Menu

pondelok 8. septembra 2014

Paese - ryžový púder na tvár

Púder má niekoľko funkcií. Pôsobí ako fixátor mejkapu, odstraňuje maz, môže doplniť krytie mejkapu a zjednotiť celkový odtieň pleti. Púdre už dnes navyše obsahujú vitamíny a ďalšie látky, ktoré skrášľujú pleť. Púder môžete nájsť v dvoch podobách - kompaktné balenie napresovaných pigmentov alebo voľné, jemne pomleté pigmenty v balení so sitkom. 

V tomto príspevku si zhodnotíme ryžový púder od značky Paese, ktorý je po nanesení priesvitný a má formu voľných pigmentov. 

image

Paese ryžový púder dodá pokožke hodvábny finiš a celkové zjednotenie. Púder absorbuje prebytočný maz, je extrémne ľahký a jednoducho sa aplikuje. Je ideálny ako posledný krok pri celkovej aplikácii mejkapu a dokáže úplne zmatniť pleť. Používať ho môže každý typ pleti, ale najviac ho ocení mastná pleť. Použiť ho môžete na celú tvár, alebo len na vybrané časti ako T-zóna. Bielu farbu má púder len v balení, po rozotrení na pleti sa púder stane transparentným. Balenie púdru je 30 ml a obsahuje aj labutienku na aplikovanie. 

image

Balenie púdru sa skladá z priesvitného spodku, na ktorom je plastové sitko. Čierny vrchnák je plastový a balenie obsahuje aj labutienku. Tá má látkový pásik na držanie, koženkový vrch a penovitý spodok na aplikovanie púdru. Osobne túto hubku na aplikovanie púdru nepoužívam, pretože by sa rýchlo zašpinila a aplikácia sa mi s ňou zdá nerovnomerná. Radšej mám štetec na púder alebo kabuki štetec. Napriek tomu ju stále mám v balení, aby sa púder pri cestovaní nevysypal do vrchnáka. 

Jediný prípad, kedy labutienku používam, je na koncentrovanú aplikáciu púdru v oblasti rozšírených pórov. Púder je jemne pomletý, preto vyplní póry a tie sa stanú takmer neviditeľné. 

image

Ryžový púder má vôňu, ktorú si zapamätáte. Nie je veľmi výrazná, ale pri otvorení balenia ju ucítite. Osobne mi tá vôňa nič nepripomína. Sitko je celkom veľké a najjednoduchšie je vysypať si trochu púdra do vrchnáka a odtiaľ ho aplikovať na tvár, inak sa vám púder vysype úplne všade. Je taký jemne namletý, že občas sa z neho tvoria malé obláčiky. 

V balení je púder biely, ale po aplikovaní na tvár je transparentný. Nedodáte ním pleti žiadnu farbu, ani zvýšené krytie ako s niektorými béžovými púdrami. 

image

Ryžový púder má formu voľných pigmentov, ktoré sú veľmi jemne pomleté. Vďaka tomu púder veľmi dobre sedí na pleti a zjednotí jej povrch. Ak máte rozšírené póry, jazvy po akné, alebo iné nerovnosti s týmto púdrom ich dokážete opticky vyhladiť. Koncentrované použitie s labutienkou vyplní nerovnosti, ale nepôsobí to umelo. 

Celoplošná aplikácia so štetcom na púder zmatní pleť a uchová ju takú niekoľko hodín, ak máte mastnú pleť a celý deň, ak máte suchú pleť. Púder si môžete kedykoľvek počas dňa znova aplikovať, keďže ním nedodáte pleti žiadnu ďalšiu farbu, nevytvorí sa s ním efekt mejkapovej masky. 

Púder zanechá pleť zamatovo hladkú na dotyk, ale dajte si pozor na dobré rozotrenie, inak môže zanechať biele šmuhy na tvári. Mne sa tento púder páči a rada ho používam. Dobre zmatní pleť a zafixuje mejkap. 

Kozmetiku značky Paese si môžete kúpiť online. Ryžový púder stojí okolo 6 - 7 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

1 komentár:

  1. Sypkých a ešte k tomu transparentných púdrov na trhu nie je dostatok. Sama tiež hľadám náhradu za svoj milovaný sypký transparentný púder od Essence, momentálne je v ponuke už len kompaktný a ten nie je taký skvelý. Skúšala som aj slávny Dermacol, ale ten zmatňuje tak na 5 minút teda efekt je dosť nanič.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť