Menu

piatok 29. mája 2015

Clarins *pleťová emulzia* Daily Energizer Wake-up Booster

Musím sa priznať, keď som si prečítala názov tohto produktu, ostala som mierne zaskočená. Pýtala som sa: Čo to vôbec je? Daily Energizer - denný povzbudzovač? Wake-up Booster - prebudzovač pleti? Definícia pleťovej emulzie? Hlavou mi vírilo mnoho otázok, ale keďže som chcela vyskúšať niečo od značky Clarins, predsa som si Daily Energizer Wake-up Booster kúpila. 

Zvyčajne píšem hodnotenia na produkty, keď ich ešte stále používam. Táto pleťová emulzia je malou výnimkou, pretože k hodnoteniu sa dostávam, až keď som celý produkt použila. Dlho som premýšľala, čo mám o emulzii napísať. Moje pocity k nej boli také všelijaké, ale rozhodne neľutujem, že som si ju kúpila. Išlo len o to, že tak, ako ma zmiatol názov produktu, ma miatlo aj jeho používanie a účinky. Vysvetlím:
1, Konzistencia: Pleťová emulzia má zvláštnu konzistenciu. Je tekutá, ale aj trošku gélová. Preto sa dá aplikovať nielen vatovým tampónom, ale aj prstami, prípadne celou dlaňou. Emulzia by sa mala aplikovať jemným priložením na tvár, a následne ju treba nechať vsiaknuť. 
2, Účinky: Daily Energizer obsahuje výťažky z červenej ríbezle, zelenej kávy a bieleho čaju. Všetko to znejú ako produkty vynikajúce na pleť, ale k nejakému super viditeľnému výsledku nedošlo. Preto som sa rozhodla, že budem tento produkt brať ako toner, aplikovať ho na vyčistenú pleť a jeho úlohou bude navrátiť prirodzené pH pokožky a zanechať ju sviežou. Akonáhle som sa takto rozhodla, hneď sa mi produkt začal viac páčiť a celý som ho spotrebovala. 
Takže späť k zloženiu: červené ríbezle, zelená káva a biely čaj - to sú hlavné energizujúce, prebúdzajúce, posilňujúce látky. Červené ríbezle zvlhčujú a zmäkčujú pleť, zelená káva nabíja pleť vitalitou a biely čaj chráni pred voľnými radikálmi. 

Čo je ešte veľmi dôležité spomenúť, je vôňa. Táto emulzia je jeden z najlepšie voňajúcich produktov, čo som si kedy na tvár aplikovala. Vonia ovocne, jarne, sviežo, skrátka tá vôňa sama o sebe nabíja energiou. 
Inak aj balenie a zatváranie sú tu dobre vyriešené. Baleniu je jemné a minimalistické, čo sa mne veľmi páči. Zatváranie je pevné a cítite aj také malé kliknutie, preto som sa nebála s touto emulziou aj cestovať. 
Takže záver: 
Po dlhom pátraní a uvažovaní ako budem Daily Energizer Wake-up Booster používať, som sa rozhodla používať ho ako môj bežný denný toner. Aplikovala som si ho ráno po vyčistení pleti a večer po odlíčení. Moja pleť sa potom cítila sviežo a mlado, plus krásne voňala. Musím povedať, že závažnú zmenu v kvalite pleti som nezaznamenala, ale aj tak som Clarins pleťovú emulziu veľmi rada používala. A určite ma to navnadilo vyskúšať ďalšie produkty značky Clarins. 
* Ale vyskúšať ich chcem aj preto, že značka Clarins je založená na prírodných produktoch. Robí aj vlastný výskum, a na výrobu produktov používa rastlinky, konkrétne používa 198 rastliniek známych svojimi skrášľujúcimi účinkami, ako napríklad: kiwi, aloe vera, kamilka, echinacea, ginko, slnečnica a mnoho ďalších. Navyše všetko sama testuje. 
Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.
Kozmetiku značky Clarins si môžete kúpiť online alebo v parfumériách. Daily Energizer Wake-up Booster stojí okolo 15 - 20 €. 

streda 27. mája 2015

L´Oréal Paris *Infallible 24H* mejkap

Nový trend, ktorý pristál v našich drogériách, je jednoznačne dlhotrvajúci mejkap. Nájdete ho už takmer v každej značke, a v tomto príspevku si zhodnotíme 24 hodinový mejkap od značky L´Oréal Paris s názvom Infallible Stay Fresh Foundation

Línia produktov s názvom Infallible má v značke L´Oréal Paris značné zastúpenie. Už som tu písala hodnotenia na Infallible 16 hodinový mejkap (hodnotenie tu) a Infallible očné tiene, ktoré sú jedny z mojich najobľúbenejších v drogérií, a kedykoľvek je na ne zľava - neodolám (hodnotenie tu). 
Jedným z nedávnych prírastkov do rodiny Infallible je 24H Stay Fresh mejkap. Nájdete ho v mnohých odtieňoch a to je prvou výhodou tohto mejkapu, určite si nájdete ten svoj odtieň, ktorý vám dokonale sadne. Ja mám odtieň 120 Vanilla a je to dokonalá zhoda. Tento mejkap má balenie s pumpičkou, čo je opäť veľmi výhodné a praktické. Mne stačí jedna pumpička na celú tvár a krk. 
Tento mejkap je tekutý a veľmi dobre sa rozotiera. Ja som vyskúšala aj štetec, aj hubku, aj prsty a podľa mňa sú všetky aplikácie rovnako ľahké a rovnomerné. Konzistencia tohto mejkapu je v tomto vynikajúca a rozotieranie dostratena ide naozaj veľmi jednoducho. 
Finiš Infallible 24H mejkapu je prirodzený, jemne matný. Ak máte normálnu pokožku, možno ani nebudete potrebovať púder, ale ja mám mastnú pleť a preto si púder na zafixovanie radšej aplikujem. 
Mejkap by podľa názvu mal vydržať na tvári 24 hodín. Ja ani neviem, ako by sa to dalo otestovať :) ale viem, že mejkap naozaj vydrží na tvári celý deň. Čím tenšia vrstva, tým mejkap dlhšie vydrží. Všimla som si totiž, že pri hrubšej vrstve sa mejkap na konci dňa začne usádzať v líniach tváre. Našťastie aj tenká vrstva vynikajúco kryje a preto tu rozhodne platí - menej je viac

Okrem 24 hodinovej výdrže má tento mejkap viacero tvrdení: žiadne odtlačky na oblečení, dokonalé krytie, žiadny lesk počas dňa, žiadne vysušené miesta, a žiadny efekt masky. 
Z mojich skúseností sa mejkap naozaj neotláča, a keď “zaschne”, ostane na mieste. Ako som spomínala, trochu mejkapu si aplikujem aj na krk, keďže ho mám úplne biely a škvrny na oblečení naozaj nemusím neriešiť. 
Dokonalé krytie a žiadne viditeľné nedokonalosti - to je hlavný dôvod prečo tento mejkap rada používam. Aj v tenkej vrstve rozotrenej prstami dokáže mejkap krásne zakryť začervenanie aj vyrážky. S ním používam naozaj minimum korektora, lebo väčšinu nedokonalostí zakryje mejkap.
Mejkap má matnejší finiš, ale keďže mám mastnú pleť, musím si ju počas dňa raz prepudrovať. Ak je vaša pleť normálna, určite vám mejkap vydrží matný celý deň. 
Žiadne vysušené miesta som nevedela otestovať, pretože suchá pokožka ma už dlhšiu dobu netrápila. Ale keďže mejkap má matnejší finiš, asi nebude príliš vhodný pre suchú pleť, ktorá si žiada trošku lesku na oživenie. 
S tvrdením - žiadny efekt masky - však nemôžem úplne súhlasiť. Ak si nanesiete silnejšiu vrstvu mejkapu, tak síce zakryjete úplne všetko, ale efekt masky sa určite počas dňa vytvorí. A úprimne mne sa to občas stane aj s tenkou vrstvou, ak mám v ten deň veľmi mastnú pleť. Toto považujem za jedinú nevýhodu tohto mejkapu - občas bude na konci dňa vyzerať trochu neprirodzene (ale stále s vysokým krytím). 
Celkové hodnotenie:
Mne sa Infallible 24H mejkap celkom pozdáva. Má vysoké krytie a pri správnej aplikácii z neho určite budete nadšená. Obzvlášť sa hodí na spoločenské udalosti, kde je potrebný krycí a dlhotrvajúci mejkap. 
Kozmetiku značky L´Oréal Paris si môžete kúpiť v drogériách, parfumériách či online. Infallible 24H Stay Fresh mejkap stojí okolo 10-15 €. 
Celkové hodnotenie: 4 z 5.

sobota 23. mája 2015

Burt´s Bees - kokosový krém na nohy

Hľadáte skvelý krém na nohy, ktorý úžasne vonia a hĺbkovo vyživí chodidlá? Tu je: Burt´s Bees kokosový krém na nohy.

Tento krém pomocou kokosového oleja vyživí a zregeneruje suché chodidlá. Má hustú konzistenciu, ktorá sa síce celkom rýchlo vsiakne, ale aj tak bude najlepšie natiahnuť si na nohy bavlnené ponožky. Krém má sviežu vôňu vďaka výťažkom z rozmarínu a mäty, a tá vôňa ostane na nohách. Vždy keď si krém aplikujem na noc, ráno sú moje nohy nielen hladké, ale aj sviežo voňavé.  

Krém sa predáva v menšom 20g alebo väčšom 123g balení, a hoci je to zahraničná značka, kúpite ju aj v niektorých online obchodoch u nás. Ja vám tento krém vrelo odporúčam vyskúšať, ak chcete mať hladké a voňavé chodidlá.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

štvrtok 21. mája 2015

*Kokosový olej* na problematické ďasná

kokosovom oleji som tu už písala neraz, napríklad v článku Malý zázrak z drogérie. Dnes chcem pridať ďalší tip, ktorý sa oplatí si zapamätať. 



Posledných pár dní má trápili krvácajúce ďasná, pretože sa mi prerezáva zub. Určite to všetci poznáte, nie je to príjemný pocit, bolí to a obmedzuje to aj pri jedení. Čo mi však úžasne pomohlo, je kokosový olej
Jednu vrchovatú lyžičku kokosového oleja (mierne stuhnutého, nech sa lepšie naberá) si dáte do úst, a držíte, omieľate v ústach, ale nejete! približne 10-15 minút. Potom olej vypľúvnete - najlepšie do koša, aby sa vám neupchalo umývadlo - a je to. Ja som túto kúru zopakovala ráno aj poobede počas dvoch dní, a moje ďasná sa upokojili a prestali krvácať. 
Negarantujem, že takýto účinok dosiahnu všetci, ale za vyskúšanie to určite stojí. Mne kokosový olej veľmi pomohol vo všetkých smeroch, keďže zabíja vírusy, zabraňuje vzniku infekcií, je antibakteriálny a má (okrem iných) upokojujúce účinky. 

streda 20. mája 2015

Alverde *balzam na pery* nechtík lekársky

Dnes mám pre vás ďalší tip na skvelý produkt. Je ním balzam na pery od značky Alverde s nechtíkom lekárskym.

Tento balzam ku mne prišiel poštou, ako pozornosť, spolu s magazínom z DM-ky. Asi to záleží na počte bodov na kartičke, ale domov mi už počas rokov prišlo veľa rôznych vzoriek, raz aj magnetky na chladničku. No z tohto prekvapenia mám zatiaľ najväčšiu radosť. 
Tento balzam na pery s nechtíkom lekárskym má jasno žltú farbu a bohužiaľ, nie príliš peknú vôňu. Ale to ide na vedľajšiu koľaj, pretože balzam je úžasne krémový, hydratačný a liečivý

V poslednom období je tým jediným, po čom siaham, keď ma trápia suché pery či alergie. Balzam je hustý ako maslo a na perách ho budete cítiť (ale tú vôňu našťastie nie). Pôsobí upokojujúco, hydratačne a vďaka nechtíku aj liečivo. Ja vám tento balzam jednoznačne odporúčam vyskúšať, mňa veľmi pozitívne prekvapil. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

utorok 19. mája 2015

Miss Sporty * Candy Shine* lak na nechty

Lakov na nechty nie je nikdy dosť a v drogérii ich nájdete nespočetne veľa. Miss Sporty Candy Shine je jeden z tých, ktorý zaujme na prvý pohľad. Mix zlatých, ružových a čiernych trblietok oživí každú manikúru.

Aplikátor tohto laku nie je môj najobľúbenejší, ale na trblietky stačí. Základom je tu priesvitný lak, v ktorom plávajú trblietky, preto Candy Shine najlepšie vynikne na farebnej manikúre. 

Ako vidíte na obrázku, lak potrebuje viac vrstiev, aby boli trblietky dobre viditeľné, ale niekomu možno bude stačiť aj jedna vrstva. Odlakovanie ide samozrejme ťažšie.

Výdrž na nechtoch je veľmi dobrá, trblietky nezačnú samy opadávať, a preto vám manikúra vydrží tak dlho ako podkladová farba. Mne sa tento lak veľmi páči, je zaujímavý a netradičný mixom nielen farieb, ale aj tvarov trblietok. Ak budete najbližšie v drogérií, určite ho neprehliadnite.
Celkové hodnotenie: 4 z 5.

pondelok 18. mája 2015

Avon Naturals *sprchový gél* Pretty Passion Fruit & Peony

Kombinácia, ktorá priam kričí jar a leto, je určite spojenie pivoniek a marakuje. Jemná žltá farba a sofistikovaná vôňa kvetov - to je sprchový gél od Avonu.

Tento sprchový gél celkom dobre pení a má jemnú vôňu. Tá síce neostane na pokožke, ale je ľahká a osviežujúca. Plusom tohto sprcháča je to, že nevysušuje pokožku. 

Ak hľadáte nový sprchový gél, skúste vyskúšať tento od Avonu. Nie je síce ničím výnimočný, ale neurazí a dobre si odvedie svoju prácu. 
Celkové hodnotenie: 4 z 5.