožky, pretože obsahuje účinné látky, ktoré naozaj pomáhajú pleti. Po niekoľkých týždňoch používania som pozorovala obrovské zmenšenie začervenania pleti. Odstránený bol aj nepríjemný ťahavý pocit. 


Navyše som tento krém začala používať aj ako bežný hydratačný krém na každý deň. Je to istá forma prevencie proti začervenaniu pleti, a to nielen z dôvodov ako akné či suchá pleť. Tento krém používam aj vtedy, keď skúšam nejaký nový mejkap alebo korektor a podobne. Nikdy človek dopredu nevie, ako bude pokožka reagovať a tento krém mi slúži ako taká ochranná bariéra. Pomáha chrániť pokožku pred podráždením a alergickými reakciami. 

Ak aj vás trápia podobné problémy, alebo hľadáte ochranný balzam pre vašu pleť, skúste La Roche-Posay Cicaplast Baume B. Mne sa veľmi osvedčil a rada si kúpim aj ďalšie balenie.

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Kozmetiku značky La Roche-Posay si môžete kúpiť v drogérii, lekárni alebo online. Cicaplast Baume B5 stojí podľa veľkosti balenia od 6 do 12 €.

nedeľa 25. januára 2015

Bourjois *3D Effet* lesk na pery

Bourjois 3D Effet lesk na pery má už 10 rokov, a k tomuto výročiu dostal novú konzistenciu, nové odtiene a nové balenie. Lesk sľubuje osem hodinovú hydratáciu a vysoký lesk. Jeho hodnotenie si môžete prečítať v tomto príspevku.


Bourjois 3D Effet lesk na pery obsahuje 92 % hydratačných a ošetrujúcich látok pre pocit balzamu, ale zároveň je obohatený o mikro kryštáliky, ktoré prinášajú objem a vysoký lesk. Spolu tak vytvárajú kombináciu, ktorá dodá perám trojdimenzionálny objem, super lesk a osem hodinovú hydratáciu. Nová línia obsahuje 15 odtieňov, 9 najpredávanejších odtieňov ostalo a k pridalo sa k nim 6 nových odtieňov. Na výber máme všetko od telových až po vibrujúce farby. 

Konzistencia:

Tento lesk má hustejšiu, krémovú konzistenciu. Nie je to žiaden gélový alebo vodový lesk, a preto ho naozaj budete cítiť na perách. Musím sa priznať, že niekedy je mi to aj trochu nepríjemné, lebo tento lesk je naozaj hustý. Na druhej strane to pomáha hydratácii pier. 

Hydratácia:

Nie je to balzam na pery, preto vám Bourjois 3D Effet lesk neposkytne hĺbkovú hydratáciu. Ale počas jeho nosenia sa pery vôbec nebudú cítiť vysušené. A ak máte suché pery a hľadáte hydratačný lesk, tento sa vám bude páčiť. Nezvýrazní vysušené miesta, práve naopak, pokryje ich hustým hydratačným krémom. 

Aplikácia:

Na aplikáciu tohto lesku tu máme malý štetček. Ja mám radšej špongiovitý aplikátor, ale kvôli krémovejšej konzistencii sa tu viac hodí tento štetec. Lepšie naberie produkt a môžete ho viac rozotrieť po perách. 


Lesk:

Vysoký, vysoký. Naozaj vysoký lesk dosiahnete vďaka obrovskému množstvu maličkých multifarebných trblietok. Nie som si istá, či všetky odtiene obsahujú trblietky, ale ak hľadáte naozaj oslňujúci lesk, vyberte si odtieň s trblietkami a neoľutujete. 

Výdrž:

Hustejšia konzistencia vydrží na perách dlhšie ako iné lesky, ale jedlo a pitie neprežije. Podľa mňa je výdrž taký lepší priemer a za skutočne dlhotrvajúci by som tento lesk nepovažovala. 

Balenie:

Balenie tohto lesku je veľmi elegantné a dobre padne do ruky. Na vrchu vidíte aj vzorku odtieňa, takže sa veľmi rýchlo zorientujete.

Vôňa:

Mne Bourjois 3D Effet lesk vonia trošku umelo. Je tam síce cítiť nejaký náznak kvetinovej vône, ale ja tam cítim aj niečo chemické a vôňa chvíľu pretrváva aj po nanesení lesku na pery. 

Pigmentácia:

Môžem hovoriť len za môj odtieň - 48 Rose romantic - pigmentácia je tu celkom dobrá. Tento odtieň je jemná ružová farba plná trblietok a presne to uvidíte aj na perách. Ale oproti baleniu je to trochu menej pigmentované. Pri rozotieraní po perách sa farba zjemní a zosvetlí.


Celkové hodnotenie:

Tomuto lesku takmer nie je čo vytknúť a napriek tomu sa nezaradil medzi moje obľúbené. Neviem, asi som si nevybrala najlepší odtieň, lebo tento sa mi zdá príliš svetlý. Preto po tomto lesku tak často nesiaham. Ale ak si nájdete váš obľúbený odtieň, potom vám Bourjois 3D Effet lesk môže sadnúť. Predsa len je krémový, pigmentovaný a hydratuje pery. 

Kozmetiku značky Bourjois si môžete kúpiť v drogériách alebo online. 3D Effet lesk na pery stojí okolo 7 - 9 €. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

sobota 24. januára 2015

Avon - Planet Spa - zlupovacia pleťová maska *Luxuriously Refining*

Zlupovacia pleťová maska od značky Avon, z línie Planet Spa má názov Luxuriously Refining a obsahuje extrakt z čierneho kaviáru. Asi aj preto má čierne balenie. 


Musím povedať, že táto zlupovacia maska vyzerá na pohľad veľmi dobre. V priesvitnom géli na vás čaká obrovské množstvo maličkých zlatých trblietok. Vôňa je jemná a maska sa jednoducho aplikuje.


Na tvári by mala byť približne 20 minút, ale u mňa to vždy trvalo dlhšie než zaschla. Ak si aplikujete hrubšiu vrstvu, tak to trvá niekedy aj 40 minút, než môžete masku bez problémov zlúpnuť. 


Maska sa dá veľmi ľahko odstrániť a ani to bolestivo neťahá pokožku. Bohužiaľ nie som veľmi nadšená výsledkom. Tejto maske trvá dlho než zaschne a keď ju odstránim nevidím takmer žiaden výsledok. Asi odstráni odumreté bunky, ale všetky póry ostanú rovnaké a u mňa neboli vôbec vyčistené. A to by zlupovacie masky mali dokázať. Podľa mňa sú na trhu aj lepšie masky, ktoré by ste mohli vyskúšať.

Celkové hodnotenie: 2 z 5.

štvrtok 22. januára 2015

Oriflame *Swedish SPA* pleťový píling

Línia Swedish Spa má v značke Oriflame pomerne veľké zastúpenie. V tomto príspevku si zhodnotíme vyhladzujúci pleťový píling s hydratačným komplexom HydraCare+, ktorý zjemní pleť a malachitom, ktorý ju harmonizuje. 


Tento píling má svetlo zelenú farbu a obsahuje veľa úplne malých zrniečok. Pri niektorých pílingoch som sa stretla s tým, že je tam viac krému ako zrniečok. Tento píling je iný, tu je tých zrniečok neúrekom. Mne osobne sa to veľmi páči, a aj vďaka tomu, že sú maličké, mám pocit, že tento píling 100% funguje.


Vôňa je príjemná a osviežujúca. Píling používam niekoľko krát do týždňa, moja mastnejšia pleť to znesie. Občas s ním použijem aj kefku na tvár pre hĺbkové čistenie. Ale aj čistiaca sila samotného pílingu je vynikajúca. Zo všetkých pleťových pílingov, ktoré som vyskúšala, sa mi tento zatiaľ páči najviac. Je jemný vďaka maličkým zrniečkam, ale účinný vďaka ich veľkému počtu. 


Pri tomto pílingu sa u mňa vyskytuje len jeden problém. Ak si píling hneď nezmyjem, začne ma na pokožke mierne štípať v okolí nosa. Inak je to skvelý píling (aj keď možno nie pre citlivú pleť) a odporúčam vám ho vyskúšať. Cena za 75 ml balenie je okolo 8 - 9 €. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

streda 21. januára 2015

Rose of Bulgaria - balzam na pery

Balzam na pery od značky Rose of Bulgaria sa predáva v malom okrúhlom kelímku. Jeho poznávacím znamením je červený vrchnák a jemný ružový balzam vnútri.


Tento balzam obsahuje prírodnú ružovú vodu, ktorá hydratuje pery; vitamín E, ktorý zvyšuje elasticitu pier; včelí vosk, ktorý pery regeneruje; bambucké maslo, ktoré takisto pomáha hydratácii pier a UV filter, ktorý chráni pery pred škodlivým slnečným žiarením. 


Samotný balzam má konzistenciu podobnú vazelíne a preto dobre drží na perách. Je priesvitný a zanechá za sebou ľahký lesk. Jeho vôňa je jemná a sladká, ale nepodobá sa na vôňu ruží. Aplikácia je najjednoduchšia prstami alebo aj štetcom na pery. 


Úroveň hydratácie je tu stredná až vysoká, ale čo ma najviac prekvapilo, je schopnosť tohto balzamu naozaj ozdraviť pery. Zo začiatku som bola mierne skeptická a povedala som si: len ďalší balzam do zbierky. Ale už po prvých dňoch som cítila zmenu. Moje pery boli vysušené a nejaký balzam potrebovali každých päť minút. Tento Rose of Bulgaria ružový balzam im vrátil schopnosť udržať vodu. Raz si ho nanesiem a niekoľko ďalších hodín mám pokoj. Pocit vysušenia sa úplne vytratil.


Mne sa tento balzam veľmi páči a ak aj vás trápia vysušené pery, bude pre vás to pravé. Kúpiť si ho môžete online na ruzovakosmetika.cz za cenu okolo 1,50 € (kúpiť tu). Na tomto e-shope si môžete kúpiť aj ďalšie výrobky značky Rose of Bulgaria, ktorá obsahuje ružovú vodu alebo ružový olej. Na stránke sa veľmi jednoducho orientuje a posielajú aj na Slovensko. Už za dva dni bol môj tovar pripravený k vyzdvihnutiu :)

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

pondelok 19. januára 2015

Bourjois *lícenka* Little Round Pot blush

Značka Bourjois vznikla v roku 1863 v Paríži. Za jej vznikom stojí divadelný herec Joseph-Albert Ponsin, ktorý v pohodlí svojho domova začal vyrábať mejkap a parfumy pre hercov a herečky tých čias. O päť rokov neskôr zveril Ponsin tieto aktivity Alexandrovi Napoleonovi Bourjois, ktorý mejkap preslávil po celom svete. 

Od značky Bourjois som už vyskúšala riasenku Volume Glamour Max Definition (hodnotenie tu), tekutú očnú linku Liner Pinceau (hodnotenie tu) a pleťový píling Radiance Boosting (hodnotenie tu). V tomto príspevku si zhodnotíme lícenku Little Round Pot blush


Little Round Pot lícenka je zapekaný produkt. Základný princíp zapekaných produktov je taký, že sa zmieša jemný púder s vodou a dá sa to piecť do rúry. Výsledkom je jemná a hodvábna lícenka, ktorá dodá pleti ľahké zafarbenie. Little Round Pot je jedným z produktov, ktoré značka Bourjois vyrába už viac ako 150 rokov a za ten čas sa nezmenil ani produkt ani balenie. 

Lícenka sa vyznačuje výraznou vôňou ruží, magnetickým uzáverom, zrkadielkom, priloženým štetčekom a najmä malým okrúhlym balením. Dokopy máme na výber z 12 odtieňov, ten môj má názov 33 Lilas D´Or (v preklade zlatý orgován).


Balenie:

Mne osobne sa toto balenie veľmi páči. Je malé, zlaté, ružové (aj keď nie všetky sú ružové, záleží od vybraného odtieňa) a má magnetický uzáver. Vďaka nemu sa lícenka len tak ľahko neotvorí a nenarobí neporiadok, napríklad v kabelke. Pretože túto lícenku si môžete vziať so sebou. Vnútri skrýva zrkadielko aj štetček, a tak už nič viac na úpravu počas dňa nepotrebujete. 

Na druhej strane zrkadielko je naozaj malé vzhľadom na veľkosť balenia lícenky a štetček ja osobne tiež nepoužívam, pretože má podľa mňa málo štetiniek na dobré rozotrenie lícenky. 


Vôňa:

Pri tejto lícenke to musí byť samostatná kategória, pretože táto lícenka vonia. A vonia dosť. Je to sladká, kvetinová vôňa a budete ju cítiť hneď po otvorení balenia, pri celej aplikácii a ja tu vôňu cítim aj na štetci, ktorý s touto lícenkou používam (áno, je to iný štetec ako majú ostatné lícenky). Osobne s tým nemám žiaden problém, vôňa sa mi páči a beriem ju ako plus. Spríjemňuje aplikáciu mejkapu a k môjmu odtieňu lícenky sa aj celkom hodí.


Finiš:

Little Round Pot odtieň 33 Lilas D´Or je lícenka s trblietkami. Nie som si istá, či každý odtieň v tejto línii obsahuje trblietky, ale väčšina z nich áno. Pôvodne som si myslela, že trblietky sú zapečené do produktu, ale ako lícenku používam, zisťujem, že asi budú len na vrchu. Stred mojej lícenky, ktorý je najviac používaný už trblietky nemá. A to je pre mňa dobrá správa, pretože kvôli týmto zlatým trblietkam sa lícenka pre mňa veľmi ťažko aplikuje. Musím na ňu použiť štetec s trochu tvrdšími štetinami, aby sa lícenka vôbec dala aplikovať. Keď sa dostanem cez vrstvu trblietok, snáď potom bude aplikácia jednoduchšia. 

Pigmentácia:

Treba použiť tvrdší štetec, ale potom je pigmentácia veľmi pekná. Môj odtieň dodá pleti nádherné rozžiarenie, Lilac D´Or vyzerá prirodzene a napriek množstvu trblietok pekne vyniká aj ružová farba. 


Celkové hodnotenie:

Trochu zmiešané pocity. Lícenka vyzerá krásne, má super vôňu aj dobrú pigmentáciu. Ale to, že musím použiť tvrdšie štetinky a trošku sa natrápiť pri aplikácii sa mi nepáči. Napriek tomu, budem lícenku používať aj naďalej a keď sa prepracujem na časť bez trblietok, snáď bude aj aplikácia jednoduchšia. Otázne však je, kedy to bude, pretože lícenku už mám dosť dlho a vďaka zapekanej textúre z nej takmer vôbec neubúda. 

Kozmetiku značky Bourjois si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Little Round Pot lícenka stojí okolo 8 €. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

sobota 17. januára 2015

Maybelline *Baby Lips* Intense Care - balzam na pery

Hodnotenie Baby Lips od značky Maybelline pokračuje. Tri balzamy som si kúpila pred pár mesiacmi a ich hodnotenie si môžete prečítať v tomto článku. Nedávno som si kúpila ďalší do zbierky a v jasno žltom obale sa skrýva priesvitný balzam s názvom Intense Care


Intense Care má jemnú ovocnú vôňu a je priesvitný, perám dodá len jemný lesk. Výdrž je rovnaká ako u ostatných balzamov - priemer. Po jedení alebo pití bude potrebná ďalšia aplikácia. 

Názov Intense Care naznačuje, že táto tyčinka by sa mala intenzívne starať o pery, teda ich hĺbkovo hydratovať. Podľa mňa má balzam krémovejšiu textúru ako ostatné, čo som vyskúšala a veľmi dobre hydratuje pery. Ale napriek tomu mojím favoritom naďalej ostáva zelený Mentol Fresh. Ten má tiež skvelú hydratáciu a viac sa mi páči mentolová vôňa ako ovocná. Ale ak je to u vás naopak, tento balzam vás určite nesklame.

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

piatok 16. januára 2015

GOSH - Quattro Eye Shadow - paletka očných tieňov

Quattro Eye Shadow od značky Gosh je na trhu už niekoľko rokov. Nedávno som sa k jednej z ich paletiek dostala aj ja, a tak si môžete prečítať moje hodnotenie na tieto tiene. O jedných očných tieňoch od značky Gosh som tu už písala. Sú to voľné práškové tiene v maličkých dózach s názvom Effect Powder. Ich hodnotenie si môžete prečítať tu

Quattro Eye Shadow je paletka štyroch očných tieňov s perleťovým finišom. Nájsť ju môžete v 6 farebných kombináciách, tá moja má názov Q 50 Rain Forest


V tejto paletke nájdete modrúzlato žltúzelenú a hnedú. Modrá je sýta farba s perleťovým finišom. Zlato žltá je svetlá farba so zlatými trblietkami. Zelená je tmavšia, machová so zlatými odleskami. Hnedá je svetlá, s oranžovými podtónmi a zeleným odleskom. 


Pigmentácia je tu celkom dobrá, až na modrý odtieň. Ten je trochu slabší, ale úprimne, mne to ani nevadí. Aspoň je tá modrá nositeľnejšia a dá sa s ňou lepšie pracovať ako s výraznou modrou. 

Spodné dva odtiene - zelená a hnedá - sú moje obľúbené, pretože majú farebné odlesky. Zelená je z jedného uhla zelená, z iného zlatá. A hnedá rovnako buď hnedá, alebo zelená. Nádhera - mejkap je tak zaujímavejší a viac hravý.

Aplikácia je ľahká, tiene sa dobre rozotierajú. Potrebujú podklad, ale s ním vydržia na očiach celý deň a neopadávajú. Ale mám pocit, že hnedá a zelená vydržia najdlhšie, modrá a zlatá menej. 


Celkovo mám z tejto paletky trochu zmiešané pocity. Podľa mňa je spodná polovica dobrá a tá vrchná už pomenej. Asi by som vám odporúčala vyskúšať nejaký inú farebnú kombináciu, možno tam budú všetky tiene ako tieto spodné. Pretože tie sú dobré, vydržia na očiach a vyzerajú pekne. Paletku si môžete kúpiť v drogérii, parfumérii alebo online za cenu okolo 11 - 13 €. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

utorok 13. januára 2015

Fa - sprchový gél - Sensual & Oil Monoiblossom

Fa Sensual & Oil Monoiblossom sprchový gél obsahuje tri prírodné oleje - arganový, maruľový a mandľový. Napriek tomu však vôbec nepôsobí olejovito, ale ako bežný sprchový gél. Nevysúša pokožku, ale nie je ani hydratačný. Dá sa s ním vytvoriť jemná pena.


Vôňa je jemná a kvetnatá, ale nie je príliš intenzívna a na pokožke neostane. Konzistencia tohto gélu je viac vodovitá, nie je to tuhší sprcháč. 

Pre mňa je to veľmi priemerný gél. Nie je hydratačný, ani nemá výraznú vôňu, ktorá by spríjemnila sprchu. Takže síce neublíži, ale ani neoslní. Kvôli tomu, že má v sebe tri oleje, som od neho očakávala čosi viac. 

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

sobota 10. januára 2015

Rimmel - Stay Matte - púder

Z kolekcie Rimmel Stay Matte som už vyskúšala mejkap s názvom Stay Matte Liquid Mousse Foundation (hodnotenie tu). Približne v rovnakom čase som si kúpila aj púder z tejto línie v odtieni 001 Transparent


Stay Matte púder je klasický púder napresovaný do 14 gramového balenia. Napriek tomu, že môj odtieň má názov Transparent, priesvitný určite nie je. Dostupné sú aj ďalšie, tmavšie odtiene. 


Tento púder je určený na zmatnenie pleti po dobu 5 hodín. Ja mám mastnú pleť a môžem potvrdiť, že toto je približná doba zmatnenia. Ak máte normálnu pleť, možno u vás bude účinkovať po celý deň. Pri mastnejšej pleti je potrebné počas dňa opäť prepudrovať. 


Cena tohto púdra sa pohybuje od 3 do 5 € a je bežne dostupný v každej drogérii. Nie je to môj najobľúbenejší púder, pretože nezmatní po celý deň. Ale na druhej strane má jemnú textúru, na pleti ho nevidno a má nízku cenu a ľahkú dostupnosť. 

Ak ste Rimmel Stay Matte púder ešte nevyskúšali, môžem vám ho odporučiť. Podľa typu vašej pokožky vám možno sadne lepšie ako mne. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.