Menu

sobota 24. mája 2014

Koktejl pre suchú pleť - Lumene

Proti suchej pleti môžete bojovať hydratačnými krémami, maskami, sérami alebo aj olejmi. Olej vám poskytne hydratáciu a ostane na pokožke dlhšie ako krém, preto je pleť dlhšie chránená. Oleje zanechajú na pokožke jemný film, preto ak máte veľmi vysušenú pokožku, olej vám dodá výzor zdravej a mladej pleti. Mastná pleť z toho asi veľkú radosť mať nebude. Predsa len staré známe: každý chce to, čo nemá, platí vždy. Matná pokožka nechce žiaden lesk a suchá túži len po rozjasnení. 

Osobne mám oleje celkom rada, pleť je po nich vláčna, obnovená a vyživená. Ale ten mastný film mi nie je veľmi pochuti, preto si oleje aplikujem vždy večer, pred spaním. Za približne polhodinku sa oleje vsiaknu do pleti a môžem ísť pokojne spať. Toto je riešenie pre mastnú pleť, ktorá chce používať oleje. Ich účinok na pleť je naozaj skvelý a nikto sa ich nemusí vzdať, stačí ich len správne používať. 

V tomto príspevku si zhodnotíme koktejl pre suchú pleť s názvom Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail od značky Lumene.


Lumene koktejl pre suchú pleť obsahuje vysoko účinný bioaktívny komplex, ktorý spája brusnice a olej z morušových semiačok. Táto kombinácia dokáže vyživiť a oživiť aj najsuchšiu pokožku. Olej zlepšuje hladkosť pleti a zároveň zníži výskyt jemných liniek a vrások spôsobených dehydratáciou. Je vhodný pre normálnu a obzvlášť suchú pokožku. Koktejl neobsahuje parabény a predáva sa v 30 ml balení. 

Arktická moruša je multifunkčný skrášľujúci prostriedok. Olej z jej semiačok bojuje proti starnutiu pleti. Je bohatý na omega kyseliny, ktoré chránia a posilňujú pokožku. Bobule majú vysoký obsah vitamínu C - dvojnásobok množstva ako v pomarančoch - ktorý je nápomocný pri obnove pokožky. Nektár z bobulí má detoxikačné vlastnosti, ktoré poskytujú pleti jasnejší a žiarivejší vzhľad. 

Vitamín C v koktejli je obalený v lipozómoch, ktoré zabezpečia prenikanie a trvanlivosť vitamínu. Obalenie poskytuje pomalé a stabilné uvoľňovanie vitamínu C. Zároveň je zabezpečené lepšie vstrebávanie do kože pre dlhodobé rozjasňujúce účinky. 

Brusnicový extrakt je tajomstvo pre regeneráciu pokožky. Extrakt v Lumene produktoch je 40 krát bohatší na kvercetín v porovnaní so samotnou bobuľou. Kvercetín je silný prírodný antioxidant, ktorý pomáha odložiť starnutie pleti tým, že chráni elastínové vlákna pleti pred poškodením. 


Použitie:

Koktejl sa nanáša na vyčistenú pleť, pred nanesením denného alebo nočného krému. Stačí ho aplikovať raz denne. Pred použitím je dôležité koktejl dobre premiešať, aby sa obe emulzie spojili. 

Balenie obsahuje pumpičku, ktorou si požadované množstvo strieknete do dlaní a krúživými pohybmi potom koktejl rozotriete po tvári. Ja používam dve strieknutia na jedno použitie. 

Koktejl má jemnú ovocnú vôňu, ktorá spríjemňuje používanie. Zároveň žltá a ružová farba koktejlu sa vynikajúco vyníma na poličke. Nie že by to mal byť jediný dôvod, prečo si koktejl kúpiť, ale je to vždy plus, keď produkt aj krásne vyzerá. 


Moje hodnotenie:

Lumene koktejl ma zaujal hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým bol vitamín C. Ten je zázračná látka pre pleť. Základom zdravej a žiarivej pleti je dostatok vitamínu C. Je dôležité prijímať ho v strave, ale je dobré dopriať si ho aj externe. Čokoľvek má v sebe vitamín C je prospešné pre pokožku. 

Ďalším dôvodom pre vyskúšanie bolo tvrdenie, že pomôže aj veľmi vysušenej pleti. Momentálne mám vysušenú pleť, na ktorej sa tvoria aj šupinky a preto mi treba super hydratujúci produkt. 

Moje očakávania boli splnené. Lumene koktejl je ľahký olej, celkom dobre sa vsiakne do pokožky a zanecháva ju vyživenú a skvelo hydratovanú. Odkedy som koktejl začala používať, žiadne šupinky ma už netrápia. Takže ak máte vysušenú pleť, koktejl vám odporúčam vyskúšať. 

Pokožka je počas používania koktejlu rozjasnená a má zdravý vzhľad. Za to rozhodne môže vitamín C. Ja si jeho používanie užívam a patrí k produktom, na ktoré sa večer teším. 

Kozmetiku značky Lumene si môžete kúpiť online. Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail stojí približne 17 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4,5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára