Menu

pondelok 28. júla 2014

Elisabeth Arden 8 Hour Cream - krém na ruky

Pokožka rúk je namáhaná každý deň, u niektorých viac, u iných menej. Ruky používame každý deň a je dôležité starať sa o ne rovnako, ako o pokožku všade inde na tele. Správny hydratačný krém na ruky by mal mať vysoký stupeň hydratácie, mal by veľmi rýchlo vsiaknuť a nezanechať na pokožke žiaden film. Plusom je príjemná vôňa a kompaktné balenie do kabelky. Toto sú moje hlavné kritériá pre krém na ruky. Ako ich spĺňa či nespĺňa Elisabeth Arden 8 Hour Cream intenzívny hydratačný krém na ruky sa dozviete v tomto príspevku. 


Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment je ďalší výrobok z rady Eight Hour Cream od Elisabeth Arden. V presnom preklade je Treatment liečba a tak sa tento výrobok radí k tým, čo majú viac funkcií a je určený aj pre závažnejšie stavy pokožky rúk. Tento krém na ruky sa má rýchlo vstrebať do pokožky, má mať nemastné zloženie a po dĺžku ôsmych hodín udrží vašu pokožku hladkú. Doslova premení drsnú a počasím namáhanú kožu zo suchej na hebkú. Je to vďaka tomu, že obsahuje ingrediencie, ktoré udržujú vlhkosť pokožky, priťahujú vodu a ochraňujú kožu.  Elisabeth Arden krém na ruky vyhral už niekoľko ocenení, napríklad od časopisov Harper´s Bazaar a InStyle. Ocenené sú najmä jeho výsledky pri suchej až praskajúcej pokožke. Krém je klinicky, dermatologicky a alergicky testovaný. 

Konzistencia:

Tento krém na ruky má jemnú a krémovú konzistenciu. Vďaka tomu naozaj veľmi rýchlo vsiakne do pokožky a čo je pre mňa dôležité - nezanecháva na koži žiaden film. Ruky potrebujem stále a čakať hoci len pár minút na to, kým sa vstrebe krém na ruky je pre mňa obmedzenie. Ak existujú krémy, ktoré sa okamžite vstrebú, iné už používať nechcem. Samozrejme je dôležité, aby takýto krém aj vynikajúco hydratoval pokožku. To býva častý problém krémov, ktoré sa rýchlo vsiaknu, že neposkytnú dostatočnú hydratáciu. Intensive Moisturizing Hand Treatment však medzi ne nepatrí (aj názov nám to prezrádza).

Hydratácia:

Pri tomto kréme sa nemusíte báť, že aj po použití budete mať stále suché ruky. Hydratácia je tu skutočne vynikajúca a vydrží. Nedávno som si porezala prst a po vyliečení mi zostala na mieste vysušená koža. Počas dvoch dní aplikovania tohto krému sa vysušené miesto úplne vyliečilo. Suchá škvrna úplne zmizla. O hydratačnej sile tohto krému nemusíte pochybovať.


Celkové hodnotenie:

Krém splní všetko to, čo sľubuje. Je nemastný, nezanecháva žiaden film na pokožke a rýchlo sa vstrebáva. Navyše funguje ako skutočná liečba pre vysušené ruky, prípadne suché škvrny na koži. Má typickú vôňu 8 Hour Cream produktov, ktorá je výrazná a ostrejšia. Mne už nevadí, ale treba si na ňu zvyknúť. Tento krém bude pre vás vhodný, ak hľadáte hĺbkovú hydratáciu a zároveň aj liečbu pre suché ruky. 

Kozmetiku značky Elisabeth Arden si môžete kúpiť v parfumériách, hypermarketoch alebo online. Intensive Moisturizing Hand Cream stojí v závislosti na veľkosti balenia od 8 do 15 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 5 z 5.


Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

sobota 26. júla 2014

L´Oreal Elseve - regeneračný balzam

Dnes mám pre vás tip na skvelý balzam na vlasy, ktorý funguje a nemusíte kvôli nemu rozbíjať prasiatko. L´Oreal Elseve Full Repair regeneračný balzam oživí vaše vlasy a dodá im lesk, hebkosť a silu. Obsahuje dve účinné látky Pro-Kératine a Céramide, ktoré obnovia a zacelia vlasové vlákna. Tento balzam sa ľahko zmýva a príjemne vonia. Ja ho s prestávkami používam už niekoľko rokov a moje vlasy sa z neho vždy tešia. Ak teda hľadáte balzam na vlasy, tento vás určite nesklame. Kúpite ho v drogériách za cenu okolo 3-4 €.

image

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 25. júla 2014

Nivea *výživná medová maska*

Poznáte tie pleťové masky v drogériách alebo hypermarketoch, ktoré sú samostatne balené, vystačia na dve použitia a je ich na výber nespočetné množstvo? Ja pri nich vždy niekoľko minút stojím, obzerám si ich a vôbec si z nich neviem vybrať. A tak skúšam jednu za druhou, aby som zistila, ktorá je tá najlepšia. Prešla som niekoľko značiek a rôzne druhy másk a pri tejto výživnej medovej maske od Nivei som si povedala: konečne. Konečne som našla masku v balíčku, ktorú som si skutočne zamilovala. 
image
Nivea Nourishing Honey Mask je určená pre suchú a citlivú pleť, ale samozrejme ju môže použiť každý typ pleti. Jej hlavnou úlohou je intenzívne vyživiť a upokojiť pokožku. Táto maska podporuje prirodzenú bariéru pleti a zanecháva ju hebkú a jemnú. Pokožka tváre zároveň dostane dávku intenzívnej hydratácie a pleť je tak dokonale hýčkaná. Účinné látky v tejto maske sú medové výťažky, prírodný mandľový olej a aktívna látka Hydra IQ. Tieto látky upokojujú citlivú pleť a dodajú jej výživu. Výsledkom je zdravo vyzerajúca a krásne hebká pokožka. 
Med je častou prísadou v produktoch na starostlivosť o suchú a citlivú pleť, ale použiť ho môžete aj samostatne. Obsahuje obrovské množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Med dokáže pleť vyčistiť, upokojiť, tonizovať a tiež viaže vlhkosť a má antibakteriálne účinky. Viac si o mede môžete prečítať v príspevku Kozmetika z prírody: MedMandľový olej obsahuje vitamíny A a E a minerály ako draslík či vápnik. Jeho hlavné využitie v kozmetike je v starostlivosti o hrubú či popraskanú kožu, ekzémy, akné, alebo aj popáleniny. Veľká výhoda mandľového oleja je tá, že sa veľmi rýchlo vstrebe a nezanechá na koži mastný film. Aktívna látka Hydra IQ slúži na intenzívnu hydratáciu, ktorá ostane v pokožke po odstránení masky. Spojením týchto troch ingrediencií vznikla výživná medová maska, ktorej výsledok pocítite na pleti takmer okamžite. 
image
Táto pleťová maska má konzistenciu ako mäkké maslo, je svetlo žltá, veľmi ľahko sa rozotiera a má úžasnú vôňu. Rovnomernú aplikáciu vám zabezpečí štetec na pleťovú masku. Maska sa aplikuje na dokonale vyčistenú pleť, pre najlepší výsledok je dobré použiť automatickú kefku na tvár. Aplikácia masky sa odporúča 1 až 2 krát týždenne a maska má ostať na pleti 10 až 15 minút. Zvyšky masky si stačí zotrieť kozmetickým obrúskom. Balenie je určené na dve použitia.
Hodnotenie:
Výživná medová maska je krémová, pohodlne sa nosí na tvári a celý čas skvele vonia. Aplikácia aj zmývanie sú jednoduché a výsledok stojí za to. Pleť je výborne hydratovaná a rozžiarená. Mám suchú pleť, napriek tomu si po odstránení tejto masky nemusím aplikovať žiaden hydratačný krém. Pleť sa cíti sviežo a príjemne, suché miesta sú vyživené. Maska splní to, čo sľubuje - pleť je pružná, jemná a vyživená. Zatiaľ najlepšia maska v balíčku, akú som vyskúšala. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.
Kozmetiku značky Nivea si môžete kúpiť v drogériách, hypermarketoch alebo online. Výživná medová maska stojí od 1 do 2 € (kúpiť tu). 
Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB
HODNOTENIA ĎALŠÍCH MÁSK V BALÍČKU:
image

štvrtok 24. júla 2014

L´Oreal Caresse - lesk na pery

Máte chuť vyskúšať nový lesk na pery? Značka L´Oreal Paris uviedla na trh lesk, ktorý navyše zafarbí vaše pery. Má "mokrú" konzistenciu, zaujímavé balenie a nový aplikátor. V tomto príspevku sa dozviete základné informácie o tomto produkte a moje názory na L´Oreal Paris - Caresse lesk na pery


Čo všetko nám L´Oreal Paris ponúka v Caresse lesku na pery?

Tento produkt je v podstate farba na pery, ktorá má aj atribúty lesku. Ako farba má zafarbiť vaše pery, aby vám stačilo pretrieť si pery len raz a farba ostala celý deň. Navyše vám dodá lesk ako bežný lesk na pery. Spája sa v ňom tiež hydratácia a ľahká, dlhotrvajúca farba. Caresse má predstavovať novú generáciu farieb na pery, ktorá je vytvorená z ľahkých hydratujúcich olejov a koncentrovaných pigmentov. Výsledkom je dlhotrvajúca farba a lesklý finiš. Produkt sa skladá z 30 % vody a vďaka tomu zachováva pery hebké, pohodlné a hydratované po dobu 6 hodín. Caresse nám teda ponúka spojenie troch prvkov: sila farby na pery - čerstvá farba, ktorú ani nepocítite na perách; lesk lesku na pery - vysoký lesk a žiadne zlepovanie pier; starostlivosť o pery - až 6 hodinová hydratácia. Na výber máme 12 odtieňov, každý v 6 ml balení. 

Balenie a aplikátor:

Balenie Caresse lesku na pery je veľmi pekné a luxusné. Zlatý, zrkadlový obal, cez ktorý môžete vidieť odtieň je pevný a kompaktný. Balenie je rovnaké u viacerých produktov L´Oreal Paris, rovnaké má napríklad Super Liner linka na oči alebo Volume Million Lashes maskara. A spolu na poličke vyzerajú naozaj dobre. Vrchnáčik je tá menšia časť balenia a mne by viac vyhovovala väčšia časť pre lepšie držanie. 

Aplikátor je zaujímavý a príjemný. Je to špongiovitý aplikátor, uchytený pod miernym uhlom. Lesk sa s ním veľmi dobre aplikuje na pery. Produkt sa drží v strede aplikátora a pomocou zaostreného konca si farbu nanesiete veľmi precízne až ku okrajom pier. 


Konzistencia:

Caresse lesk na pery má "mokrú" konzistenciu. Pri jeho aplikácii máte pocit, ako keby ste si rozotierali kvapky vody po perách. Je to príjemný a chladivý pocit. Po približne hodinke však začne byť lesk vysúšajúci. Čo je teda dosť znepokojivé, keďže podľa popisu by mal hydratovať pery až 6 hodín. Úprimne, podľa mňa tento lesk vôbec nie je hydratačný a ja si vždy pred jeho aplikáciou natriem na pery balzam, aby sa Caresse pohodlnejšie nosil. Po približne troch hodinách si musím balzam aplikovať aj na vrch lesku, aby sa moje pery cítili okej. Treba však vziať na vedomie, že moje pery sú momentálne suché, preto si musím balzam aplikovať viac krát ako niekto s normálnymi perami. 


Odtieň, ktorý mám je 402 Milady. Je to tmavo fialová farba v balení a skôr tmavo bordová na perách. Viacerými aplikáciami sa dá ešte viac stmaviť. Takáto farba sa hodí k svetlému líčeniu, prípadne len riasenke, na bežný deň alebo k večernému líčeniu. 

Moje hodnotenie:

Takže ako som už spomínala hydratácia sa tu podľa mňa nenachádza. Pre mňa je to skôr vysúšajúci lesk a balzam je nevyhnutný, aby sa lesk pohodlne nosil. Pred aplikáciou si treba balzam určite naniesť, počas nosenia to uvidíte podľa potreby. 

Ako lesk na pery je Caresse celkom dobrý. Lesk je pekný a vydrží zopár hodín. Pri jedení sa však zotrie a ak chcete lesk, budete si musieť produkt znova aplikovať. Treba mať na pamäti, že pri opätovnej aplikácii sa lesk stmaví (minimálne odtieň, ktorý mám). Pri svetlejších odtieňoch to možno nebude problém. 

Ako farba na pery však týmto produktom nie som veľmi nadšená. Síce Caresse zafarbí vaše pery a ostanú zafarbené až pokiaľ ich neodlíčite odličovačom, problém je ten, že ich nezafarbí rovnomerne. Možno je to tým, že mám suché pery, ale na niektorých miestach je lesk tmavší, inde ostane svetlejší a výsledný efekt nie je jednoliaty (môžete to vidieť na obrázku).


Samostatne sa tento produkt nosí dosť ťažko. Jednoznačne mu treba pomôcť balzamom ku hydratácii a ceruzkou na pery, aby neboli nerovnomerne zafarbené. Potom to bude všetko tak, ako má byť. A ešte slovíčko o vôni - kvetinová, ovocná, príjemná.

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Kozmetiku značky L´Oreal Paris si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Caresse lesk na pery stojí od 7 do 10 € (kúpiť tu). 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

streda 23. júla 2014

Mary Kay Skinvigorate - čistiaca kefka na tvár

Každodenné čistenie je základom peknej a zdravej pleti. Najúčinnejšie je spojiť chemické a mechanické čistenie a výsledok nenechá na seba dlho čakať. Chemické čistenie predstavujú gély, krémy a emulzie, ktoré rozpúšťajú nečistoty a zvyškový mejkap. Prečítať si môžete o týchto čistiacich produktoch: Dermacol BB WashAvon Care čistiaci gél 3 v 1Nivea All-in-1 pure effect. Mechanické čistenie pre väčšinu z nás predstavujú prsty alebo gumené hubky na čistenie, ale existuje aj vyšší level. Ten predstavuje automatická čistiaca kefka, ktorá obsahuje hlavicu so štetinkami, ktorá rotuje. Týmto spôsobom zotrie z pleti všetky nečistoty a rotáciou vyčistí póry. Hoci tieto čistiace kefky nie sú úplne bežné, zopár značiek ich vyrába a v tomto príspevku si predstavíme takúto kefku od značky Mary Kay s názvom Skinvigorate


Ako čistiaca kefka funguje?

Kefka potrebuje dve tužkové baterky, ktoré vložíte do prístroja. Nasadíte hlavicu - na výber sú tu dve možnosti (tvrdšia a mäkšia) a stlačíte prvý gombík. Hlavica sa začne otáčať, jemne ju navlhčíte a pomalými pohybmi ju posúvate po tvári. Čistenie celej tváre trvá okolo 1 minúty. Kefku môžete používať aj v sprche, pretože je vodeodolná. 

Súčasti balenia:

1 čistiaca kefka, 2 hlavice so štetinkami a 2 tužkové baterky. 

Aké sú hlavice so štetinkami?

V balení sú dve hlavice - biela a ružová. Biela je tvrdšia a ružová je mäkšia, ale obe sú hebké a jemné, aby nepoškodili pleť pri každodennom používaní. Štetinky sú pevné, aby nevypadávali, keďže sú v neustálom kontakte s vodou alebo s inými prípravkami. Rotácia je veľmi tiež veľmi jemná a vôbec neťahá pleť.


Ako sa Skinvigorate používa?

Čistiacu kefku môžete používať dva krát denne - ráno a večer. Najprv je potrebné odstrániť očný mejkap. Potom na pleť nanesiete svoj obľúbený čistiaci prípravok, nasadíte hlavicu a zapnete prístroj. Môžete si tiež zvoliť rýchlosť otáčania pomocou druhého gombíka. A nasleduje samotné čistenie. Jemnými masážnymi pohybmi si prejdete celú tvár. 15 sekúnd si vodorovnými pohybmi vyčistíte čelo. 15 sekúnd trvá čistenie každého líca a posledných 15 sekúnd si treba čistiť nos a bradu. Potom prístroj vypnete, hlavicu odstránite a jemným mydlom umyjete. Najlepšie je nechať ju vyschnúť štetinkami smerom dole. 

Nastavenie rýchlosti:

Táto čistiaca kefka vám umožňuje vybrať si rýchlosť otáčania hlavice. Slúži na to vrchný gombík. Jedno stlačenie je prvá rýchlosť, dve stlačenia je druhá rýchlosť. Vybrať si môžete podľa vašich osobných preferencií. Ak máte citlivú pleť lepšia bude mäkšia hlavica a pomalšia rýchlosť. 


Čo všetko čistiaca kefka dokáže?

Jej hlavná úloha je hĺbkovo vyčistiť pleť, odstrániť zvyšky mejkapu a nečistoty. Automatická kefka dokáže odstrániť mejkap o 85 % lepšie ako čistenie rukami. Zároveň je pleť lepšie pripravená na absorpciu krémov a sér, ktoré následne aplikujete. Výzor pokožky sa začne zlepšovať okamžite po začatí pravidelného používania kefky. So Skinvigorate sa pleť začne rýchlejšie zbavovať starých nedostatkov a pleť bude vyzerať zjednotene. Kefka tiež zjemní výzor línii a vrások. 

Na obrázku môžete vidieť rozdiel medzi čistením rukou a pomocou kefky:

Moje hodnotenie:

Takúto kefku som chcela prakticky odvtedy, čo som ju prvý krát uvidela. A naozaj si myslím, že dokáže zlepšiť výzor pleti. Dokonalé vyčistenie pleti okamžite zlepší pokožku a odstráni problémy, ktoré ju trápia. Navyše jemná masáž prekrvuje pleť. Ja som sa vďaka používaniu tejto kefky zbavila malých vyrážok na čele, ktoré ma trápili asi pol roka. Vždy keď sa nejaká nová vyrážka zjaví, večer si ju vyčistím touto kefkou, natriem na ňu Garnier SOS pen a ráno je na tvári už iba červená stopa, žiadne akné. Pleť je celkovo hladšia, jemnejšia a aj mejkap sa na ňu aplikuje lepšie. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Kozmetiku značky Mary Kay si môžete kúpiť prostredníctvom ich poradkýň alebo online. Skinvigorate čistiaca kefka na tvár stojí okolo 45 - 50 € (kúpiť tu).

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

utorok 22. júla 2014

Catrice - paletka očných tieňov *Never Let Me Go!*

Paletky očných tieňov mám rada. Najmä keď sú malé, kompaktné a sú tam správne namiešané farby. Hodnotenie paletky od značky Catrice s názvom Quattro Absolute Eye Colour v odtieni 040 Never Let Me Go! si môžete prečítať v tomto príspevku. 


1, Farebná kombinácia: veľmi vydarená. Spojenie telového highlightu, trblietavej broskyňovej a dvoch odtieňov hnedej je príjemné a svieže. Vďaka tejto kombinácii môžete získať rýchle denné líčenie a nemusíte vyťahovať žiadne ďalšie tiene ani ceruzky. Highlight (1) sa hodí pod obočie alebo do vnútorného kútika. Broskyňová (2) vyzerá krásne na celom viečku. Svetlejšia hnedá (3) sa hodí buď na celé viečko alebo do záhybu, či pod oči. No a tmavo hnedá (4) môže byť rozmazaná do vonkajšieho kútika alebo použitá ako linka. 

2, Pigmentácia: Tri odtiene (1,3,4) sú také, ako ich vidíte v balení, ale broskyňová je slabá. Sú to viac trblietky než farba, preto aj trochu opadáva a pri jej aplikácii treba byť opatrný. Odtiene 1,2,4 obsahujú trblietky, 3 má matnejší finiš. 


3, Výdrž: priemerná, taká ako bežné tiene. Rozhodne vám odporúčam použiť najprv podklad pod očné tiene, nielen kvôli výdrži, ale aj kvôli broskyňovej. S podkladom lepšie drží, je sýtejšia a neopadáva. 

4, Aplikácia: S touto paletkou nedostanete žiadne aplikátory, preto musíte mať vlastné. Najlepšie sú podľa mňa štetce na očné tiene

5, Balenie: Skvelé. Mám rada priesvitné balenia, vždy vidíte odtiene v paletke. Navyše toto balenie je pevné. Paletku mám už asi rok, pravidelne ju používam a na obale to nijako nepoznať. 

6, Cena a dostupnosť: Cena tejto paletky sa pohybuje okolo 5 € a kúpiť si ju môžete v drogérii alebo online. 

Celkové hodnotenie: Dobrá paletka - 3,5 z 5. Ten broskyňový tieň je trošku sklamaním, ale dá sa mu pomôcť a pri opatrnej aplikácii vyzerá na očiach veľmi dobre a sviežo. Takéto jemné odtiene oranžovej rozžiaria všetky farby očí. Telová a hnedé sú dobré, ľahko sa s nimi pracuje a sú pigmentované. Ja po tejto paletke často siahnem a je výborná na cestovanie, pretože ponúka základné denné odtiene a má pevný obal. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

pondelok 21. júla 2014

Eucerin Lip Repair - balzam na pery s vitamínmi

Jar, leto, jeseň, zima - suché pery môžu byť problémom každého ročného obdobia. Našťastie pre nás, riešenie tohto problému nie je zložité. Stačí na to dobrý balzam na pery. Nedávno som napísala článok o veľmi lacnom balzame na pery - vazelíne. Tú si môžete vo veľkom aplikovať každý večer a suchým perám tak predchádzať. V niektorých prípadoch, keď sú pery veľmi vysušené, popraskané a podobne, obyčajný balzam nestačí. Na liečenie takýchto pier sú vhodné silné balzamy a tiež masky na pery. Najjednoduchšia a zároveň aj najúčinnejšia je určite med. Ten si stačí naniesť na pery, niekoľko minút sa ovládať, aby ste ho nezlízali a výsledok nenechá na seba dlho čakať. O ďalších pozitívnych účinkoch medu si môžete prečítať v tomto príspevku

A druhým krokom ku krásnym perám je balzam na pery plný liečivých látok. Či takým balzamom je aj Eucerin Lip Repair sa dozviete v tomto príspevku. 


Toto je prvý výrobok značky Eucerin, ktorý na tomto blogu hodnotím, preto je vhodné uviesť niekoľko informácií o tejto značke. Eucerin je na trhu už viac ako 100 rokov. Jeho začiatky siahajú k lekárni v Hamburgu, kedy sa jej zakladateľ Beiersdorf spojil s farmaceutom a dermatológom a začali vyrábať svoje vlastné produkty. Názov Eurerin bol odvodený z gréckeho slova pre krásny vosk. Prvý výrobok s týmto názvom vznikol už v roku 1900 a legendárna línia produktov pH5, ktorá je vhodná pre citlivú pleť, vznikla o 50 rokov neskôr. A odvtedy sa už vývoj v tejto značke nezastavil. Neustále prináša nové výrobky na liečenie a ochranu pleti. Všetky ich výrobky majú pozadie v podstivom výskume. 

Produkt, ktorý budeme hodnotiť je balzam na pery s vitamínmi s názvom Lip Repair. Balzam sa predáva v malom 10 ml balení, ktoré sa zmestí do každej kabelky. Je určený na regeneráciu suchých a popraskaných pier. Tie ostanú hebké a upokojené. Účinné látky v tomto balzame sú vitamíny E a C, Bisabolol a Dexpanthenol, ktoré poskytnú perám hydratáciu a lipidy. Lip Repair je určený špeciálne pre veľmi citlivé, suché pery. Produkt neobsahuje parfumy  a tolerancia pokožky bola klinicky overená. 

Bisabolol pôsobí na pleť upokojujúco a potláča zápaly. V kozmetike pre citlivú a nečistú pleť sa bisabolol vyskytuje veľmi často.  Dexpanthenol (patrí do skupiny vitamínov B) hydratuje kožu a tiež má regeneračné účinky. Látka viaže vodu a je schopná udržať molekuly vody v koži. 


Balenie je veľmi praktické a hygienické. Produkt si na pery vytlačíte priamo z obalu rýchlo a jednoducho. Balzam nemá žiadnu vôňu ani farbu. Jeho konzistencia je podobná vazelíne. Balzam sa ľahko rozotiera a ostane na perách, nevpije sa. Po jedení alebo pití si budete musieť aplikovať ďalšiu vrstvu. Na perách vyzerá prirodzene a dodá im jemný lesk. 


Celkovo je tento balzam na pery veľmi dobrý. Príjemne sa nosí a počas niekoľkých týždňov, čo ho používam, vidím zmeny na perách. Sú omnoho hebkejšie a pocit vysušených pier je rýchlo zažehnaný. Od začiatku používania som nemala vysušené šupinky na perách, ktoré ma trápili predtým. Jedinou nevýhodou je to, že ho treba často počas dňa aplikovať. 

Kozmetiku značky Eucerin si môžete kúpiť v lekárňach, drogériách alebo online. Lip Repair balzam na pery stojí okolo 8 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

Avon Planet Spa - čistiaca ílová maska na tvár

V múdrych knihách sa môžete dočítať, že dve najdôležitejšie veci pre pokožku tváre sú čistenie a slnečná ochrana. V tomto príspevku sa budeme venovať tomu prvému - čisteniu. Každodenné čistenie tváre by malo pozostávať z odlíčenia mejkapu, potu a nečistôt odličovačom, napríklad micelárnou vodou. Nasledovať by malo samotné čistenie špeciálnym gélom alebo krémom, napríklad čistiaci gél od Avonu alebo čistiaci krém od Dermacolu. Potom stačí pretrieť tvár tonerom, aby sa vyrovnalo jej pH a čistenie je kompletné. 

Raz za týždeň je vhodné urobiť si hĺbkové čistenie tváre pleťovou maskou. Tá prenikne hlbšie do pórov a vytiahne z nich všetky nečistoty, ktoré by mohli spôsobiť akné, upchaté póry alebo podráždenie. O čistiacich maskách som tu už písala recenzie, sú to: Garnier Pure samozahrievacia maska na zväčšené póryMontagne Jeunesse prírodná liečivá maskaMontagne Jeunesse vanilková samozahrievacia maskaMontagne Jeunesse čokoládová maskaAvon Perfectly Purifying maskaBalea maska z Mŕtveho moraGlam Glow Supermud maska.

V tomto príspevku si zhodnotíme masku od značky Avon z línie Planet Spa s názvom Turkish Thermal Baths Purifying Rhassoul Clay Face Mask


Avon Planet Spa Turkish Thermal Baths Purifying Rhassoul Clay Face Mask má asi to najdlhšie meno na svete. V preklade je to čistiaca maska s marockým ílom Rhassoul z tureckých kúpeľov Hammam. Maska okrem ílu obsahuje aj čistiaci jantár a výťažok z čiernych olív. Všetky tieto časti spolupracujú na odstránení nečistôt a mazu z pleti. Počas tohto procesu vás vôňa a konzistencia masky prenesú do tureckých kúpeľov Hammam, v ktorých je čistenie tváre jedinečným rituálom. 

Konzistencia tejto masky je hustejší krém, ktorý sa veľmi jednoducho rozotiera po tvári. Na rovnomernú aplikáciu je najlepšie použiť štetec na pleťovú masku a nemusíte si zašpiniť ruky. Vôňa pleťovej masky je veľmi jemná, príjemná a upokojujúca. Cítiť ju budete počas celého pobytu masky na tvári. A to je tá časť masky, ktorá najviac evokuje turecké kúpele. 

Ako táto maska funguje? Čistiacu masku si rovnomerne aplikujete na celú tvár - vtedy je maska hnedá a krémová. Počas 10 minút, čo je na tvári, maska postupne zaschýna. Celkom zaschne vtedy, keď zmení farbu na svetlo ružovú. Maska stvrdne a keď začnete pohybovať tvárou, praská. Nezačne však opadávať, čo je veľmi výhodné. Počas schnutia mierne šteklí na tvári, ale dá sa to ľahko vydržať. 


Výsledok: Po použití čistiacej masky má byť vaša pleť čistá a matná. A to presne aj bude. Samotné odstránenie masky je veľmi jednoduché - stačí na to teplá voda. No a výsledok je viditeľný. Pleť je vyčistená a zbavená všetkého mazu a iných nečistôt. Po použití treba aplikovať hydratačný krém, pretože pokožka je zbavená aj "dobrého" mazu a cíti potrebu hydratácie. Hydratačný krém si treba vybrať podľa typu vašej pleti. Ak je mastná, môžete vyskúšať napríklad Avon Cocoa Butter krém. Ak je normálna až suchá, vyskúšajte Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion +. No a pre veľmi suchú pleť odporúčam Clinique Moisture Surge Intense krém

Celkové hodnotenie je veľmi pozitívne. Maska urobí presne to, čo sa od nej očakáva - vyčistí pleť do hĺbky. Stačí ju použiť raz za týždeň a po nej aplikovať hydratačný krém. Íl, jantár a olivy sú spolu veľmi účinné a keď sa k tomu pridá príjemná vôňa a ľahká aplikácia, na svete je maska, ktorá sa vám zapáči. Mne sa teda rozhodne zapáčila. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Čistiaca ílová maska stojí okolo 2-3 € (kúpiť tu).

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


nedeľa 20. júla 2014

TAG: 21 otázok, pri ktorých ma lepšie spoznáte

V tomto článku nájdete 21 odpovedí na zaujímavé, vtipné aj obyčajné otázky, ktoré vám trochu poodhalia dvere do môjho sveta bez kozmetiky :)

1, Si po niekom pomenovaná? Nie, meno Lucia vybral môj otec, lebo sa mu páčilo.

2, Kedy si naposledy plakala? Mne vybehnú slzičky veľmi rýchlo a skoro vždy je to pri knihách alebo seriáloch. Naposledy to bolo pri dojímavom konci knihy Polícia od Jo Nesba.

3, Máš deti? Nie.

4, Ak by si bola iným človekom, priatelila by si sa so sebou? Hmm, ťažká otázka. Mňa treba dlhšie spoznávať, aby ma človek pochopil, ale myslím, že nakonci tejto cesty - asi áno. 

5, Používaš často sarkazmus? Sarkazmus je jediný druh humoru, ktorý ovládam.

6, Skočíš niekedy bungee-jumping? Asi nie, na to som príliš veľký bojko.

7, Aké sú tvoje obľúbené cereálie? Cookie Crisp.

8, Čo si na ľuďoch všimneš ako prvé? Ja si vždy človeka premeriam celkovo, od hlavy po päty.

9, Akú máš farbu očí? Tmavo hnedú. 

10, Horor alebo šťastný koniec? Jednoznačne horory, happy ending je pre mňa o ničom, keď už na začiatku filmu viem, že skončia happy. 

11, Obľúbené vône? Čerstvo pomletá káva, mätový čaj, škorica.

12, Leto alebo zima? Leto.

13, Počítač alebo televízor? Počítač, ani si nepamätám, kedy som naposledy pozerala telku. Vlastne, už si spomínam - Wimbledon (ale šport sa predsa neráta :)).

14, Kde najďalej od domu si bola? Bosna a Hercegovina.

15, Máš nejaký špeciálny talent? Ráta sa aj sarkazmus a bujná fantázia... ? :)

16, Kde si sa narodila? Na Slovensku.

17, Aké sú tvoje záľuby? Čítanie kníh, pozeranie seriálov, písanie blogu, pečenie, DIY.

18, Máš nejaké domáce zvieratko? Nie, ale raz by som chcela mať Corgiho ako anglická kráľovná.

19, Obľúbený film? Filmy veľmi nepozerám, ale medzi moje obľúbené patria: Búrlivé výšiny (Wuthering Heights s Tomom Hardym), Počiatok (Inception s Leom DiCapriom) a všetky Harry Potter filmy. 

20, Máš súrodencov? Mám mladšiu sestru.

21, Čo chceš byť, keď vyrastieš? Šťastná, zdravá, bohatá (mohlo by sa mi to splniť, keď mi to všetci prajú :)).