Menu

sobota 31. mája 2014

Uniq One - All in One maska na vlasy

Vlasy sú koruna krásy a preto sa o ne treba primerane starať. Pomocou masky im vieme dodať lesk, hebkosť, zlepšiť ich vzhľad a zjednodušiť upravovanie. Nie vždy sa nám však chce aplikovať si masku v sprche a potom čakať 10 - 15 minút a následne ju prácne zmývať. Vtedy prichádza na pomoc maska na vlasy v spreji, ktorá sa nemusí oplachovať. Má rovnaké, dokonca aj lepšie účinky ako normálna maska, a jej použitie je omnoho jednoduchšie. 

V tomto príspevku vám predstavím sprejovú masku na vlasy, ktorá sľubuje, že splní 10 náročných úloh od obnovy suchých vlasov, cez ochranu pred slnkom, až po dlhotrvajúci účes. Hovorím o Uniq One - All in One Hair Treatment (vlasová starostlivosť - všetko v jednom).


Uniq One All in One Hair Treatment je regeneračná maska na vlasy v spreji. Má ľahkú bielu konzistenciu a pri aplikácii je rozstrekovanie rovnomerné. Výrazná je najmä vôňa Uniq One, ktorá ostane dosť dlho vo vlasoch. Je to taká typická vôňa kaderníckych prípravkov. 

All in One pri tejto maske znamená 10 efektov, ktoré má maska splniť. Sú to: obnoviť suché a poškodené vlasy + lesk a kontrola elektrizovania + ochrana pred teplom + hebkosť a jemnosť + ochrana farby na vlasoch pomocou UVA a UVB filtrov + ľahšie rozčesávanie a žehlenie + úžasné rozmotanie vlasov + dlhotrvajúci účes + prevencia rozštiepených končekov + dodanie objemu. Fúú, dlhý zoznam. Pozrime sa na to, ako Uniq One jednotlivé funkcie spĺňa. 


1, Obnova suchých a poškodených vlasov: Áno. Táto maska má krémovú konzistenciu a pôsobí ako balzam na vlasy. Po jej aplikácii sa vlasy cítia sviežo a zdravo. Ak vás trápia suché alebo poškodené vlasy, táto maska im určite pomôže. Môžete si ju aplikovať do mokrých alebo suchých vlasov, výsledok bude vždy ten istý - zdravšie a vyživené vlasy. 

2, Lesk a kontrola elektrizovania: Čo sa týka lesku, tak po aplikácii masky sú vlasy hebkejšie, preto aj opticky lesklejšie. Ale výraznejší lesk dosiahnete prípravkami špeciálne určenými na dodanie lesku, napríklad got2b sparkling shine styling spray. Maska vám pomôže zbaviť sa elektrizujúcich vlasov. Takže ak vás trápia elektrizujúce vlasy, najmä v zime, stačí si masku nastriekať na vlasy a tie ostanú uhladené.

3, Ochrana pred teplom: Áno. Maska sa dá aplikovať na celú dĺžku vlasov a tak ich ochrániť pred zničením pri vysokých teplotách pri fénovaní, žehlení alebo natáčaní. Konzistencia tohto produktu je však tuhšia, takže po nastriekaní treba počkať, kým sa maska vstrebe do vlasov až potom aplikovať teplo. Samostatný prípravok na ochranu pred teplom je napríklad got2b guardian angel

4, Hebkosť a jemnosť: Áno. Keď sa maska vstrebe, vlasý sú jemné a veľmi príjemné na dotyk. 

5, Ochrana farby pomocou UVA a UVB filtrov: Nemám farbené vlasy, preto neviem posúdiť či maska predĺži čas medzi farbením vlasov. Avšak to, že má pridané UVA a UVB filtre je veľké plus. Chráni vlasy pred škodlivými lúčmi a tie by preto nemali v lete vyblednúť a zoslabnúť. 

6, Ľahšie rozčesávanie a žehlenie: Áno. Po použití Uniq One sa vlasy jednoznačne lepšie žehlia. Ľahko prechádzajú cez žehliace plochy, ale vlasy sa ľahšie žehlia po použití každej masky, nielen tejto. 

7, Úžasné rozmotanie vlasov: Keď si masku nastriekate na mokré vlasy, uľahčíte si rozčesávanie. Pri suchých vlasoch je česanie, s maskou či bez, približne rovnaké. 

8, Dlhotrvajúci účes: Rozhodne. Masku si väčšinou nastriekam na vlny alebo kučery a tie potom vydržia omnoho dlhšie. Aj pri silnom vetre moje vlny zostali rovnaké a v tomto na mňa Uniq One urobil veľký dojem. Už si nemusím na vlasy striekať množstvom laku, aby účes vydržal. Aj tak vo väčšine prípadov, veľa laku len zlepí vlasy dokopy. Stačí zopár streknutí tejto masky a účes vydrží. 

9, Prevencia rozštiepených končekov: Ak chcem masku používať ako prevenciu, nastriekam si produkt špeciálne na končeky vlasov pred natáčaním, aby vydržali to teplo.

10, Dodanie objemu: Ako tak. Produkt si väčšinou aplikujem po dĺžke vlasov, nie ku korienkom, preto dodanie objemu nejak nepozorujem. 


Takže keď to spočítame - vynikajúci produkt. Veľa benefitov pre vlasy: sú zdravšie, hebkejšie, ľahko upraviteľné a držia tvar. Navyše používanie je veľmi jednoduché. Preto vás určite neprekvapí:

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Prípravky značky Uniq One si môžete kúpiť v kaderníctvach alebo online. All in One maska na vlasy stojí od 13 do 16 € (kúpiť tu).

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 30. mája 2014

Himalaya Herbals - antiseptický krém

Himalaya Herbals antiseptický krém je určený pre všetky možné poranenia, popáleniny, zápaly či infekcie na pokožke. Je to jeden z tých krémov, ktoré máte v poličke pre každý prípad. Kúpiť si ho môžete v drogérii, lekárni alebo online za cenu okolo 1,50 €. Čo všetko obsahuje a na čo funguje tento antiseptický krém sa dozviete v tomto príspevku. 


Antiseptický krém obsahuje výťažky z bylín, ktoré majú protizápalové, antiseptické a chladiace účinky. Hlavnými účinnými látkami sú aloe vera, mandľa, five-leaved chaste tree, indian madder, zinok a sodium biborate (boritan sodný). Krém sa nanáša na postihnuté miesto dva krát denne. 


Antiseptický krém môžete použiť na rozličné kožné problémy: porezanie, popálenie, vyrážky, škrabance, zápaly aj infekcie. Krém je svetlo hnedý, silne voňavý a ľahko sa rozotiera. Nezanecháva žiadny mastný film na pokožke. 

Ja ho používam na vyrážky, ktoré sa mi vyhodia z alergie, na každé porezanie či popálenie a tiež na modriny. A tento krém si s tým všetkým poradí už za pár dní. Vyrážky zmiznú približne do dvoch dní, malé popáleniny sa zahoja za približne za štyri dni a modriny zmiznú do týždňa. Mne sa všetky rany hoja dlho a za pomoci tohto krému sa čas hojenia zmenší na polovicu. 

Himalaya Herbals antiseptický krém sa hodí do každej domácnosti. Používať ho môžete na rôzne kožné problémy a samy vyskúšajte, na čo všetko bude tento krém zaberať. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

štvrtok 29. mája 2014

Dermacol Aroma Ritual - TELOVÝ PÍLING

Značka Dermacol vznikla v Prahe v 60. rokoch. Odborníci z Filmstudia Barrandov sa spojili s dermatológmi z Ústavu lekárskej kozmetiky a výsledkom bol filmový mejkap postavený na lekárskych princípoch. Dermacol uviedol na trh jeden z prvých krycích mejkapov v Európe a dostal sa až do Hollywoodu. Okrem Európy a USA sa značka Dermacol predáva aj v Kanade, Austrálii a krajinách Stredného a Blízkeho Východu. 

Dermacol má vo svojich radoch produkty pre všetky typy pleti: suchú, mastnú, normálnu, mladú, zrelú aj problematickú. Okrem dekoratívnej kozmetiky, pleťovej kozmetiky a slnečnej kozmetiky má Dermacol aj produkty určené na starostlivosť o telo. V tomto príspevku si zhodnotíme harmonizujúci telový píling s vôňou belgickej čokolády.


Dermacol Aroma Ritual je rada výrobkov určená na rozmaznávanie pokožky tela. Produkty sú bohato voňavé a určené na povzbudenie nielen tela, ale aj duše. Môžete si vybrať zo 7 krásnych vôníšťavnatá čierna čerešňa na povzbudenie, sladký vodový melón pre osvieženie, belgická čokoláda na harmonizáciu, tibetský jazmín pre upokojenie, sicílska pistácia na revitalizáciu, hrozno s limetkou proti stresu a karibský sen pre relaxáciu. Všetky tieto vône môžete nájsť v telových mliekach, sprchových géloch, telových olejoch, telových krémoch a telových pílingoch. 

Ja som si vybrala telový píling s vôňou belgickej čokolády. Tento krémový telový píling obsahuje čiastočky z marhuľových jadier, ktoré účinne odstraňujú odumreté kožné bunky a vyčistia pokožku. Píling tiež obsahuje pomarančový olej, ktorý osviežuje myseľ, rozveseľuje, odstraňuje napätie a harmonizuje dušu. Pokožka je po použití hodvábne hladká, žiarivá a prevoňaná vôňou čokolády s pomarančom

Aroma Ritual píling sa predáva v 150 ml praktickom balení. Produkt si v sprche jednoducho vytlačíte do dlaní a krúživými pohybmi ho masíruje po celom tele. Potom si ho zmyjete prúdom vody a odumreté bunky sú odstránené. Používať ho stačí raz do týždňa. 


Hodnotenie:

Takže v prvom rade vôňa: úžasná. Veľmi autentická vôňa, ktorá najprv vonia ako pomarančové sušienky a potom, keď si produkt masíruje po tele, sa rozvinie vôňa čokolády. Je to veľmi upokojujúce a povzbudivé zároveň. Ak sa vám vôňa čokolády a pomaranča páči, určite musíte tento píling v drogérii minimálne ovoňať. Vôňa ostane na tele pár hodín po použití, najviac ju ale predsa len budete cítiť v sprche - a prevonia aj celú vašu kúpeľňu. 

Konzistencia tohto pílingu je krémová. Je to biely krém, ktorý obsahuje malé oranžové a biele zrniečka. Zrniečka sú strednej veľkosti a píling je jemný, ale účinný. Aroma Ritual píling nezanechá vašu pokožku mastnú, ako niektoré iné pílingy, napríklad Saloos Mojito telový píling. Tento píling je tiež skvele voňajúci, navyše bio. Ale obsahuje oleje a aj zrniečka sú väčšie, preto je píling trochu drsnejší. 

Po použití Dermacol pílingu je pokožka jemná a rozžiarená. Všetkých odumretých buniek vás Aroma Ritual píling zbaví. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Kozmetiku značky Dermacol si môžete kúpiť v drogérii, lekárni alebo online. Aroma Ritual telový píling s vôňou belgickej čokolády stojí okolo 3 € (kúpiť tu).

Ďalšie hodnotenie telového pílingu: Farmona Tutti Frutti

Hodnotenie značky Dermacol: BB wash - umývací krém na tvár. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

streda 28. mája 2014

Avon Truly Radiant - očný gél

Avon je spoločnosť, ktorá je postavená na priamom predaji kozmetiky. Rozšírená je vo viac ako 100 krajinách sveta a každý rok vyvinie a otestuje až 600 výrobkov. Všetky ich produkty sú založené na rastlinnej báze a nie sú testované na zvieratách. Jedným zo sloganov spoločnosti Avon je - spoločnosť pre ženy. Podporuje nadácie, výskum rozličných chorôb a vývoj liekov. Výťažky z predaja niektorých produktov idú na boj proti rakovine prsníka a domácemu násiliu. 

V značke Avon môžete nájsť všetky druhy kozmetických produktov. Od parfumov pre ženy aj mužov, bytové parfumy, prípravky na starostlivosť o pleť a telo, make up až po produkty na vlasy. V tomto príspevku si zhodnotíme produkt na starostlivosť o pleť, konkrétne o očné okolie. Avon Solutions nám ponúka očný gél s názvom Truly Radiant


Avon Truly Radiant očný gél je vyvinutý na boj s opuchmi a tmavými kruhmi. Jeho hlavnou úlohou je dodať očnému okoliu rozžiarený vzhľad a zároveň poskytnúť dlhodobú hydratáciu. Očný gél je hypoalergénny a predáva sa v balení 15 ml. Aplikovať ho treba dva krát denne na očné okolie. Účinné látky v tomto gély sú výťažky z plodov arónie a technológia Optic Pearls. 

Plody arónie sú malé čierne bobuľky pôvodom zo Severnej Ameriky. Obsahujú antioxidanty, minerály ako železo, horčík, zinok a vitamíny A, B, C, E, K a P. Arónia vďaka tomu dokáže vyživiť pleť, podporiť bunkovú výmenu a vrátiť pokožke zdravý vzhľad. Technológia Optic Pearls dokáže redukovať nedokonalosti pleti ihneď po aplikácii a rozjasniť pleť. 

Avon Truly Radiant je očný gél. Gélová formula je ľahká a osviežujúca. Gél má jemný chladivý účinok a ľahko sa aplikuje. Produkt sa okamžite vstrebe do pokožky. Gél sa aplikuje dva krát denne a ráno ho môžete aplikovať hneď pred nanesením mejkapu. Vôňa tohto produktu sa mne osobne nepáči, ale je jemná, preto to až tak veľmi neprekáža. 


Hodnotenie:

Avon Truly Radiant je očný gél určený na boj s opuchmi a tmavými kruhmi. A podľa mňa túto úlohu zvláda veľmi statočne. Gél používam dva krát denne a moje očné okolie je svetlejšie a jasnejšie. Nejaké výrazné tmavé kruhy som nemala, ale boli viditeľné. A vďaka tomuto gélu sa stali takmer neviditeľné. Gél je určený aj na opuchy a pre mňa aj túto úlohu splnil. Keď mám ráno opuchnuté oči, po aplikácii tohto gélu sa opuch rýchlo stratí. Gél zároveň poskytuje aj slušnú hydratáciu, ale ak máte veľmi suché očné okolie, tento produkt vám zrejme neposkytne dostatok hydratácie. Celkovo sa mi tento očný produkt páči. Nezaťažuje pleť, rýchlo sa vstrebáva a zmierňuje tmavé kruhy a opuchy. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Avon má v línii Truly Radiant aj tónovací hydratačný krém, nočnú obnovujúcu emulziu a denný obnovujúci krém. Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Avon Solutions Truly Radiant očný gél sa predáva za cenu okolo 3 € (kúpiť tu). 

Ďalšie hodnotenie očnej starostlivosti: Garnier Essentials hydratačná očná starostlivosť


Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


pondelok 26. mája 2014

Štetec na pleťovú masku - Brushart

Dať si masku na tvár je ako urobiť si salón krásy u seba doma. Čo ma však často odrážalo od použitia masky bola jej aplikácia. Nechcelo sa mi špiniť si prsty a väčšinou sa mi ani nepodarilo rovnomerne si masku rozotrieť. Odkedy však mám štetec na masku od značky Brushart aplikácia je úplne jednoduchá a zároveň precíznejšia. 


Tento štetec vyzerá ako malá maliarska štetka. Má pevnú rúčku a štetinky sú jemné, ale pevné. Sú hrubšie ako zvyčajné štetinky na kozmetických štetcoch, ale to musia byť. Masky sú väčšinou tuhšej konzistencie a kvôli pohodlnejšiemu nanášaniu treba menej flexibilné štetinky. Napriek tomu sú veľmi jemné k pokožke a vôbec neškriabu. 

Po každom použití štetca ho treba umyť. Budete ho musieť umývať teda dosť často, napriek tomu to so štetinkami nič neurobí. Ja ho umývam približne štyri krát do týždňa a ešte ani jedna štetinka z neho nevypadla. 


Celkové hodnotenie:

Brushart štetec na pleťovú masku je jemný, ale pevný. Nanášanie masky je s ním veľmi jednoduché a presné. Masku si môžete vytlačiť priamo na štetec a rovno aplikovať na tvár. Vôbec si nemusíte špiniť ruky. Štetec vydrží aj časté umývanie. Je malý a ľahko skladovateľný.

Kúpiť si ho môžete sa cenu okolo 2 € - TU.

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


nedeľa 25. mája 2014

AUSSIE 3 minute miracle - kondicionér

Šampón slúži na čistenie vlasov, odstráni z nich maz a nahromadené produkty. Odstráni však aj prirodzenú ochrannú vrstvu vlasov a kondicionér je ten správny prostriedok, ktorý zanechá vlasy chránené a vyživené. V tomto príspevku si zhodnotíme kondicionér od značky Aussie s názvom 3 minute miracle Reconstructor


3 minute miracle Reconstructor je kondicionér, ktorý je určený na rekonštrukciu zničených vlasov. Uhladí ich a zanechá ich ľahko upraviteľné a lesklé. Aplikuje sa na čisté, mokré vlasy a stačí ho nechať pôsobiť 3 minúty.

Hĺbkový balzam na vlasy obsahuje výťažky z austrálskej medovky lekárskej, listy blahovičníka, austrálsku papáju, kôru z divokej čerešne a jojobový olej

Kondicionér má krémovú konzistenciu a ľahko sa vymýva z vlasov. Má peknú, jemnú vôňu, ktorá ostane vo vlasoch aj po vymytí produktu. 


Hodnotenie:

Značka Aussie prišla na slovenský trh s veľkými tvrdeniami, navyše na obaloch produktov sú slová ako miracle - zázrak. Aj cenovka bola zo začiatku trochu prehnaná, aspoň oproti západným trhom. Teraz sa cena ustálila na hodnote okolo 6 - 7 € za produkt. Chcela som sa s touto značkou zoznámiť a tak som siahla po asi najznámejšom produkte: 3 minute miracle Reconstructor. A tento kondicionér sa mi zapáčil. Ľahko sa aplikuje aj zmýva a vlasy sú po jeho použití hebké a ľahko upraviteľné. Mám pocit, že moje vlasy sú silnejšie, ale 3MM kondicionér tiež sľubuje aj vyhladenie rozstrapkaných končekov. A to som nejako nepozorovala. Kondicionér má typickú vôňu a prevonia celé vlasy. Ja ho používam celkom rada a kúpim si aj ďalšie balenie - keď naňho bude nejaká zľava v drogérii. ☺

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Ďalšie hodnotenie značky Aussie: Aussome Volume Shampoo

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


sobota 24. mája 2014

Koktejl pre suchú pleť - Lumene

Proti suchej pleti môžete bojovať hydratačnými krémami, maskami, sérami alebo aj olejmi. Olej vám poskytne hydratáciu a ostane na pokožke dlhšie ako krém, preto je pleť dlhšie chránená. Oleje zanechajú na pokožke jemný film, preto ak máte veľmi vysušenú pokožku, olej vám dodá výzor zdravej a mladej pleti. Mastná pleť z toho asi veľkú radosť mať nebude. Predsa len staré známe: každý chce to, čo nemá, platí vždy. Matná pokožka nechce žiaden lesk a suchá túži len po rozjasnení. 

Osobne mám oleje celkom rada, pleť je po nich vláčna, obnovená a vyživená. Ale ten mastný film mi nie je veľmi pochuti, preto si oleje aplikujem vždy večer, pred spaním. Za približne polhodinku sa oleje vsiaknu do pleti a môžem ísť pokojne spať. Toto je riešenie pre mastnú pleť, ktorá chce používať oleje. Ich účinok na pleť je naozaj skvelý a nikto sa ich nemusí vzdať, stačí ich len správne používať. 

V tomto príspevku si zhodnotíme koktejl pre suchú pleť s názvom Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail od značky Lumene.


Lumene koktejl pre suchú pleť obsahuje vysoko účinný bioaktívny komplex, ktorý spája brusnice a olej z morušových semiačok. Táto kombinácia dokáže vyživiť a oživiť aj najsuchšiu pokožku. Olej zlepšuje hladkosť pleti a zároveň zníži výskyt jemných liniek a vrások spôsobených dehydratáciou. Je vhodný pre normálnu a obzvlášť suchú pokožku. Koktejl neobsahuje parabény a predáva sa v 30 ml balení. 

Arktická moruša je multifunkčný skrášľujúci prostriedok. Olej z jej semiačok bojuje proti starnutiu pleti. Je bohatý na omega kyseliny, ktoré chránia a posilňujú pokožku. Bobule majú vysoký obsah vitamínu C - dvojnásobok množstva ako v pomarančoch - ktorý je nápomocný pri obnove pokožky. Nektár z bobulí má detoxikačné vlastnosti, ktoré poskytujú pleti jasnejší a žiarivejší vzhľad. 

Vitamín C v koktejli je obalený v lipozómoch, ktoré zabezpečia prenikanie a trvanlivosť vitamínu. Obalenie poskytuje pomalé a stabilné uvoľňovanie vitamínu C. Zároveň je zabezpečené lepšie vstrebávanie do kože pre dlhodobé rozjasňujúce účinky. 

Brusnicový extrakt je tajomstvo pre regeneráciu pokožky. Extrakt v Lumene produktoch je 40 krát bohatší na kvercetín v porovnaní so samotnou bobuľou. Kvercetín je silný prírodný antioxidant, ktorý pomáha odložiť starnutie pleti tým, že chráni elastínové vlákna pleti pred poškodením. 


Použitie:

Koktejl sa nanáša na vyčistenú pleť, pred nanesením denného alebo nočného krému. Stačí ho aplikovať raz denne. Pred použitím je dôležité koktejl dobre premiešať, aby sa obe emulzie spojili. 

Balenie obsahuje pumpičku, ktorou si požadované množstvo strieknete do dlaní a krúživými pohybmi potom koktejl rozotriete po tvári. Ja používam dve strieknutia na jedno použitie. 

Koktejl má jemnú ovocnú vôňu, ktorá spríjemňuje používanie. Zároveň žltá a ružová farba koktejlu sa vynikajúco vyníma na poličke. Nie že by to mal byť jediný dôvod, prečo si koktejl kúpiť, ale je to vždy plus, keď produkt aj krásne vyzerá. 


Moje hodnotenie:

Lumene koktejl ma zaujal hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým bol vitamín C. Ten je zázračná látka pre pleť. Základom zdravej a žiarivej pleti je dostatok vitamínu C. Je dôležité prijímať ho v strave, ale je dobré dopriať si ho aj externe. Čokoľvek má v sebe vitamín C je prospešné pre pokožku. 

Ďalším dôvodom pre vyskúšanie bolo tvrdenie, že pomôže aj veľmi vysušenej pleti. Momentálne mám vysušenú pleť, na ktorej sa tvoria aj šupinky a preto mi treba super hydratujúci produkt. 

Moje očakávania boli splnené. Lumene koktejl je ľahký olej, celkom dobre sa vsiakne do pokožky a zanecháva ju vyživenú a skvelo hydratovanú. Odkedy som koktejl začala používať, žiadne šupinky ma už netrápia. Takže ak máte vysušenú pleť, koktejl vám odporúčam vyskúšať. 

Pokožka je počas používania koktejlu rozjasnená a má zdravý vzhľad. Za to rozhodne môže vitamín C. Ja si jeho používanie užívam a patrí k produktom, na ktoré sa večer teším. 

Kozmetiku značky Lumene si môžete kúpiť online. Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail stojí približne 17 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4,5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

piatok 23. mája 2014

Vanilková samozahrievacia maska na tvár

Ako som mohla v Tescu odolať maske na tvár, ktorá je samozahrievacia a navyše vanilková? Keď sa k tomu pridal aj fakt, že vyčistí póry, maska ihneď skočila do môjho košíka. A tak sa v tomto príspevku dočítate o maske s názvom Fudge Sauna od značky Montagne Jeunesse


Fudge Sauna obsahuje íl zo Stredozemného mora, ktorý slúži na čistenie pleti. Maska má vanilkovo - karamelovú vôňu a po nanesení na pleť sa začne zohrievať a tým otvárať póry. Potom nastúpi do práce íl a zbaví pleť nečistôt.


Pleť najprv očistite a potom pokožku navlhčite. Maska má hustú krémovú konzistenciu ako roztopený karamel. Prstami alebo štetcom si masku rovnomerne rozotrite po celej tvári v tenkej vrstve. Hrubšia vrstva môže začať kvapkať, pretože maska je tekutá. Čas pôsobenia je približne 15 minút. Dovtedy maska mierne stuhne, ale nikdy úplne nevyschne. Akurát tak vychladne. 


Fudge Sauna je krásne voňajúca maska, ktorá má konzistenciu roztopeného karamelu. Už len tento fakt spôsobuje, že jej použitie je relaxačné a veľmi príjemné. Keď sa navyše začne na vašej pokožke zohrievať, cítite sa ako v nejakom salóne krásy. Účinok tejto masky je celkom dobrý. Otvorí póry a mierne ich vyčistí. Na čierne bodky však nezaberá. Zbaví vás vrchnej vrstvy nečistôt. Pozitívom však je, že vďaka teplu ostanú póry otvorené a hĺbkové čistenie môžete dosiahnuť manuálne, napríklad pílingom. Ja si túto masku rada opäť kúpim, už len kvôli jej vôni a relaxácii. 

Jedno balenie Fudge Sauna vám vydrží na dve použitia, môžete si ju kúpiť online alebo napríklad v Tescu za cenu okolo 2 €. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

Hodnotenie ďalšej masky od Montagne Jeunesse: čokoládová maskaprírodná liečivá maska

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Avon Silky Body Lotion - telové mlieko

Telové mlieko je ľahká emulzia, ktorá sa rýchlo vstrebáva do pokožky a väčšinou má stredný stupeň hydratácie. V tomto príspevku si zhodnotíme hodvábne telové mlieko s výťažkom z ružovej magnólie a s vitamínom E, ktoré je určené pre všetky typy pokožky s názvom Silky Body Lotion od značky Avon Care ♥.


Silky Body Lotion je telové mlieko s krásnou kvetinovou vôňou. Má slabo ružovú farbu a obsahuje maličké trblietky. Ružová magnólia má relaxačné a uvoľňujúce účinky, vitamín E dodáva pokožke elasticitu a hydratuje ju. Toto telové mlieko sa predáva v 200 ml balení. 


Hodnotenie:

Hodvábne telové mlieko od Avonu sa rýchlo vstrebáva do pokožky, ale zanecháva ju mierne lepkavú asi 10 minút po nanesení. Potom sa mlieko vstrebe úplne. Má krásnu kvetinovú vôňu a pár hodín ju budete cítiť na pokožke. Silky Body Lotion obsahuje trblietky a na slnku sa budete celá ligotať. Ak toto nie je vaším cieľom, aplikujte telové mlieko len na vybrané časti tela alebo večer pred spaním. Hydratácia je stredná, ako u väčšiny telových mliek. Ak máte nejaké vysušené miesta na tele, toto telové mlieko ich nevylieči. Predáva sa v malom balení a preto je vhodné na cestovanie, napríklad na dovolenku, keď už má tie trblietky. 


Plusy: krásna vôňa, praktické balenie, ľahké zloženie
Mínusy: trblietky (aspoň pre mňa), mierne lepkavá pokožka hneď po nanesení

Celkové hodnotenie: 2,5 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

štvrtok 22. mája 2014

Rimmel Fix & Perfect - podklad pod mejkap

Podklad pod mejkap nemusí byť len produkt na špeciálne príležitosti. Všetky chceme, aby mejkap vydržal čo najdlhšie. S príchodom teplejších dní bude mejkap prechádzať záťažovým testom. Aby sa vám mejkap na tvári nerozpustil, najlepšie je použiť podklad. Mnohé z nás v lete mejkap vypustia, no napriek tomu si doprajeme trošku korektoru a aj vtedy je lepšie najprv si aplikovať podklad. Tvár dokáže zmatniť, vyhladiť a predĺžiť výdrž či už spomínaného korektoru alebo aj lícenky, bronzéra a podobne. V tomto príspevku si zhodnotíme podklad pod mejkap od značky Rimmel s názvom Fix & Perfect


Rimmel Fix & Perfect Pro primer je podklad pod mejkap, ktorý sľubuje 5 služieb: vyhladenie, nový povrch pleti, rozjasnenie, zmatnenie a ochranu. Tento podklad sa predáva v 30 ml balení, čo je štandardná veľkosť pre podklad. V tube je to biely ľahký krém, ktorý sa po rozotrení stane priesvitným. 

Podklad sa aplikuje na čistú pleť, pred nanesením mejkapu. Ak si nanášate aj hydratačný krém, ten si naneste pred podkladom. Malé množstvo si rukami rozotrite buď na T-zónu alebo na celú tvár podľa potreby. 

Poďme si teraz zhodnotiť ako Fix & Perfect spĺňa zadané úlohy a ako funguje ako celok:

1, Vyhladenie: Fix & Perfect má krémovejšiu konzistenciu ako iné podklady, čo som vyskúšala, a vďaka tomu dodá pleti naozaj hladký povrch. Je to ako keby ste si nanášali hydratačný krém, pleť tak ostane hladká a rozotieranie mejkapu je omnoho jednoduchšie. Prípadné šupinky alebo iné nedokonalosti Fix & Perfect zahladí. 

2, Nový povrch pleti: Tento bod súvisí s predchádzajúcim. Tým, že pleť ostane vyhladená, získa ako keby nový povrch, na ktorý je radosť nanášať mejkap. Tento efekt je samozrejme len dočasný. Nový povrch pleti sa myslí na nanášanie mejkapu, nie na liečenie nedostatkov pleti. Tvár dostane nový povrch na približne 10 hodín. Takúto dobu u mňa podklad dokáže zachovať mejkap v pôvodnom stave. Keď použijem navyše dlhotrvajúci mejkap, napríklad Estee Lauder Double Wear mejkap, táto kombinácia prekoná snáď všetko. 

3, Rozjasnenie: Fix & Perfect je priesvitný podklad. Napriek tomu po rozotrení zanechá pleť veľmi jemne perleťovú. A teraz to myslím v tom najlepšom slova zmysle. Pleť dostane jemné rozjasnenie, ale po nanesení mejkapu sa stratí. Ak teda plánujete podklad nosiť bez mejkapu, prípadne len s korektorom, pleť dostane určitý stupeň jasu. V opačnom prípade pigmenty mejkapu tento efekt prekryjú. 

4, Zmatnenie: Áno, rozhodne. Pleť je po nanesení podkladu matná. Moja pokožka je momentálne suchá, takže musím používať hydratačné krémy a tie niekedy zanechajú na tvári mastný film. Po nanesení tohto podkladu sa mastný film zjemní. Ako dlho pokožka zmatnená ostane neviem posúdiť, keďže moja pleť je suchá. 

5, Ochrana: Pred čím chce Fix & Perfect našu pleť chrániť, to nám nepovedal. Zrejme pred roztečeným mejkapom. V tom prípade sa mu to darí na jednotku. Podklad neobsahuje ochranný faktor ani iné, pleť zlepšujúce, látky. 


Celkové hodnotenie:

Fix & Perfect podklad má krémovú konzistenciu, jemnú vôňu a je ľahko dostupný. Svoju prácu si vždy svedomito splní. Predĺži výdrž mejkapu, korektoru aj lícenky, vyhladí a zmatní pleť. To je všetko, čo od dobrého podkladu pod mejkap potrebujete. U mňa patrí k mojim najobľúbenejším podkladom spolu s Garnier 5 sec Perfect Blur. Podklad od Garnier má hustejšiu konzistenciu, Rimmel mi príde viac hydratačný. Obe však rovnako dobre zmatnia pleť a predĺžia výdrž mejkapu. 

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Fix & Perfect podklad stojí približne 5 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ďalšie hodnotenia podkladov pod mejkap: Catrice Prime and FineBioderma Sebium Pore Refiner

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

streda 21. mája 2014

Naozaj ÚČINNÝ gél na akné - Garnier SOS pen

Prostriedkov proti akné je na trhu snáď milión. Obsahujú viac či menej účinné látky, ktoré slúžia na vyčistenie pleti. Každá pleť je jedinečná a čo funguje na jednu, nemusí fungovať na druhú. Navyše prostriedok, ktorý zaberie na jednu vyrážku, nemusí zabrať opakovane. Toto by ste mali mať vždy na pamäti. Napriek tomu, ak niečo zaberá u viacerých a aj opakovane, oplatí sa to vyskúšať. A presne takýto výrobok si zhodnotíme v tomto príspevku. Povieme si o Garnier Pure SOS pen.


Garnier Pure S.O.S. korektor (slovenský preklad) je určený pre pleť so sklonom k nedokonalostiam. Poskytne pleti ultra rýchle riešenie pre cielenú pomoc. Gél jednak vysušuje nedokonalosti a zároveň redukuje stopy po nich. Účinné látky obsiahnuté v tomto géli sú vitamín B, kyselinu salicylovú, eukalyptus a mentol. Garnier sľubuje, že výsledok sa dostaví už po 5 hodinách - vyrážka je vysušená, a stopy sú redukované do 2 dní. 

Vitamín B3, nazývaný aj niacín, reguluje maz a má regeneračné vlastnosti. Nedostatok vitamínu B často spôsobuje zvýšenú mastnotu pleti a tvorbu akné. Prijímať ho môžete aj v potravinovej forme. Vitamín B3 obsahuje hydinové mäso, strukoviny a pečienka. 

Kyselina salicylová je účinná pri hojení pokožky. Čistí póry, odstraňuje zápal a tiež znižuje produkciu mazu. Kyselina zároveň dokáže odstrániť aj hormonálnu nevyrovnanosť a upokojiť pokožku. 

Eukalyptus je exotická drevina z Austrálie. Jej účinky na pleť sú nasledovné: antibakteriálne a proti zápalové. Eukalyptus zároveň pomôže dezinfikovať pleť od nečistôt. 

Mentol má tiež proti zápalové a antiseptické účinky. Pleť dokáže upokojiť, osviežiť a revitalizovať. 


Garnier Pure SOS korektor sa predáva v 10 ml balení. Je to malé balenie, ale priesvitný gél sa aplikuje len na vyrážku, preto vystačí dosť dlho. Gél má mentolovú vôňu. Môžete ho aplikovať dva krát denne a je určený pre tvár aj telo. 

Hodnotenie:

Tento gél som si kúpila na základe odporúčaní a musím povedať, že moje očakávania boli naplnené. Tento gél je účinný a účinkuje dostatočne rýchlo. Tých sľubovaných 5 hodín to u mňa nie je, ale keď si gél aplikujem večer, ráno je akné minimálne o polovicu menšie. Do dvoch dní po ňom nezostane takmer nič. Kyselina salicylová u mňa zvyčajne nezaberá, ale v tejto kombinácii rozhodne pôsobí. Gél je príjemný a nedráždi moju pokožku. Každému, kto bojuje s akné môžem tento gél len odporúčať. Čo sa týka stôp po akné, SOS Pen u mňa veľmi nezaberá. Stopy po akné a červené škvrny na pleti tento gél podľa mňa nevylieči. Napriek tomu ho mám veľmi rada, pretože vyrážky zničí. 

Kozmetiku značky Garnier si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Garnier Pure SOS pen si môžete kúpiť za cenu okolo 5 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Hodnotenie ďalšieho gélu proti akné: Clinique anti blemish solutionsEssence Pure Skin


Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB