Menu

nedeľa 29. júna 2014

Sun Dance - balzam na opaľovanie OF 30

Jedna z najdôležitejších vecí pre krásu je používanie ochranného faktora každý deň. V zime stačí aj OF 15, v lete nejdem nižšie ako OF 30. UVA a UVB lúče atakujú vašu tvár zakaždým, keď vyjdete von a spôsobujú nenapraviteľné škody. Pri UVB lúčoch to poznáte hneď sčervenaním pokožky. UVA lúče sú horšie, tie pomaly, ale isto ničia bunky v pokožke. Tieto lúče spolu spôsobujú starnutie pokožky, pigmentové škvrny, vyrážky, podráždenie atď. Pokožka si všetko zapamätá a neskôr vám to vráti aj s úrokmi. Ak vás niektorý zo spomenutých problémov trápi už teraz, napríklad pigmentové škvrny, nesmiete vyjsť von bez OF. Slnko tieto škvrny ešte viac stmaví a zvýrazní. Na pigmentové škvrny môžete skúsiť napríklad: Diet Esthetic sérum proti pigmentovým škvrnám

V tomto príspevku si zhodnotíme balzam na opaľovanie OF 30 od značky Sun Dance


Balenie na obrázku je z minulého roka, teraz má produkt obrázok slnečníka :) V každom prípade je tento balzam určený pre citlivú pokožku. Obsahuje pantenol a poskytuje ochranu pred UVA a UVB lúčmi. Neobsahuje parfumy, farbivá ani konzervačné látky a je vodeodolný. Balzam na opaľovanie odporúčam nanášať ráno, pred mejkapom a počas dňa, v prípade potreby, ho znova aplikovať. 


Tento balzam má typickú vôňu ochranného faktora. Jeho konzistencia je ľahká, vstrebe sa celkom rýchlo a nezanechá na pokožke mastný film. OF 30 je v pohode na bežný deň, na ležanie na pláži by som vám odporúčala vyšší faktor. Napríklad OF 50 v kréme od Elisabeth Arden Sun Defence.  Značku Sun Dance si môžete kúpiť v DM-ke. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 27. júna 2014

Avon Fantastically Firming - telový krém

V letných mesiacoch sú na telový krém kladené veľké nároky. Pokožka tela môže byť v lete vysušená od slnka, chlórovej vody alebo klimatizácie. Preto je potrebný krém s vyšších stupňom hydratácie. Avšak husté krémy, ktorým trvá pol hodiny, než sa vstrebú, nie sú v horúčavách práve vítané. Navyše v lete pri šortkách a tielkach ukazujeme veľkú časť tela a preto chceme, aby vyzerala mlado a sviežo. Ideálny letný telový krém by preto mal byť ľahký, super hydratačný a rýchlo sa vstrebávajúci. Tiež by mal rozžiariť a omladiť pokožku. V tomto príspevku si zhodnotíme telový krém, ktorý by mal podľa popisu spĺňať všetky uvedené kritériá: Avon Fantastically Firming telový krém


Avon Fantastically Firming telový krém obsahuje výťažok z kolumbijskej kávy. Kávové zrná obsahujú silné antioxidačné látky, vďaka ktorým odstraňujú odumreté kožné bunky. Tento krém má spevniť a vyhladiť pokožku tela. Tiež jej dodá pružnosť, omladí a rozžiarí ju. Má jemnú vôňu, ktorá spríjemní aplikáciu. Fantastically Firming telový krém sa predáva v 200 ml balení. 

Aplikácia:

Avon telový krém dostanete v šrubovacom balení, z ktorého si zoberiete toľko krému, koľko chcete. Pozitívom tohto balenia je to, že ho vyškrabete do posledného kúsku. A balenie môžete potom hravo recyklovať. Krém môžete aplikovať podľa potreby na celé telo. Do pokožky sa vstrebe veľmi rýchlo, nemusíte čakať ani pár minút. Po rozotrení je krém vstrebaný. Jeho vôňa je výrazná, ale jemná. Pár hodín ju budete cítiť na pokožke, ale nie celý deň. Napriek tomu, že tento krém obsahuje výťažky z kávy, vôbec nemá kávovú vôňu. Tá je skôr sladká a dospelá. 


Pozitíva:

Tento telový krém sa veľmi rýchlo vstrebe. Mne sa veľmi páči aj vôňa a fakt, že chvíľu ostáva na pokožke. Textúra je ľahká a krémová. Pre mňa je pozitívom aj balenie a hydratácia po celý deň. Fantastically Firming krém nezanecháva na pokožke žiaden mastný film a pokožka tela je počas jeho používania hebká. 

Negatíva:

Balenie je pre mňa malé. Spotrebovala som ho veľmi rýchlo a rada by som mala aj dva krát toľko produktu. Ďalšia vec je to, že krém je nazvaný Fantastically Firming, v preklade fantasticky spevňujúci. Obsahuje kávový extrakt a ten by mal spevniť pokožku a odstrániť odumreté bunky. Ja som však žiadne spevnenie nepozorovala a odumreté bunky si odstraňujem pílingom. 


Celkové hodnotenie:

Avon Fantastically Firming telový krém je podľa mňa dobrý a mám ho rada. Jeho používanie je vďaka vôni a konzistencii ľahké a upokojujúce. Páči sa mi, že sa okamžite vstrebe do pokožky. Čo sa mi nepáči je trochu zavádzajúci názov, pretože, aspoň pre mňa, nemal žiadne spevňujúce účinky. Pokožka ostane po použití hebká a matná. Sviežu a mladú pokožku opticky dosiahnete leskom, takže je dobré použiť napríklad telový olej, ak chcete sviežu pokožku. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Fantastically Firming telový krém stojí okolo 4 € (kúpiť tu). 



Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

štvrtok 26. júna 2014

TAG: otázky o mejkape - beauty blog tag

V tomto príspevku si môžete prečítať moje odpovede na rozličné otázky ohľadom mejkapu - beauty blog tag:

1, Aký je tvoj najpoužívanejší kozmetický výrobok?

U mňa je to asi korektor. Nemám dokonalú pleť a sú dni, keď sa mi nechce aplikovať si mejkap. Korektor však musí byť. Zakryje všetko, čo potrebujem, nezaberie veľa času a vyzerá prirodzene. Korektor, ktorý aktuálne používam takmer každý deň je Catrice Camouflage Cream. Vynikajúce krytie a ľahká aplikácia prstami. 


2, Ak by si si musela vybrať 3 produkty, ktoré si so sebou zoberieš na dovolenku, ktoré by to boli?

Prvý je určite vyššie spomenutý korektor, ďalej by to bola Maybelline The Rocket Volum maskara (moja najobľúbenejšia už niekoľko rokov) a Elisabeth Arden Sun Defence SPF 50 ochranný faktor. Korektor a maskara sú základom môjho mejkapu a ochranný faktor používam každý deň, špeciálne na dovolenke. 


3, Korektor pred alebo po mejkape?

PO. Práve kvôli nedokonalostiam pleti si vyberám mejkapy s vyšším krytím a tie dokážu celkom dobre zjednotiť pleť. Len to, čo nedokážu zakryť, si prekryjem korektorom. Ak by som ho používala pred, mala by som na tvári príliš veľa produktu. 

4, Najobľúbenejšia kozmetická značka - dlhodobo.

Veľmi ťažká otázka :) Každá značka ma oslovuje čímsi iným a každú mám pre niečo rada. Ale keď si v hlave prechádzam moje najobľúbenejšie produkty, veľa z nich má značku Rimmel: Scandaleyes ceruzka na očiAiry Fairy rúž, ktorý zbožňujem; Stay Blushed! lícenka je vynikajúca; Salon Pro lak na nechty alebo aj  Fix & Perfect podklad pod mejkap. Momentálne skúšam Wake me up mejkap a Scandaleyes maskaru a tie sú tiež skvelé.


5, Rúž alebo lesk na pery?

Napriek niekoľkým absolútne nádherným rúžom, ktoré mám, preferujem lesk na pery. Dnes nájdete toľko rôznych leskov, ktorý dodajú nielen lesk, ale aj pigmentovanú farbu a nosia sa omnoho pohodlnejšie ako rúže. Nejaký priesvitný lesk býva v každej mojej kabelke a farebným leskom skrátka neviem odolať. 

image

6, Vyskúšala si už bio mejkap? Ak áno, aký je tvoj obľúbený?

Značka, ktorú používam a viem, že je bio je Saloos. Vyskúšala som od nich Tea Tree pleťovú vodu a Mojito telový píling a oboje sú skvelé. Môj najobľúbenejší bio produkt je však kokosový olej


7, Maskara na spodné riasy - áno či nie?

Pre mňa vždy áno. 

8, Štetce, špongie alebo prsty na mejkap?

Niekedy používam prsty, ak je mejkap tuhší, ale inak je to skoro vždy štetec. Ten dokáže mejkap krásne rozotrieť a hlavne je to omnoho jednoduchšie. Mejkap je rozotrený úplne dostratena a vyzerá viac prirodzene. 

9, Aká je podľa teba najviac podceňovaná značka?

Ja by som povedala, že Maybelline. Hodnotím to podľa seba. Každý túto značku poznáme, napriek tomu jej výklad vždy prehliadam. Možno je to tým, že u nich nevidím príliš veľa noviniek, aspoň na našom trhu. Napriek tomu je to značka mojej najobľúbenejšej riasenky a tiež majú vynikajúce tiene: Eye Tattoo a rúže: Color Whispers


10, Míňať na mejkap alebo na starostlivosť o pleť?

Radšej na starostlivosť o pleť. Mať dobré plátno je základ, ak chcete namaľovať pekný obraz. V mojej kolekcii je veľa hydratačných krémov, pleťových másk, olejov a sér (možno až príliš veľa :)). 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

utorok 24. júna 2014

Clinique - Dramatically Different Moisturizing Lotion +

Značka Clinique bola založená v roku 1968 a medzi výrobky, ktoré vyrába už niekoľko desaťročí patrí aj Dramatically Different Moisturizing Lotion. Tento hydratačný krém získal už niekoľko ocenení a najnovšie aj ďalšie dve: CEW Insiders´ Choice Beauty Award ako Best Seller Beauty Award 2014 (Najpredávanejší výrobok 2014) a tiež Martha Steward Weddings ako 2014 Big Day Beauty Awards: Our Skin Care Must-Haves (Starostlivosť o pleť, ktorú musíte mať). 

CEW Insiders´ Choice Beauty Awards udeľuje ocenenia najviac inovatívnejším kozmetickým produktom za daný rok. Tieto produkty vyberá 6000 kozmetických expertov - profesionálov, ktorí najlepšie poznajú svet kozmetiky. Medzi víťazov za rok 2014 patria napríklad:

L´Oreal Age Perfect Glow Renewal pleťový olej,
Vichy LiftActive Serum 10 krém na očné okolie a riasy, 
L´Oreal Voluminous Butterfly maskara, 
Maybelline Great Lash maskara, 
L´Oreal Revitalift Miracle Blur podklad pod mejkap a mnohé iné.

Cenu za najpredávanejší výrobok získali dva produkty: Maybelline The Falsies Big Eyes maskara a Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + hydratačný krém. Niektoré z týchto produktov sa už zapísali na môj zoznam želaní alias produkty, ktoré chcem vyskúšať. 

V tomto príspevku si zhodnotíme Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + hydratačný krém

image

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + hydratačný krém je určený pre suchú a suchú až kombinovanú pokožku. V tomto kréme sú spojené látky, ktoré poskytujú celodennú hydratáciu a ingrediencie, ktoré posilňujú pokožku a pomáhajú jej vyzerať mladšie. Dramatically Different krém posilňuje vlastnú hydratačnú bariéru pleti o 54% a hydratácia tak ostáva v pokožke. Krém sa má používať dva krát denne, ráno a večer na vyčistenú pokožku tváre a krku. Malé množstvo produktu bohato stačí na celú tvár. Lotion + má krémovú textúru a je to bohatý krém pre suchú pleť alebo pre suché podnebie. 

Pôvodný hydratačný krém od značky Clinique je Dramatically Different Moisturizing Lotion. Novšia verzia má pridané plusko + . Už pôvodná verzia bola bestsellerom v 90-tych rokoch. Ale keďže svet sa mení, Clinique sa rozhodla, že vylepší svoj najpredávanejší výrobok. Hebká textúra a rýchle preniknutie do pokožky ostali rovnaké. Pridali k nim ešte nový pleť posilňujúci komplex a celodennú hydratáciu

Medzi účinné látky patria napríklad: kyselina hyalurónová, zmes slnečnicových semienok, glycerín, výťažok z jačmeňa, urea či výťažok z uhorky. Hydratačný krém je 100% bez parfumov. 

image

Moje hodnotenie: 

Tento hydratačný krém je vysoko ospevovaný. A aj názov Dramatically Different zvyšuje očakávania. Dokáže hydratačný krém dramaticky zmeniť moju pleť? Momentálne je moja pokožka suchá, takže hydratačné krémy potrebuje ako soľ. A tento krém patrí k jej favoritom. Úprimne, žiadne dramatické zmeny som nezaznamenala, ale hydratáciu poskytne vynikajúcu. Krém sa bleskovo vpije do pokožky a je skvelý tesne pred aplikáciou mejkapu. Je to jeden z tých krémov, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Neobsahuje oleje, takže nezanecháva mastný film. Jediné, čo mi na ňom prekáža, je jeho vôňa. Nemá žiadne pridané parfumy, preto vonia ako zmes látok, ktoré obsahuje a tá vôňa sa mi nepáči. Na druhej strane ho stačí použiť naozaj malé množstvo a pleť má celodennú dávku hydratácie. 

Kozmetiku značky Clinique si môžete kúpiť v parfumériách, či už kamenných alebo online. Dramatically Different Moisturizing Lotion + si môžete kúpiť samostatne alebo v sadách s ďalšími krokmi pre zdravú pleť (kúpiť tu). Pôvodný krém (bez pluska) si môžete kúpiť tu. Cena za tento krém sa pohybuje od 17 do 25 €. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

Ďalšie hodnotenia značky Clinique: očné tiene - All About Shadow. gél na akné Anti-blemish solutionshydratačný krém - Moisture Surge IntenseLash doubling maskaraChubby Stick balzam na pery




pondelok 23. júna 2014

s-he stylezone - lak na nechty

S-he stylezone je značka DM drogerie markt. Jej poznávacím znamením je štvorcové balenie, ktoré môžete na seba napájať a vytvoriť si tak vlastnú skladačku mejkapu. V tomto článku si zhodnotíme lak na nechty od tejto značky. 


Odtieň, ktorý som si vybrala je 245. Je to tmavo fialová farba a dôvod prečo som si ju vybrala je ten, že sa mi najviac hodila k šatám. Ale krásny odtieň je prvá a bohužiaľ aj posledná vec, ktorá sa mi na tomto laku páči.

Štetec je pre mňa veľmi úzky a treba aspoň 5 ťahov štetca, aby ste zakryli celý necht. Na dosiahnutie plnej farby potrebujete dve vrstvy laku a pri väčšine lakov vám už stačí len jedna. Čas schnutia je relatívne krátky, zopár minút, ale opäť nájdete laky s kratším časom schnutia. Čo ma však najviac sklamalo je to, že manikúra mi nevydržala ani jeden deň. Už druhý deň sa lak začal olupovať a musela som si ho prelakovať. 

Manikúra 1. deň:


Manikúra 2. deň:


Ja vám tieto laky nemôžem odporúčať, ale ak sa vám nejaký odtieň zapáči, radšej si ten lak hoďte do kabelky, aby ste potom celý deň nechodili s ošúpaným lakom. 

Celkové hodnotenie: 1 z 5. 

Pre jednoduchšie skladovanie vašich lakov si prečítajte moje 2 DIY tipy: konštrukciu na laky a nalakovaný vrchnáčik pre lepšiu orientáciu. 


Ďalšie články: dokonalá letná farba nechtovsúboj medzi Rimmel a Astor lakmi

Hodnotenie s-he stylezone: Nálepky na nechty

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

Rimmel EXAGGERATE podklad pod očné tiene

Dnes môžeme v drogérii nájsť podklady pod mejkap, očné tiene, riasenku či rúž. Ich hlavnou úlohou je predĺžiť výdrž rôznych kozmetických produktov. Okrem toho pomáhajú zvýrazniť intenzitu farieb a zvýšiť priľnavosť produktov k pleti. Mnohokrát aj uľahčia aplikáciu, pretože vyhladia povrch, na ktorý produkt aplikujeme. Podklady sú extra krok, ktorý zlepší váš celkový mejkap. Vzhľadom na to, že sú bežne dostupné v každej drogérii, bola by škoda nevyužiť túto príležitosť. Najmä keď urobiť zo svojho mejkapu profesionálne dielo každý bežný deň je tak ľahké.

Na tomto blogu som sa zatiaľ prevažne venovala podkladom pod mejkap. Použiť ich môžete naozaj každý deň, či si už mejkap na vrch aplikujete alebo nie. Dokážu zmatniť pleť a vyhladiť jej povrch. Ak si navrch aplikujete mejkap, predĺžite jeho výdrž o niekoľko hodín a celý deň bude vyzerať ako čerstvo nanesený. Môžete si prečítať o týchto podkladoch pod mejkap: Rimmel Fix & Perfect (zatiaľ môj favorit), Catrice Prime and Fine (zelený podklad na začervenané miesta), Garnier 5 sec Perfect Blur (najlepšie vyplní zväčšené póry), Bioderma Sébium Pore Refiner (na veľmi mastnú pleť). 

Nájde sa tu už aj jeden príspevok o podklade pod očné tiene, konkrétne Essence I ♥ Stage Eyeshadow base. Tento podklad mám veľmi rada, páči sa mi najmä jeho krémová konzistencia a fakt, že očné tiene s ním ostanú na svojom mieste od rána do večera. Ako je to s podkladom pod očné tiene od značky Rimmel s názvom Exaggerate Undercover Shadow Primer si môžete prečítať v tomto príspevku. 


Exaggerate v preklade znamená preháňať alebo zveličovať. Žeby nám tým Rimmel chcel povedať, že nám pomôže predĺžiť výdrž a zvýrazniť farby tieňov až prehnane? V každom prípade má byť našou tajnou zbraňou na maximalizáciu farby a výdrže očných tieňov po dobu 4 až 7 hodín. Vyhladí viečko a pripraví ho na akúkoľvek formu očných tieňov. A aby toho nebolo málo, každý tieň zabezpečí proti rozmazaniu. 

Tento podklad si najprv aplikujete na viečko, necháte ho zaschnúť a potom aplikujete očné tieneAplikátor je klasický, malá špongia. Je mäkká a príjemná a slúži len na aplikáciu podkladu. Prstami ho potom rozotriete dostratena. Môžete ho naniesť na horné viečko, ale aj pod oko, ak si tam budete aplikovať tiene. Zabránite tým rozmazaniu tieňov do vrások pod očami. 


Rimmel Exaggerate podklad pod očné tiene je biely, ale po rozotrení je úplne priesvitný. Najprv má hrudkovitú konzistenciu, po rozotrení je skôr silikónový. Vôbec nie je krémový, ako napríklad podklad od Essence, ten sa hneď rozotrie do pokožky a takmer máte pocit, že na viečku nič nemáte. Podklad od Rimmel zanechá viečko hebké. Po zaschnutí (ktoré trvá asi 10 sekúnd) môžete aplikovať očné tiene.

Podľa mňa farebnosti tieňov veľmi nepomôže. Ak je tieň menej pigmentovaný, tento podklad to nezmení. Tiene ostanú s použitím Exaggerate podkladu na mojom viečku v rovnakom stave presne 6 hodín od nanesenia. Treba povedať, že existujú aj podklady, ktoré vydržia dlhšie (aj podklad od Essence). Na druhej strane Rimmel podklad o sebe tvrdil, že vydrží od 4 do 7 hodín a to aj splnil. 


Opäť musím zdôrazniť, že pri podkladoch na očné tiene platí pravidlo: Menej je viac. Malé, dobre rozotrené množstvo je tá správna cesta. Ak si podkladu dáte veľa, spôsobí presne toho, čomu chcete zabrániť. Tiene vôbec nezostanú na mieste. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. 

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Rimmel Exaggerate Undercover Shadow Primer stojí okolo 3 - 4 € (kúpiť tu). 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

sobota 21. júna 2014

Očný krém - Balea Augen Pflege

Balea Augen Pflege je očný krém proti opuchom a kruhom pod očami. 


Je určený pre normálnu pokožku a aplikovať sa má ráno a večer na vyčistené očné okolie. 


Hodnotenie:

Balea očný krém je príjemný a rýchlo sa vstrebáva. Avšak jeho hlavnou úlohou je zmierniť opuchy a tmavé kruhy pod očami a to som vôbec nepozorovala. Moje očné okolie vyzeralo úplne rovnako. Takže tento očný krémik je pre mňa miernym sklamaním. 

Celkové hodnotenie: 1 z 5. 

Ak hľadáte účinný očný krém na opuchy a tmavé kruhy, určite vyskúšajte Avon Truly Radiant. Ďalšie hodnotenie očného krému: Garnier Essentials

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 20. júna 2014

Sérum proti pigmentovým škvrnám

Pigmentové škvrny sú tmavé fliačiky na koži spôsobené zvýšenou produkciou melanínu. Existujú dva druhy melanínu: pravý a červený. Pravý má čiernu alebo hnedú farbu a nachádza sa u osôb tmavej pleti. Červený melanín sa nachádza u ľudí svetlej pleti. Pomer pravého a červeného melanínu určuje farbu pleti. Melanín, ktorý produkuje koža nás chráni pred UV lúčmi, dymom, znečistením alebo alergickou reakciou. Najmenej melanínu máme po narodení a s pribúdajúcim vekom, počas ktorého sa viac vystavujeme slnku, telo produkuje viac melanínu. Časť melanínu sa stráca s odlupovaním kože, ďalšia časť sa vytvára s intenzitou slnenia. 

Hlavné príčiny vzniku pigmentových škvŕn:

1, vek: 90 % ľudí nad 50 rokov má pigmentové škvrny na miestach, ktoré boli pravidelne vystavované priamemu slnku. 

2, priveľa slnka: nadmerné slnenie spôsobuje nadmernú tvorbu melanínu a ten spôsobuje pigmentové škvrny. Najlepšie riešenie je tu samozrejme prevencia. Používajte krém na opaľovanie každý deň, napríklad: Elisabeth Arden Sun Defence SPF 50

3, jazvy alebo podráždenie kože: pigmentové škvrny môžu byť spôsobené aj nešetrným čistením kože, akné, voňavkami, nedostatkom vitamínov, popálením...

4, hormonálna antikoncepcia: v tomto prípade sa škvrny vytvoria náhle a väčšinou po vysadení zmiznú.

5, tehotenstvo: kvôli hormonálnej nerovnováhe môžu škvrny vzniknúť a po pôrode väčšinou zmiznú.

6, dedične: ak sú pigmentové škvrny dedične podmienené začnú sa objavovať už okolo tretieho roku.
Jednou z možností ako sa zbaviť pigmentových škvŕn je používať bieliaci krém. V tomto príspevku si môžete prečítať recenziu na sérum proti pigmentovým škvrnám od značky Diet Esthetic s názvom Xtreme Arbutin


Diet Esthetic Xtreme Arbutin sérum je určené na liečbu škvŕn na tvári a odstránenie príčin zafarbenia kože. Pri pravidelnom používaní by toto sérum malo zosvetliť pigmentové škvrny prirodzeným spôsobom. Aktívne látky sú tu arbutin, extrakt zo sladkého drievka, vitamín E, vitamín C a koji kyselinu. Neobsahuje parabény ani minerálne oleje. 

Arbutin pôsobí preventívne proti formovaní melanínu. Môžete ho nájsť napríklad v pšenici alebo aj v šupke hrušiek či medvedici lekárskej. Dá sa vytvoriť aj synteticky. Aby bol arbutin účinný má sa používať dlhodobo a pravidelne. Extrakt zo sladkého drievka má protizápalové, antibakteriálne, antivírusové, antioxidačné a mnohé iné prospešné účinky. Vitamíny E sú základom pre zdravú kožu. Koji kyselina sa tiež používa na zosvetlenie kože, má antibakteriálne účinky. 


Sérum je biela ľahká emulzia, ktorá sa rýchlo vstrebáva do pokožky. Aplikuje sa pred denným krémom a nezanecháva mastný film na pokožke. Sérum sa predáva v balení s pumpičkou, ktorá uľahčuje používanie a navyše balenie je priehľadné, takže vidíte, koľko produktu vám ešte ostáva. Ja som toto sérum niekoľko mesiacov používala, momentálne je balenie úplne prázdne a môžeme si pozrieť výsledky.


Malý obrázok je PREDTÝM,  väčší je PO spotrebovaní celého balenia. V čiernom krúžku je práve vzniknutá škvrna a môžete vidieť, že vďaka tomuto séru sa škvrna takmer úplne stratila. V žltom krúžku sú najstaršie škvrny a na tie jedno balenie produktu nestačilo. Vyzerajú rovnako ako pred používaním séra. V červenom krúžku sú škvrny, ktoré vznikli pred čiernym krúžkom, ale po žltom krúžku, teda "strednodobé".  A tie, ako si môžete všimnúť, mierne zmizli, ale asi by potrebovali ešte jedno balenie, aby úplne zmizli. 

Výsledok je ten, že ak začnete používať toto sérum hneď po vzniku škvŕn, je účinné. Na staršie škvrny budete potrebovať viac balení, aby tie škvrny vybielilo. Kozmetiku značky Diet Esthetic si môžete kúpiť online. Xtreme Arbutin sérum stojí okolo 16 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

Ďalšie hodnotenie produktu proti pigmentovým škvrnám: Bioderma White Objective Aplikačné pero

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


streda 18. júna 2014

Elisabeth Arden - Ceramide Ultra *RÚŽ NA PERY*

"Put on some lipstick and pull yourself together." Elisabeth Taylor

Tento citát od Elisabeth Taylor dokonale vyjadruje silu rúžu. V preklade to znamená: Daj si rúž a postav sa späť na nohy. Ako keby nám Elisabeth Taylor chcela povedať, že trochu rúžu dokáže zlepšiť celý deň. Keď sa cítite zle a nič sa vám nechce, rúž vás opäť naštartuje. Samozrejme je to trochu pritiahnuté za vlasy, ale povedzme si pravdu - dobrý rúž určite dokáže dotiahnuť do dokonalosti každý mejkap. A s krásnym mejkapom rastie sebavedomie, teda aspoň to moje určite. 

V tomto príspevku si zhodnotíme rúž na pery od značky Elisabeth Arden s názvom Ceramide Ultra Lipstick.


Elisabeth Arden Ceramide ultra rúž na pery má svoje vlastné motto: Predveď svoje pery, predveď svoj rúž. Tento lesklý a farebne sýty rúž je vytvorený pomocou Volulip technológie. Volulip je chránená značka a táto technológia dokáže vytvoriť plnšie pery. Ceramide rúž poskytne perám hydratáciu, výdrž farby a pohodlný lesk. Pery vyzerajú plnšie a cítia sa mladistvo hebké, mäkké a vyživené. Ceramide trojitý komplex pomáha posilniť a obnoviť výzor pokožky, zároveň udržiava dôležitú hydratáciu, ktorá vyplňuje pleť. Pery tak vyzerajú plnšie a mladšie. Kontúry pier sú jasne ohraničené. Ceramide rúž poskytne perám ultra brilantnú farbu, žiarivý lesk a hydratáciu po dobu 20 hodín. Zároveň vás zbaví výzoru vertikálnych liniek na perách. Pigmenty rúžu sú obohatené o hydratačné látky a látky, ktoré opticky zväčšujú pery. Celkovo existuje 25 odtieňov Ceramide Ultra rúžu na pery. 

Zhrňme si teda hlavné body tohto rúžu: hydratačný (až 20 hodín), dlhotrvajúci, opticky zväčšuje pery, žiarivý lesk, žiadne vertikálne linky, hebké pery. 

Hodnotenie:

Hydratácia - úprimne, nezdá sa mi, že by bol tento rúž hydratačný. Nevysušuje pery, ale ani im neposkytne super hydratáciu. Mne sa dokonca príjemnejšie nosí s balzamom na pery, ktorý si aplikujem pod rúž. 

Dlhotrvácnosť - rúž vydrží na perách niekoľko hodín, ale neprežije pitie ani jedlo a jeho odtlačok ostane na pohári. Ak ho budete nosiť len tak, vydrží celkom dlho a nestratí na pigmentácii. 

Optické zväčšenie pier - povedala by som, že aj áno. Samozrejme nečakajte nič dramatické, ale pery vyzerajú plnšie. Žiadne mravčenie ako u leskov s vyplňujúcim efektom nečakajte. Rúž sa veľmi príjemne nosí na perách a občas ani neviete, že to máte nanesený. 

Žiarivý lesk - áno, tento rúž na lesklý finiš. Nemusíte už použiť ani lesk na pery, Ceramide rúž je lesklý a žiarivý. 

Žiadne vertikálne linky - u mňa sa nič také nestalo, vertikálne linky na perách je vždy vidno. 

Hebké pery - rúž má jemné a krémové zloženie. Ľahko sa aplikuje a dodá perám hebký výzor. Ale aby ste mali hebké pery, na to len tento rúž nestačí. Potrebný je balzam, občas píling a sem tam aj napríklad medový zábal, aby ste mali skutočne hebké pery. 


Odtiene, ktoré mám sú Sugar a Rose. Oba odtiene sú vhodné na každý deň. Sugar je svetlo hnedá farba, pomocou ktorej dosiahnete "Nude Lips" look. Rose je staro-ružová tmavšia farba, ktorá zvýrazní pery a pôsobí sofistikovane. 


Kozmetiku značky Elisabeth Arden si môžete kúpiť v parfumériách alebo online. Ceramide Ultra Lipstick sa predáva za cenu okolo 16 - 20 € (kúpiť tu). Balenie, ktoré mám ja, je iné ako bežná línia, pretože tieto rúže patria k sade Day Essential Elisabeth Arden (očné tiene, lesk na pery a rúž). Produkt vnútri je však úplne rovnaký, iné je len balenie. Hodnotenie lesku na pery si môžete prečítať tu

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB