Menu

sobota 28. februára 2015

Kneipp - mandľový olej do kúpeľa

Olej do kúpeľa je skvelý na hydratovanie pokožky a jeho použitie je úplne jednoduché. Malé množstvo oleja vyleteje do vane a po kúpeli ostane pokožka hebká a hydratovaná. Nemusíte používať telové mlieko a napriek dlhým minútam strávených vo vani, nebude mať pocit vysušenia alebo napnutia pokožky. 
Do kúpeľa si môžete pridať olivový olej (ale ten je pre mňa až príliš mastný), kokosový olej (ale ten radšej využívam na iné účely) alebo napríklad aj mandľový olej. A práve o ňom bude tento príspevok.

Mandľový olej sa rýchlo vstrebe do pokožky a nezanecháva mastný film. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, vitamín A a E, draslík, vápnik a horčík. Jeho benefity pocíti najmä suchá, začervenaná pokožka. Účinky mandľového oleja sú nasledujúce: podporuje prirodzenú hydratáciu kože, pôsobí proti škodlivým vplyvom prostredia a bojuje aj proti tvorbe vrások. 
Mandľový olej môžete nájsť v bio kvalite lisovaný za studena, ktorý je vhodný na vonkajšie aj vnútorné použitie. Tento mandľový olej od značky Kneipp je určený len do kúpeľa. 

Jeden plný vrchnáčik je dostatočné množstvo pre celú vaňu. Olej vo vani jemne zamiešajte a môžete si užívať výhody mandľového oleja, bez mastného pocitu na pokožke, či nutnosti použiť telové mlieko. Olej má výraznú vôňu, ktorá ostane na pokožke aj po kúpeli. Je to taká vôňa, ktorú si zapamätáte, je výrazná, ale nie je sladká. 
Ja tento olej používam do každého kúpeľa už niekoľko rokov a veľmi sa mi osvedčil. Určite ho vyskúšajte aj vy, kúpiť si ho môžete v drogérii.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

streda 18. februára 2015

​Pantene Pro-V *šampón na oslabené a poškodené vlasy*

Pantene Pro-V má celú líniu produktov s názvom Intensive Repair. Ja som si kúpila šampón a viac sa o ňom môžete dočítať v tomto príspevku.



Tento šampón je určený pre oslabené a poškodené vlasy. Bohužiaľ musím povedať, že moje vlasy sú presne také kvôli pravidelnému používaniu žehličky na vlasy. Šampón som si kúpila v nádeji, že s ním budú moje vlasy oživené a budú vyzerať zdravšie. 



Konzistencia tohto šampóna je hustá a veľmi dobre pení. Má príjemnú vôňu a vlasy zanechá čisté, ale tam to končí. Po spotrebovaní celého balenia môžem povedať, že s mojimi vlasmi sa nič neudialo. Neboli posilnené, ani nevyzerali zdravšie. 



Takže pre mňa je tento šampón veľmi priemerný. Ale ak chcete niečo na ozdravenie vlasov, odporúčam vám Macadamia Natural Oils Deep Repair masku na vlasy (hodnotenie tu), tej sa to darí skvele. 
Celkové hodnotenie: 2 z 5. 

utorok 17. februára 2015

​Rimmel Scandaleyes *tiene na oči v ceruzke*

Tiene na oči v ceruzke sú podľa mňa vynikajúci nápad. Ich použitie je veľmi jednoduché a zvládnu ho aj úplné začiatočníčky s mejkapom. Okrem toho, že môžu slúžiť ako klasické tiene, často sú aj výborným podkladom pre iné púdrové tiene a zvládnu aj prácu očnej linky či vnútorné orámovanie oka. 
Takéto očné tiene v ceruzke môžete nájsť vo viacerých kozmetických značkách, v tomto príspevku si zhodnotíme tiene od Rimmel z línie Scandaleyes s názvom Eye Shadow Stick (ja mám odtieň 003 Bad Girl Bronze).



Z línie Scandaleyes som už vyskúšala niekoľko produktov: riasenku (hodnotenie tu), ceruzku na oči (hodnotenie tu) aj farbu na oči (hodnotenie tu). Mojím najväčším obľúbencom stále ostáva ceruzka na oči, ktorá je podľa mňa najlepšia z drogérie. Dokonca by som povedala, že ak si máte od značky Rimmel kúpiť len jeden výrobok, vyberte si vodeodolnú ceruzku na oči Scandaleyes. 
Výrobok, o ktorom je tento článok, teda tieň na oči v ceruzke, mi príde ako taká väčšia sestra tejto ceruzky. Má tučnejší hrot, ale inak sa veľmi podobá na spomínanú ceruzku. Je rovnako krémová, jemná a pigmentovaná. Tiež je vodeodolná a vydrží celý deň. 
Balenie:
Očné tiene v ceruzke majú klasické balenie ceruzky, vrchnáčik je plastový a nasúvací. Tieto tiene nemajú v sebe strúhadlo, preto budete potrebovať samostatné, samozrejme to s tým väčším otvorom. Ceruzka ide veľmi ľahko zastrúhať, ale jej koniec nikdy nebude super ostrý. Vždy ostane zaoblený, čo je koniec koncov aj lepšie pre nanášanie na celé viečko. V spodnej časti je naznačená aj farba ceruzky, preto je najlepšie skladovať ju hore nohami, aby ste mali lepší prehľad.



Pigmentácia:
Vynikajúca. Ceruzka je krémová a farbu, akú vidíte v obale, uvidíte aj na očiach. Po rozmazaní ceruzky je farba mierne slabšia, ale ak si ceruzku nerozmažete, dostanete plnú výraznú farbu. Ja si ceruzku väčšinou rozmažem iba v záhybe oka, na viečku ostane farba priamo z ceruzky. 
Výdrž:
Táto ceruzka vydrží na očiach celý deň. Ja mám mierne mastné viečka, najmä v druhej polovici dňa a napriek tomu sa táto ceruzka nerozmaže, ani nezmaže. Je vodeodolná a preto veľmi dobre ostáva v rovnakom tvare, v akom ju ráno nanesiete. 
Možnosti využitia:
Táto ceruzka si úplne vystačí aj sama. Stačí ju jednoducho namaľovať na viečko a rozmazať dostratena. Za pár sekúnd je stuhnutá a pripravená ostať na očiach celý deň. 
Môžete ju tiež použiť ako krémovú bázu pod iné tiene. Na túto úlohu je ceruzka ako stvorená. Predĺži sa tým výdrž všetkých očných tieňov a zároveň budú výraznejšie. Môj hnedý odtieň sa hodí pod iné hnedé, sivé či bordové tiene. Vynikajúceho spoločníka našiel aj v Scandaleyes farbe na oči, ktorú mám tiež v hnedom odtieni. Táto kombinácia snáď prežije aj viac ako 24 hodín nosenia. 
No a v neposlednom rade ceruzku môžete použiť na vyčarovanie rozmazanej linky na očiach. Hovorím rozmazanej preto, že s jej tučnejším koncom je problematické naniesť si presnú a tenkú linku. Ale na takú rozmazanú sexi linku, na toto je ceruzka vynikajúca. 



Odtiene:
Na výber máme hneď niekoľko odtieňov: hnedú, modrú, béžovú, sivú, bielu, zelenú, fialovú aj čiernu. Ja seriózne poškuľujem po ďalších odtieňoch, pretože hnedú ceruzku, ktorú mám, používam dosť často. 
Dostupnosť:
Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogériách, supermarketoch alebo online. Očné tiene v ceruzke stoja okolo 4 - 5 €. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

pondelok 16. februára 2015

​Astor Perfect Stay - lak na nechty

Astor Perfect Stay je momentálne (vlastne už dosť dlho) moja najobľúbenejšia značka lakov na nechty. Spomínala som ju už v mnohých príspevkoch, napríklad: Súboj medzi lakmi Rimmel a Astor, kde môžete vidieť úžasný telový odtieň 107 Perfect Look (článok tu), krásny vínový odtieň s názvom 307 Red my Mood (článok tu) a o podkladovom a vrchnom laku od značky Astor si viac môžete prečítať v tomto článku
Dnes vám chcem predstaviť ďalší odtieň z línie Perfect Stay s názvom 207/840 Creamy Coral.



Tento oranžový odtieň je plný a výrazný, ale nie krikľavý. Jedna vrstva stačí, ale ja si pre istotu nanesiem dve pre lepšiu farbu a výdrž.






Táto farba na mňa priam kričí jar a leto, preto ak ja vy chcete uniknúť z mrazivých dní, rozveseľte si deň oranžovou manikúrou.




nedeľa 15. februára 2015

Missha Real Essential *pleťové masky*

Pleťových masiek od značky Missha som už vyskúšala niekoľko. Mám s nimi poväčšine dobré skúsenosti a preto som sa rozhodla vyskúšať ďalšiu líniu pleťových masiek s názvom Real Essential. Tieto masky sú bavlnené a je potrebné priložiť si ich na tvár a nechať približne 15 minút pôsobiť. Každá maska je napustená liečivým gélom. Z ponuky som si vybrala tri masky s názvami: PlatinumMulti-Vita a Hyaluronic Acid




image

Bavlnená maska je vyrobená zo 100 % bavlny a je veľmi príjemná. Má v sebe aj istú elasticitu, a to sa mi veľmi páči. Lepšie sa potom prispôsobí kontúram tváre a aj pohodlnejšie sedí. Pri týchto maskách sú otvory na oči, nos a ústa celkom veľké, a aj to je ďalší dôvod, prečo tieto masky veľmi dobre sedia na tvári. Navyše sú príjemné na dotyk a veľmi pripomínajú skutočnú látku. 
Ako som spomínala, kúpila som si hneď tri masky z tejto línie a všetky boli podrobené rovnakému testu. Aplikovala som si ich ráno, na vyčistenú pleť, po nanesení tonera. Všetky masky ostali na tvári približne 20 minút a potom som ich zvyšky nechala voľne sa vstrebať. Tu som ale narazila na problém pri všetkých troch verziách. Ani jedna maska sa po hodinke úplne nevstrebala a bola som nútená si zvyšky zotrieť. Nepamätám si, že by sa mi toto stalo pri nejakých iných bavlnených maskách, či už značky Missha alebo inej. 
Prvou maskou, ktorú som vyskúšala bola Missha Real Essential Multi-Vita




image

Multi-Vita maska má za úlohu intenzívne rozjasniť pokožku. Obsahuje zmes vitamínov, najmä vitamín C, ktoré vyčistia pleť. Na túto masku som sa tešila najviac zo všetkých. Hneď ma zaujala svojim názvom Multi-Vita, pretože zaplaviť pleť vitamínmi musí byť dobrý nápad. Maska má sviežu vôňu. 
Druhou maskou bola Missha Real Essential Hyaluronic Acid.




image

Hyaluronic Acid je maska, ktorej hlavnou úlohou je dodať pleti hydratáciu. Moja pleť nebola príliš suchá, ale niektoré prípravky, ktoré som používala, spôsobili lokálne vysušenie. Práve preto som si vybrala túto masku, aby bola moja pokožka opäť čerstvá a hebká. 
Poslednou maskou, ktorú som vyskúšala bola Missha Real Essential Platinum.




image

Názov Platinum ma zo začiatku trošku zmiatol a myslela som si, že táto maska bude určená pre vyššiu vekovú skupinu. Ale nakoniec sa ukázalo, že jej úlohou je vyčistenie a detoxikácia pokožky. A to je už čosi pre mňa. Pleť má ostať dokonale vyčistená a svieža.




image

Takže aký je výsledok mojich pokusov? 
- maska, ktorá sa najpríjemnejšie nosila: Multi-Vita (má najlepšiu vôňu)
- maska, ktorá najviac hydratovala: Hyaluronic Acid (veď nato je aj určená)
-maska, ktorá je najvhodnejšia pre mastnú pokožku: Platinum (zmatní pleť)
-maska, ktorá pomôže pri akné: Platinum (vyčistí pleť)
- maska, ktorá je vhodnejšia aj pre staršiu pleť: Multi-Vita (má veľa vitamínov)
- maska, ktorá je vhodnejšia pre mladšiu pleť: Hyaluronic Acid (osvieži pleť)
- maska, ktorá sa mne najviac páčila: Platinum (neočakávaný víťaz, ale s ňou som dosiahla najlepší výsledok)
Platinum bola jednoznačne najlepšia maska, pretože po nej bola pleť nielen jemná a hydratovaná, ale aj vyčistená. Na druhé miesto by som dala Hyaluronic Acid, pretože maska veľmi dobre hydratovala pleť. A posledné miesto patrí môjmu prvotnému favoritovi: Multi-vita. Možno práve preto, že som od tejto masky mala najväčšie očakávania, ma najviac sklamala. Pleť bola síce rozjasnená, ale aj Platinum, aj Hyaluronic Acid priniesli rovnaký výsledok plus ešte pridali to svoje, na čo sú určené. 
Kozmetiku značky Missha si môžete kúpiť online. PlatinumHyaluronic Acid aj Multi-Vita majú rovnakú cenu okolo 2 - 3 €.
Celkové hodnotenie: 3 z 5.